- CITY GUIDE
- PODCAST
-
36°
Χαρές και λύπες στα νέα αστέρια Michelin της Αθήνας για το 2022
Μόλις ανακοινώθηκαν τα πιο σημαντικά γαστρονομικά βραβεία του κόσμου
![62222-137653.jpg 62222-137653.jpg](/images/120x120/3/jpg/sites/default/files/62222-137653.jpg)
![Εστιατόριο Delta Εστιατόριο Delta](/images/1074x600/jpg/files/2022-09-29/delta.jpg)
Michelin 2022: Αυτά είναι τα εστιατόρια της Αθήνας που κέρδισαν τα πιο πολυπόθητα βραβεία της γαστρονομίας
«Η ελληνική πρωτεύουσα διαθέτει ένα νέο εστιατόριο με δύο αστέρια Michelin καθώς και δύο εστιατόρια που λαμβάνουν αστέρι για πρώτη φορά. Δύο εστιατόρια ξεχωρίζουν με τη δέσμευσή τους όσον αφορά τη βιωσιμότητα και έτσι λαμβάνουν το Michelin Green Star. Έχουν αναφερθεί 7 νέες εγκαταστάσεις, φέρνοντας έτσι την επιλογή σε συνολικά 27 εστιατόρια». Με αυτά τα λόγια ξεκινά η ανακοίνωση του Οδηγού Michelin που μόλις έδωσε στη δημοσιότητα τα φετινά αστέρια Michelin της Αθήνας.
Τα πιο σημαντικά γαστρονομικά βραβεία του κόσμου επεφύλασσαν αρκετές εκπλήξεις για την πόλη μας, η πιο μεγάλη από τις οποίες είναι ότι η Σπονδή, το εστιατόριο που επί σειρά (πολλών!) ετών διατηρούσε τα δύο αστέρια του, μόλις έχασε το ένα. Υπήρξαν όμως και οι ευχάριστες εκπλήξεις. Το πολυσυζητημένο Delta, το λαμπερό εστιατόριο στο ΚΠΙΣΝ ξεχώρισε κερδίζοντας μάλιστα με την πρώτη του εμφάνιση στα βραβεία Michelin όχι ένα, αλλά δύο αστέρια!
![Delta Delta](/images/w734/jpg/files/2022-09-29/delta_restaurant.jpg)
Ο Οδηγός Michelin αναφέρει: «Το Delta ξεχωρίζει με τη συναρπαστική avant-garde αισθητική του στην καρδιά του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Οι σεφ Γιώργος Παπαζαχαρίας και Θάνος Φέσκος, που και οι δύο διαθέτουν εμπειρία σε βόρειες χώρες, προσφέρουν γαστρονομικές προτάσεις που συνδυάζουν τη σκανδιναβική φιλοσοφία με τις μαγειρικές τεχνικές, χρησιμοποιούν τοπικά προϊόντα, κι έχουν ως κοινό θέμα την περιβαλλοντική βιωσιμότητα». Έτσι, το Delta γίνεται το μοναδικό εστιατόριο στην πόλη που έχει δύο αστέρια Michelin («αξίωμα» που μέχρι πρόσφατα είχε μόνο η Σπονδή), αλλά και ένα από τα δύο αστέρια που βραβεύεται με Green Star.
![Soil Soil](/images/w734/jpg/files/2022-09-29/_ay51320.jpg)
Το Soil του Τάσου Μαντή, αλλά και το The Zillers με σεφ τον Παύλο Κυριάκη είναι οι δύο νέες εμφανίσεις στα αθηναϊκά αστέρια Michelin. Το πρωτοεμφανιζόμενο στον γαστρονομικό οδηγό Soil, λαμβάνει επίσης και ένα Green Star για την «πράσινη» προσέγγιση του στη γαστρονομία. Αξίζει να σημειώσουμε ότι το εστιατόριο διαθέτει δικιά του φάρμα στο Αλεποχώρι, όπου καλλιεργεί όλα τα λαχανικά της κουζίνας του.
Τα εστιατόρια Botrini’s, CTC, Hytra, Pelagos και Varoulko Seaside διατηρούν το ένα αστέρι τους και αυτό το χρόνο, όπως και τα Cerdo Negro 1985, Nolan, και Οικείο, που διατηρούν το Bib Gourmand.
![CTC CTC](/images/w734/jpg/files/2022-09-29/ctc.jpg)
Επίσης, στις επιλογές κάνουν δυναμική είσοδο το Herve’s, το εστιατόριο (που συζητήθηκε πολύ φέτος) Λινού-Σουμπάσης & Σία, το Merceri και το γαλλικό VERi TABLE του γάλλου σεφ και ιδιοκτήτη Alain Parodi. Συγχαρητήρια σε όλους τους βραβευμένους!
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ψήνονται στη σχάρα κατευθείαν από το ποτάμι, ή τηγανίζονται για τους μερακλήδες
Υλικά και άνθρωποι, ιστορία και παράδοση, γεύσεις και συνταγές δημιουργούν το κατάλληλο σκηνικό ώστε κάθε τόπος να αποτελεί έναν γαστρονομικό προορισμό
«Στην Ελλάδα, το φαγητό δεν είναι απλώς τροφή – είναι ιστορία, πολιτισμός, συναίσθημα.. Κάθε γεύμα φέρνει κοντά τους ανθρώπους και κάθε τραπέζι είναι μια γιορτή ζωής»
Μπαίνουμε στην κουζίνα και μαγειρεύουμε με διάσημα τοπικά προϊόντα από 30 γωνιές της Ελλάδος
Λαχταριστά μπέργκερς, φοβερές πίτσες, άπαιχτα σουβλάκια, ακόμα και σπιτικό φαγητό, όλα είναι εδώ
Φτιάξε και απόλαυσε τις καλύτερε μακαρονάδες ενόψη Ολυμπιακών Αγώνων
Για σουβλάκια, πίτσα, burger ή ό,τι σου έρθει στο μυαλό, μπες στο fagi.gr
Aυθεντικές ιταλικές γεύσεις, μαμαδίστικα πιάτα και American street food
Συνταγές βασισμένες στην εποχικότητα, άριστες πρώτες ύλες και value for money τιμές
Η νέα street food λιχουδιά της Αθήνας συμβαίνει στο Fuddy Duddy Pizza, στην οδό Λέκκα
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Έχει γεύση «πανάκριβη», εστέτ και γκουρμέ
Στο κέντρο της Χώρας, θα το εντοπίσεις και θα το αγαπήσεις αμέσως
Εδώ δεν θα φας «χθεσινό» παγωτό, μόνο υπέροχες γεύσεις με χαμηλά λιπαρά και τόσο όσο ζάχαρη, που φτιάχτηκαν την ημέρα που θα το επισκεφθείς
Ένας ολόκληρος κόσμος νοστιμιάς, πλασμένος από υλικά του πιο λαχταριστού ονείρου
Θα δοκιμάσεις εξαιρετικό French Toast με βατόμουρα και κρέμα πατισερί, αλλά και αλμυρά αβγοπιάτα και φρέσκα σάντουιτς.
Εδώ το φαγητό είναι μοίρασμα που φέρνει κοντά την παρέα και τα cocktails είναι κλασικά και δημιουργούνται με βάση τις αυθεντικές συνταγές
Ξεκινά με γευστικό και αρωματικό πρωινό και εκλεκτούς καφέδες, συνεχίζοντας με δροσιστικά και απολαυστικά cocktails
Cocktails, μοναδική θέα, και αξέχαστα βράδια
Ο σεφ του εστιατορίου The Lost Sheep εξηγεί γιατί στα πιάτα του γεύεσαι τη γαστρονομική κουλτούρα της πατρίδας του
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.