Όλα τα νόστιμα που φάγαμε φέτος το καλοκαίρι στα νησιά των διακοπών μας
Η θάλασσα ως γνωστόν ανοίγει την όρεξη...
Από τις Κυκλάδες έως την Κρήτη και από το Πόρτο Χέλι μέχρι την Κέρκυρα και την Ικαρία όλα όσα φάγαμε το καλοκαίρι του 2022 και μας ενθουσίασαν!
Κοιτάω τις φωτογραφίες του καλοκαιριού στο κινητό και βλέπω ανάκατα θάλασσες, κρινάκια, αμμουδιές και χωριάτικες, πρόσωπα γελαστά και κατσικάκια στον ξυλόφουρνο, βαρκούλες και ντολμαδάκια μια σταλιά, μπιτς μπαρ και μπίρες και μεζέδες και γαβράκια και δεν ξέρω τι να …πρωτοκλάψω. Κι αυτό το ελληνικό καλοκαίρι το δοξάσαμε όπως του (και μας) άξιζε. Τα είδαμε, τα κολυμπήσαμε, τα ήπιαμε και τα φάγαμε όλα. Πίσω στην Αθήνα, μιλάμε με τους φίλους και οι περισσότεροι συμφωνούμε πως στα νησιά οι τιμές ήταν λίγο τσιμπημένες (κάποιοι μιλούν και για αυξήσεις του 30%), τα λεφτά φέτος τα πήραν τα grill houses (δηλαδή οι ψησταριές και τα σουβλατζίδικα) καθώς και τα σούπερ μάρκετ, και πως ήταν πολλοί αυτοί που φέτος μειώσανε τις φαγοποτικές εξόδους και φόρτωναν το ψυγείο στο ενοικιαζόμενο ή στο οικογενειακό - φιλικό εξοχικό που τους φιλοξένησε.
Εντύπωση μεγάλη μου έκανε η αχαλίνωτη «γκουρμεδοποίηση» των νησιών και όχι μόνο (και στην ενδοχώρα, όπως στην Πελοπόννησο που κινήθηκα εγώ το ίδιο συνέβη), με τις new age ταβέρνες να έχουν πιάσει πόστο εκεί που παλιά βρίσκαμε την ταβέρνα της Ποθητής, Σεβαστής, Μαριγούλας, ενώ τα σεβίτσε, τα καρπάτσιο, τα σούσι και τα bao bun είχαν περίοπτη θέση στον κατάλογο ακόμη και στο τελευταίο παραθαλάσσιο ταβερνάκι. Δεν ξέρω για εσάς, όμως εμένα, το καλοκαίρι και στις διακοπές μου, μου αρέσει η «νηστεία» από το fine dining, εξακολουθώ να αναζητώ το αυθεντικό, απλό και υπέροχο και την πολλή την πίκλα δεν την αντέχω, οπότε τα έψαξα και τα (ξανα)βρήκα τα στέκια τα σωστά και, ναι, αυτά έχουν παραμείνει όπως πάντα με όλα τους τα ωραία και με τιμές κάτι παραπάνω από φιλικές. Όπως και να ’χει, σας παραθέτω ένα γευστικό πανόραμα από τις διακοπές που πήγαμε όλοι εδώ στην Athens Voice και εύχομαι καλή, καινούργια,αθηναϊκή σεζόν.
IΟΣ
ΣΠΕΤΣΕΣ
ΣΙΦΝΟΣ
ΑΙΓΙΝΑ
ΔΟΝΟΥΣΑ
ΧΑΝΙΑ
ΠΑΡΟΣ
ΝΑΞΟΣ
ΗΡΑΚΛΕΙΑ
ΚΕΡΚΥΡΑ
ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ
ΑΜΟΡΓΟΣ
ΠΟΡΤΟ ΧΕΛΙ
ΙΚΑΡΙΑ
ΜΗΛΟΣ
ΤΗΝΟΣ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τρώγοντας ρύζι, tofu και spring rolls σε μια καλύβα του Βόρειου Βιετνάμ
Τις Κυριακές θέλεις δικούς σου ανθρώπους και φαγητό της οικειότητας
3 αθηναϊκά πιάτα με κουνουπίδι που βάζουν κάτω τις μπριζόλες
Στην κουζίνα δεν πετάμε τίποτα, ούτε καν τους κουραμπιέδες!
Κανένας δεν έχει πολλή όρεξη να φάει την γαλοπούλα που περίσσεψε, και ποτέ δεν περισσεύει κάτι το οποίο έχει πολλή όρεξη να φάει κανένας, άλλος ή ο ίδιος
Της οικογένειας Κουτσουκτώνη, λειτουργεί από τη δεκαετία του 1950
Ψηφίστε και αναδείξτε τους νικητές. Τα αποτελέσματα θα δημοσιευτούν στο τέλος Ιανουαρίου 2025
Τα μπραντσάδικα είναι τα νέα ρεϊβάδικα
Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος ξεχωρίσαμε τους καλύτερους
Το ιδανικό σημείο αναφοράς για specialty coffee κι όχι μόνο
Στην A.V. είμαστε γλυκατζήδες και αυτά είναι τα γλυκά που λατρεύουμε
Φέτος το δικό σου γιορτινό τραπέζι θα είναι και το πιο νόστιμο
Άνοιξε ελεύθερα το σπίτι σου να μπει η γιορτή!
Μισός αιώνας και οι Αθηναίοι αντιμετωπίζουν το θρυλικό μπαρ σαν εκκλησία ή ναό
To Zuckerl Werkstatt ακολουθεί τεχνικές χειροτεχνίας 150 ετών και συνταγές του 18ου αιώνα
Γλυκές ιστορίες για χριστουγεννιάτικες γεύσεις
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Μυστικά για το ψήσιμο, δοσολογίες και χρόνοι και μια υπερτέλεια συνταγή
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.