- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
7 στέκια που πρέπει να επισκεφθείς αυτόν τον Σεπτέμβριο.
Υπάρχουν μέρη που μας βάζουν απαλά στο φθινόπωρο και δίνουν ζωντάνια και προσμονή για τα ωραία που θα συμβούν και ξεκινάνε τώρα. Κάποια από τα δικά μου αγαπημένα, όλα τους ιδανικά για ομαλή μετάβαση στους ρυθμούς της Αθήνας...
Aleria

Στον κήπο με τις ακακίες
Τρομερό location πνιγμένο στο πράσινο, διακόσμηση εξαιρετικού γούστου, κεράκια, ησυχία και στο βάθος η επίσης τρομερή και άκρως δημιουργική κουζίνα του Γκίκα Ξενάκη. Ιδανικό τελείωμα ύστερα από έξοδο στα γύρω σινεμά, θέατρα, μουσεία. Μ. Αλεξάνδρου 57, Μεταξουργείο, 210 5222633
Λεύκες

Καταρράκτες και λίμνη με ψαράκια
Ο κήπος είναι τίγκα στα φυτά, τέλη Αυγούστου φυτεύουν και τα «σεπτεμβριάτικα». Χαλάρωση με απαλές jazz μουσικές και μεγάλη απόλαυση από τα πιάτα του Τάσου Ντούμα. Τώρα φουρνίζει τις τελευταίες μπάμιες της σεζόν (και τις συνοδεύει με σάλτσα φέτας και κοτόπουλο), ενώ μια άλλη εποχιακή λιχουδιά του που αρέσει τρελά είναι η σφολιάτα με σύκα, φέτα, φρέσκο προσούτο και δύο σταγόνες ελαιόλαδο. Λ. Γαλατσίου 100, 210 2924458
Fuga

Μέγαρο, Μεσόγειος και κοκτέιλ
Πραγματικά ανέλπιστος και πολύ ωραίος για το κέντρο κήπος, προσεγμένη ιταλική-μεσογειακή κουζίνα και διάθεση για πιο χαλαρές βραδιές. Καλή λύση αν πάτε σε κάποια από τις εκδηλώσεις του Μέγαρου, πολύ κοντά όπου κι αν είστε στο κέντρο. Κόκκαλη 1, Κήπος Μεγάρου, 210 7242979
Θαλασσινός

Κάτω από την πέργκολα
Ο δρόμος του είναι ήσυχος κι έχει τη γλύκα της παλιάς γειτονιάς. Αλλά και η αυλή του καλού ψαροεστιατόριου είναι μέσα στο λουλουδικό, με τα μεγάλα δέντρα να την οριοθετούν. Πολύ καλό ψάρι, πρωτότυποι μεζέδες, ευγενέστατη περιποίηση από ανθρώπους που θέλουν και ξέρουν να κάνουν καλά τη δουλειά τους. Τέλεια τα μεσημέρια του Σαββάτου και της Κυριακής – πήγαινε αργούτσικα που έχει φύγει το πρώτο «κύμα». Ηρακλέους & Λυσικράτους 32, Τζιτζιφιές.
Black Duck

Στον κήπο των παλιών Ανακτόρων
Που μάλιστα τον επιμελήθηκε η η βασίλισσα Αμαλία – το φοίνικα τον φύτεψε με τα χεράκια της. Μπαίνεις μέσα και ακούς πουλάκια και κλασική μουσική που παίζει πάντα μέχρι τις 2 το μεσημέρι (ωραίοι πρωινοί καφέδες). Στη συνέχεια οι μουσικές παραμένουν χαλαρές, η κουζίνα είναι καλή και μεσογειακή, το σέρβις ευγενικό, οι εκδηλώσεις συχνές. Ανοιχτά 10 το πρωί μέχρι τις 2 αργά το βράδυ-η κουζίνα σερβίρει μέχρι 12μμ. Ι. Παπαρηγοπούλου 5-7, πλ. Κλαυθμώνος, 210 3252396
Παράμαλο

Στη σκιά των πεύκων
Τεράστια αυλή με αραιά τραπέζια, πανύψηλα δέντρα, απόλυτη ηρεμία. Βγάλε την πευκοβελόνα από το τραπεζομάντιλο και αφοσιώσου στην πιο νόστιμη ψαροφαγία των Β.Π. Απίστευτα φρέσκα όστρακα, χόρτα ζεστά, καλαμάρι στο τηγάνι, αχινοί, φούσκες, στρόμπια, καραβίδα Ευβοϊκού ζωντανή. Συμβουλή: όσο καλή παρέα κι αν είναι ο Θανάσης (Τσαφ για τους φίλους), μην πιεις πάνω από ένα σφηνάκι κόκκινο τσίπουρο. Πάρνηθος 13, Νέα Κηφισιά, 210 6205927
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το νέο Business Lunch Menu κάνει το διάσημο εστιατόριο προσιτό σε όλους
Μυστικά για το ψήσιμο, δοσολογίες και χρόνοι και μια υπερτέλεια συνταγή
Hot εστιατόρια, λαχταριστά street food στέκια και λαμπερά ξενοδοχεία
Ένα ξεχωριστό pop-up bakery στον 6ο όροφο του ξενοδοχείου St. George Lycabettus
Δεν έχει σημασία αν το δώρο είναι μικρό ή μεγάλο… Σημασία έχει η όμορφη κίνηση του να προσφέρεις, είτε αυτό είναι κάτι ακριβό είτε απλώς μια μακαρονάδα
Καλοφτιαγμένο, καθημερινό φαγητό, με συνέπεια και χωρίς περιττές εντυπώσεις
Τρεις εμβληματικοί χώροι, τρεις διαφορετικές προτάσεις διασκέδασης για αυτές τις γιορτές
Βουτυρένιοι κουραμπιέδες, λαχταριστά μελομακάρονα, αφράτα πανετόνε και πολλές ακόμα λιχουδιές
Από ξηρούς καρπούς μέχρι εκλεκτά τυριά και βιολογικό κρέας
Τα αστεράτα ξενοδοχεία και τα καλά εστιατόρια της Αθήνας έχουν ήδη ετοιμάσει τα εορταστικά μενού τους και μας περιμένουν για αξέχαστες βραδιές
Εδώ θα ανακαλύψεις τα αγαπημένα γλυκά των γιορτών
Οι έμπειροι σοκολατιέ, Ιωάννα και Δημήτρης, δημιουργούν σοκολατάκια bonbon, με γεμίσεις από πραλίνες, ganache και φρέσκα ζελέ φρούτων, χρησιμοποιώντας σοκολάτα υψηλής ποιότητας
Η ιδανική πρόταση για τα πιο γλυκά Χριστούγεννα!
Στα ράφια έχουν κάνει ήδη την εμφάνισή τους τα μελομακάρονα, ζουμερά και αρωματικά, και οι κουραμπιέδες με φρέσκο ελληνικό βούτυρο, την ίδια συνταγή που τιμά ο φούρνος εδώ και δεκαετίες
Όλα τα γλυκά που λαχταράς για το γιορτινό τραπέζι
Ένα από τα πλέον ιστορικά ζαχαροπλαστεία της πόλης, με τρία καταστήματα
Ένα σύγχρονο γαστρονομικό concept με έδρα το Μονακό, που εστιάζει στο private dining, τα themed dinners και τις cooking classes
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.