- CITY GUIDE
- PODCAST
-
26°
Shakespeare in Love: το αγαπημένο στέκι του Πειραιά φιλοξενεί τον μουσικό παραγωγό Yannis Mitsokapas
Brunch, dinner, κρασί και καλή μουσική
![114824-667199.jpg 114824-667199.jpg](/images/120x120/3/jpg/sites/default/files/contributor/114824-667199.jpg)
![Shakespeare in Love Shakespeare in Love](/images/1074x600/jpg/files/2022-09-27/kell0239.jpg)
Ο μουσικός παραγωγός Yannis Mitsokapas στο Shakespeare in Love στον Πειραιά
Φερ φορζέ καρέκλες απλωμένες στον πεζόδρομο, ακριβώς πίσω τους οι μεγάλες τζαμαρίες διάπλατα ανοιχτές. Από το εσωτερικό της ψηλοτάβανης σάλας φτάνει απαλά η μουσική, τα τραπέζια γεμίζουν χαρούμενες παρέες – πιστεύω ότι αυτό το μεσημεράκι Σαββάτου έχουν έρθει ως εδώ από λαχτάρα για ένα πραγματικό καλό brunch. Βέβαια, τα μερακλίδικα αυγά και τα λαχταριστά pancakes είναι μόνο μερικά από τα νόστιμα μυστικά του Shakespeare in Love.
![Shakespeare in Love Shakespeare in Love](/images/w734/jpg/files/2022-09-27/img_5112.jpg)
O «Ερωτευμένος Σαίξπηρ» άνοιξε τις πόρτες του στη νότια πλευρά της πόλης πριν μερικά χρόνια και αγαπήθηκε αμέσως. Ίσως για αυτό να ευθύνεται το εκπληκτικό κτίριο όπου στεγάζεται (σ.σ. πρόκειται για ένα πραγματικό διαμάντι της αρχιτεκτονικής στα τέλη του 19ου αιώνα) με τους πέτρινους τοίχους και την ευρύχωρη, πανύψηλη σάλα. Ή πάλι ίσως «φταίει» η κουζίνα του, που πάντα έχει κάτι νόστιμο για να σε χορτάσει, ανεξάρτητα από την ώρα που θα βρεθείς εδώ. Πιθανότατα είναι ο συνδυασμός αυτών των δύο, του χώρου και του φαγητού, που έχει καθιερώσει το Shakespeare in Love ως ένα από τα αγαπημένα all day στέκια του Πειραιά.
![Shakespeare in Love Shakespeare in Love](/images/w734/jpg/files/2022-09-27/4.jpg)
Έτσι, μην απορήσεις που θα το δεις γεμάτο κόσμο όλη μέρα. Τα πρωινά οι φίλοι δίνουν ραντεβού για καφέ και brunch, τα μεσημέρια όλοι μαζεύονται για ένα νοστιμότατο lunch και τα βράδια έρχονται για ένα νόστιμο δείπνο ή ακόμα και ένα ποτήρι κρασί. Αλλά είναι και κάποια βράδια τελείως μοναδικά που ανήκουν στους μουσικόφιλους της παρέας… Σε αυτές τις νύχτες είναι που θα συναντήσουμε τον ξακουστό μουσικό παραγωγό Yannis Mitsokapas για να μας ταξιδέψει από τη φλόγα του τάνγκο μέχρι τη ζωντάνια της μποσανόβα.
![Γιάννης Μητσοκάπας Γιάννης Μητσοκάπας](/images/w734/jpg/files/2022-09-27/6.jpg)
Ο μουσικός παραγωγός Yannis Mitsokapas ερωτεύτηκε από πολύ μικρός τη μουσική, ακούγοντας τους δίσκους του μπαμπά του. Όταν ήταν δέκα χρονών αγόρασε με το χαρτζιλίκι του τον πρώτο του δίσκο, αρχίζοντας την –πολύτιμη πια- συλλογή του. Σήμερα η συλλογή αυτή -μετά από 40 χρόνια καριέρας- περιλαμβάνει περισσότερα από 30.000 βινύλια και 40.000 cd’ s.
Τα dj sets του Yannis Mitsokapas είναι ένα μουσικό ταξίδι που αξίζει όλοι να κάνουν. Και είναι ευκαιρία, μια που αυτή τη φορά η επιβίβαση γίνεται από ένα τόσο ωραίο στέκι όπως είναι το Shakespeare in Love. Θα τον συναντήσετε εκεί μία Πέμπτη κάθε μήνα τις εξής ημερομηνίες: 29/9, 20/10, 10/11, 1/12 και 22/12. Καλή μουσική απογείωση…
![Shakespeare in Love Shakespeare in Love](/images/w734/jpg/files/2022-09-27/kell0122.jpg)
Αγίου Σπυρίδωνος 3, Πειραιάς, 210 4131999, Fb: S.i.L Shakespeare in Love, Instagram: @s.i.l_shakespeare_in_love
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι σύμβουλοι-οινολόγοι της Zoumboulis & Associates φιλοξένησαν στην Ελλάδα τον νευροεπιστήμονα καθηγητή Gabriel Lepousez στο Μουσείο Οίνου Μάρκου
Η Καλαμάτα συνδυάζει ομορφιά, ιστορία, γλυκιά ζωή, όλα στα μέτρα του ανθρώπου
Το chef exchange experience που ζήσαμε στο Olea All Suite Hotel στη Ζάκυνθο & στο Dexamenes Seaside Hotel στην Ηλεία
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Το πρώτο φεστιβάλ γαστρονομίας και οίνου του νησιού
Με τα Ikaria Coffee kiosk και Ikaria Park μαθαίνει στους Ολλανδούς τα ελληνικά φαγητά και κρασιά
Premium συσκευασμένο παγωτό από την Ιταλία κατευθείαν σπίτι σου
Εδώ θα βρεις εξαιρετικής ποιότητας νωπά κοτόπουλα, αλλά και χειροποίητη κοτόπιτα, τραγανά buffalo wings και το περίφηµο «κοτοσούβλι»
Η καλύτερη ποιότητα στις ζύμες, αλλά και μια εμπειρία που διεγείρει όλες τις αισθήσεις
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Όσα φαστ-φουντ και να παρελάσουν από τις μόδες, η μπουγάτσα του Ιορδάνη, δεν κινδυνεύει. Γιατί στα Χανιά έχει ρίζες πιο στέρεες και από τον Φάρο.
Το ζαχαροπλαστείο που αλλάζει το τοπίο στα γλυκά
Με ασημένια μαχαιροπίρουνα, αστακό thermidor και την έννοια της φιλοξενίας του ‘70
Ας κάνουμε μια δροσερή βουτιά στην ιστορία της ψαροφαγίας, μια και το ψάρι είναι η αγαπημένη τροφή των Ελλήνων από την αρχαιότητα
Σπαρταριστή τσιπούρα, λαβράκι, κρανιός, φακρί έρχονται απευθείας από τις ελληνικές θάλασσες στο πιάτο μας και αποτελούν την τέλεια λύση για να εντάξουμε το καλό ψάρι στο καθημερινό μας τραπέζι
Είτε είναι ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας είτε ελεύθερης αλιείας, αποτελεί μια πολύτιμη πηγή βιταμινών και μετάλλων
Υπάρχουν υπερσύγχρονες μονάδες που παράγουν φρέσκο ψάρι, ψάρι ημέρας και ένα μελίσσι ανθρώπινου δυναμικού που αποτελείται από ιχθυοκαλλιεργητές, τους «βοσκούς της θάλασσας»
Ψητό, τηγανητό ή παστό, το κάθε ψάρι έχει τη νοστιμιά του
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.