- CITY GUIDE
- PODCAST
-
30°
![77192-172084.gif 77192-172084.gif](/sites/default/files/article/2016/09/01/77192-172084.gif)
7 στέκια που πρέπει να επισκεφθείς αυτόν τον Σεπτέμβριο.
Υπάρχουν μέρη που μας βάζουν απαλά στο φθινόπωρο και δίνουν ζωντάνια και προσμονή για τα ωραία που θα συμβούν και ξεκινάνε τώρα. Κάποια από τα δικά μου αγαπημένα, όλα τους ιδανικά για ομαλή μετάβαση στους ρυθμούς της Αθήνας...
Aleria
Στον κήπο με τις ακακίες
Τρομερό location πνιγμένο στο πράσινο, διακόσμηση εξαιρετικού γούστου, κεράκια, ησυχία και στο βάθος η επίσης τρομερή και άκρως δημιουργική κουζίνα του Γκίκα Ξενάκη. Ιδανικό τελείωμα ύστερα από έξοδο στα γύρω σινεμά, θέατρα, μουσεία. Μ. Αλεξάνδρου 57, Μεταξουργείο, 210 5222633
Λεύκες
Καταρράκτες και λίμνη με ψαράκια
Ο κήπος είναι τίγκα στα φυτά, τέλη Αυγούστου φυτεύουν και τα «σεπτεμβριάτικα». Χαλάρωση με απαλές jazz μουσικές και μεγάλη απόλαυση από τα πιάτα του Τάσου Ντούμα. Τώρα φουρνίζει τις τελευταίες μπάμιες της σεζόν (και τις συνοδεύει με σάλτσα φέτας και κοτόπουλο), ενώ μια άλλη εποχιακή λιχουδιά του που αρέσει τρελά είναι η σφολιάτα με σύκα, φέτα, φρέσκο προσούτο και δύο σταγόνες ελαιόλαδο. Λ. Γαλατσίου 100, 210 2924458
Fuga
Μέγαρο, Μεσόγειος και κοκτέιλ
Πραγματικά ανέλπιστος και πολύ ωραίος για το κέντρο κήπος, προσεγμένη ιταλική-μεσογειακή κουζίνα και διάθεση για πιο χαλαρές βραδιές. Καλή λύση αν πάτε σε κάποια από τις εκδηλώσεις του Μέγαρου, πολύ κοντά όπου κι αν είστε στο κέντρο. Κόκκαλη 1, Κήπος Μεγάρου, 210 7242979
Θαλασσινός
Κάτω από την πέργκολα
Ο δρόμος του είναι ήσυχος κι έχει τη γλύκα της παλιάς γειτονιάς. Αλλά και η αυλή του καλού ψαροεστιατόριου είναι μέσα στο λουλουδικό, με τα μεγάλα δέντρα να την οριοθετούν. Πολύ καλό ψάρι, πρωτότυποι μεζέδες, ευγενέστατη περιποίηση από ανθρώπους που θέλουν και ξέρουν να κάνουν καλά τη δουλειά τους. Τέλεια τα μεσημέρια του Σαββάτου και της Κυριακής – πήγαινε αργούτσικα που έχει φύγει το πρώτο «κύμα». Ηρακλέους & Λυσικράτους 32, Τζιτζιφιές.
Black Duck
Στον κήπο των παλιών Ανακτόρων
Που μάλιστα τον επιμελήθηκε η η βασίλισσα Αμαλία – το φοίνικα τον φύτεψε με τα χεράκια της. Μπαίνεις μέσα και ακούς πουλάκια και κλασική μουσική που παίζει πάντα μέχρι τις 2 το μεσημέρι (ωραίοι πρωινοί καφέδες). Στη συνέχεια οι μουσικές παραμένουν χαλαρές, η κουζίνα είναι καλή και μεσογειακή, το σέρβις ευγενικό, οι εκδηλώσεις συχνές. Ανοιχτά 10 το πρωί μέχρι τις 2 αργά το βράδυ-η κουζίνα σερβίρει μέχρι 12μμ. Ι. Παπαρηγοπούλου 5-7, πλ. Κλαυθμώνος, 210 3252396
Παράμαλο
Στη σκιά των πεύκων
Τεράστια αυλή με αραιά τραπέζια, πανύψηλα δέντρα, απόλυτη ηρεμία. Βγάλε την πευκοβελόνα από το τραπεζομάντιλο και αφοσιώσου στην πιο νόστιμη ψαροφαγία των Β.Π. Απίστευτα φρέσκα όστρακα, χόρτα ζεστά, καλαμάρι στο τηγάνι, αχινοί, φούσκες, στρόμπια, καραβίδα Ευβοϊκού ζωντανή. Συμβουλή: όσο καλή παρέα κι αν είναι ο Θανάσης (Τσαφ για τους φίλους), μην πιεις πάνω από ένα σφηνάκι κόκκινο τσίπουρο. Πάρνηθος 13, Νέα Κηφισιά, 210 6205927
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
![](/images/w400/3/jpg/files/2024-02-02/final-voice-choice4.jpg)
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι σύμβουλοι-οινολόγοι της Zoumboulis & Associates φιλοξένησαν στην Ελλάδα τον νευροεπιστήμονα καθηγητή Gabriel Lepousez στο Μουσείο Οίνου Μάρκου
Η Καλαμάτα συνδυάζει ομορφιά, ιστορία, γλυκιά ζωή, όλα στα μέτρα του ανθρώπου
Το chef exchange experience που ζήσαμε στο Olea All Suite Hotel στη Ζάκυνθο & στο Dexamenes Seaside Hotel στην Ηλεία
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Το πρώτο φεστιβάλ γαστρονομίας και οίνου του νησιού
Με τα Ikaria Coffee kiosk και Ikaria Park μαθαίνει στους Ολλανδούς τα ελληνικά φαγητά και κρασιά
Premium συσκευασμένο παγωτό από την Ιταλία κατευθείαν σπίτι σου
Εδώ θα βρεις εξαιρετικής ποιότητας νωπά κοτόπουλα, αλλά και χειροποίητη κοτόπιτα, τραγανά buffalo wings και το περίφηµο «κοτοσούβλι»
Η καλύτερη ποιότητα στις ζύμες, αλλά και μια εμπειρία που διεγείρει όλες τις αισθήσεις
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Όσα φαστ-φουντ και να παρελάσουν από τις μόδες, η μπουγάτσα του Ιορδάνη, δεν κινδυνεύει. Γιατί στα Χανιά έχει ρίζες πιο στέρεες και από τον Φάρο.
Το ζαχαροπλαστείο που αλλάζει το τοπίο στα γλυκά
Με ασημένια μαχαιροπίρουνα, αστακό thermidor και την έννοια της φιλοξενίας του ‘70
Ας κάνουμε μια δροσερή βουτιά στην ιστορία της ψαροφαγίας, μια και το ψάρι είναι η αγαπημένη τροφή των Ελλήνων από την αρχαιότητα
Σπαρταριστή τσιπούρα, λαβράκι, κρανιός, φακρί έρχονται απευθείας από τις ελληνικές θάλασσες στο πιάτο μας και αποτελούν την τέλεια λύση για να εντάξουμε το καλό ψάρι στο καθημερινό μας τραπέζι
Είτε είναι ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας είτε ελεύθερης αλιείας, αποτελεί μια πολύτιμη πηγή βιταμινών και μετάλλων
Υπάρχουν υπερσύγχρονες μονάδες που παράγουν φρέσκο ψάρι, ψάρι ημέρας και ένα μελίσσι ανθρώπινου δυναμικού που αποτελείται από ιχθυοκαλλιεργητές, τους «βοσκούς της θάλασσας»
Ψητό, τηγανητό ή παστό, το κάθε ψάρι έχει τη νοστιμιά του
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.