- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Τα «βρόμικα» vegan της πόλης
Οι vegan της Αθήνας ορκίζονται σε κάποια «βρόμικα» που φαίνονται λαχταριστά και στον πιο φανατικό κρεατοφάγο
Vegan σουβλάκι, μπέργκερ, bao buns, mac 'n' cheese, πιροσκί, πεϊνιρλί, κοτομπουκιές και hot dogs
Σουβλάκι με γύρο από μανιτάρια
Mαρινάρεται, τυλίγεται σε πίτα και συνοδεύεται με διάφορες φυτικές σάλτσες ή ακόμα και με τζατζίκι από βιολογικό γιαούρτι σόγιας όπως το προτείνει το Cookoomela Grill (Πέτρου Καλλιγά 6, Γκύζη). Εκεί θα βρεις και νοστιμότατα κεμπάπ από φακή που θα σετάρεις με τηγανητές πατάτες.
Μπέργκερ μουσακάς
Στο Athens Vegan Burger (Mητροπόλεως 59) θα βρεις πάνω από 10 εκδοχές μπέργκερ, κάποιο μπορεί να έχει κάκτο τουρσί, κοτόπουλο από σεϊτάν (υποκατάστατο κρέατος από σιτάρι ολικής άλεσης και νερό), αλλά ξεχωρίζει ο μουσακάς με τον (μαμαδίστικα μαγειρεμένο) κιμά σόγιας και το πλούσιο στρώμα από μπεσαμέλ με φυτικά τυριά.
Κοτομπουκιές και hot dogs
Στο Vegan Vandal (Αμύντα 15, Παγκράτι) φτιάχνονται τραγανές κοτομπουκιές από παναρισμένο κουνουπίδι και γίνονται ανάρπαστες, όπως εξάλλου και το hotdog με λουκάνικο από τόφου.
Bao buns
Στο Tylers Bao (Αρχελάου 14, Παγκράτι) το αφράτο bao γεμίζει από καρότο, σπόρους κάνναβης, σαλατάκι ρέβα, φρέσκο κρεμμύδι, ραπανάκι, πίκλα ρέβα. Ο χαμός προκύπτει όταν όλα αυτά περιχύνονται με bbq cherry, ταχίνι και japan dressing.
Τo αλήτικο mac 'n' cheese
Πλούσιο, κρεμώδες και λαχταριστό μακαρονάκι μέσα σε κρέμα φυτικών κίτρινων τυριών μαζί με κομματάκια από χειροποίητο Κimchi θα το βρεις στο Joshua Tree Café.
Πιροσκί με πατάτα
Kλασική αξία στις χεράτες λιχουδιές. Θα το βρεις στα ρώσικα πιροσκάδικα που είναι διάσπαρτα στην πόλη. Τηγανητά ή φούρνου που πλάθονται στο χέρι και ψήνονται καθημερινά με βάση την παραδοσιακή ρώσικη συνταγή και στη vegan εκδοχή τους με πατάτες και μανιτάρια, όπως στο Καλίνκα Μαλίνκα (Σόλωνος 81 & Μαυρομιχάλη).
Πεϊνιρλί
Στη «ζυμερία» Smak (Ρόμβης 21) ξεχειλίζει από φυτικό τυρί και σάλτσα ντομάτας. Απλά, λιτά, νόστιμα.
Λουκουμάδες με μπεσαμέλ ή καραμέλα;
Οι λουκουμάδες στο Κeenkies (Θεμιστοκλέους 56, Εξάρχεια) παραπέμπουν σε παστίτσιο με κιμά από πλευρώτους και μπεσαμέλ, ενώ στη γλυκιά τους εκδοχή γεμίζονται με φυτική πραλίνα φουντουκιού ή φράουλα, vegan καραμέλα γάλακτος και πασπαλίζονται με πουράκια, σοκολατένιες νιφάδες ρυζιού ή αλατισμένο αμύγδαλο.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Χειμώνας, η αγαπημένη εποχή της σούπας
Μιλάμε με τον Χρήστο Τάχια, τη μαγειρική διάνοια πίσω από το επιτυχημένο street food στέκι
Ένα ταξίδι γευστικών αναμνήσεων αρχίζει στις 13 Νοεμβρίου
Ένα σύγχρονο all day bakery & patisserie στην Πλατεία 1866
Μεγάλο μέρος της ημέρας το περνάς στο γραφείο, φρόντισέ το σαν το σπίτι σου
Τις Κυριακές θέλεις δικούς σου ανθρώπους και φαγητό της οικειότητας
«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»
Σε αρχαίο ελαιώνα, με συγκομιδή με το χέρι
Εστιατόρια και bar που σε περιμένουν για να συζητήσεις όσα μόλις είδες
Οι επιλογές είναι πολλές και συνεχώς ανανεώνονται
Η τέλεια πρόταση για όλες τις στιγμές της ημέρας
Ενδιαφέροντα στοιχεία και στατιστικές έρευνες σχετικά με την αγορά του καφέ
Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής
Aναρωτηθήκατε ποτέ απο πού προήλθε ο καφές, απο που ξεκίνησε αυτό το μικρό φρούτο καφεόδεντρου; Ετοιμαστείτε για ένα ταξίδι στον χρόνο και τις ηπείρους.
Άλλός καφές στο Βιετνάμ, άλλος στην Κούβα και στην Σκανδιναβία
Οι ποικιλίες, η ιστορία και άλλα μυστικά του σε 24 λέξεις κλειδιά
Το Ποτάδικο δεν είναι απλώς άλλο ένα μπαρ, είναι ένας προορισμός που συνδυάζει την αγάπη για τη μουσική
Ιδιορρυθμίες, λόγοι συναισθηματικοί και άλλοι που δεν τρώμε κάποια φαγητά
Ένα από τα ομορφότερα σημεία να απολαύσεις τη θέα της Ακρόπολης
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.