- CITY GUIDE
- PODCAST
-
30°
![7680-17355.jpg 7680-17355.jpg](/images/1074x600/3/jpg/sites/default/files/article/2010/07/07/7680-17355.jpg)
Φουτουριστικός χώρος, άνετες πολυθρόνες, κομψές πινελιές σε ρυθμό νεομπαρόκ και γεύσεις… ζωγραφιά! Το εστιατόριο Dali είναι γνωστό κι αγαπημένο στέκι σε όσους λατρεύουν την ιταλική κουζίνα, αλλά και τις διαφορετικές, «αλλιώτικες» στιγμές που μπορούν να κάνουν την καθημερινότητα ξεχωριστή. Τώρα το καλοκαίρι μεταφέρεται στον υπέροχο κήπο. Πανύψηλα δένδρα, αναπαυτικοί καναπέδες, ωραία μουσική και τραπέζια σπαρμένα μέσα στην πρασινάδα σε μεταφέρουν με τη μία «αλλού», μακριά από τη βουή της Κηφισίας, την κάψα του καλοκαιριού, την κούραση και τις σκοτούρες της ημέρας. Από νωρίς το πρωί (γιατί το Dali προσέχει ιδιαίτερα το πιο παραμελημένο γεύμα της ημέρας) ξεκινάει με πρωτότυπες προτάσεις για καφέ, σοκολάτα και χυμούς που μπορεί κανείς να συνδυάσει με γαλλικά τοστ, μεγάλη ποικιλία από ομελέτες ή/και μια πεντανόστιμη piadina. Ο ιδιοκτήτης του Dali Γιάννης Αδάμης σ’ ένα του ταξίδι στην Bologna ξετρελάθηκε με την αυθεντική αυτή ιταλική νοστιμιά. Πρόκειται για μία λεπτή ζύμη με καρυκεύματα και βότανα που γεμίζει με διάφορα φρέσκα υλικά, όπως αλλαντικά, τυριά, πικάντικο ιταλικό λουκάνικο, λαχανικά ψητά ή ωμά, μέχρι πατέ και θαλασσινά, όρεξη να ’χεις για συνδυασμούς… Στην «παλέτα» του μενού (ας μην ξεχνάμε το όνομα, αλλά και το slogan “painting the taste” που το συνοδεύει) υπάρχουν και πολύ δελεαστικές προτάσεις σε ριζότο (καταπληκτικό αυτό με τα άγρια μανιτάρια porcini σε κρέμα παρμεζάνας μαζί με μυρωδάτη σάλτσα τρούφας), σε pasta όπως τα “rustic” χειροποίητα casarecci με τα μοσχαρίσια φιλετάκια ραγού και τη γεμάτη νοστιμιά χωριάτικη σάλτσα ντομάτας, αλλά και τα απόλυτα αυθεντικά ιταλικά spaghetti με φρέσκια ντομάτα, σκόρδο και βασιλικό. Υπάρχουν ακόμη και εξαιρετικά πιάτα με κρέας, σαν το τρυφερό φιλέτο με βελουτέ φασκόμηλου και χωριάτικες πατατούλες σοτέ που μπορεί κανείς να συνοδεύσει με το μοναδικό, αποκλειστικής εισαγωγής του Dali, κόκκινο κρασί Fontirosso από την Τοσκάνη – είναι μεγάλη και εξαιρετική η λίστα κρασιών απ’ όλο τον κόσμο. Αν η παρέα είναι μεγάλη και έχει όρεξη, τότε οπωσδήποτε πρέπει να απολαύσει τη γαστριμαργική ιεροτελεστία ενός fondue τυριών, που εμπλουτίζεται με μπουκίτσες ψωμιού, tortelloni, μανιτάρια, πιπεριές. Το κλείσιμο της βραδιάς έρχεται γλυκά, πιο γλυκά δεν γίνεται, με μια πανάλαφρη μους gianduja στολισμένη με τριμμένο μπισκότο βάφλας, που τρώγεται εν ριπή οφθαλμού πίνοντας έναν καφέ espresso της διάσημης μάρκας Attibassi, κι αυτό αποκλειστικής εισαγωγής του Dali. Με ωραίες μουσικές, χαλαρές ατμοσφαιρικές στιγμές, δροσιά στον κήπο, εξαιρετικό σέρβις και προσεγμένο σε όλα του, το Dali είναι η ιδανική επιλογή από το πρωί μέχρι αργά το βράδυ.
DALI, Λ. Κηφισίας 336, Χαλάνδρι, 210 6854.004
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
![](/images/w400/3/jpg/files/2024-02-02/final-voice-choice4.jpg)
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι σύμβουλοι-οινολόγοι της Zoumboulis & Associates φιλοξένησαν στην Ελλάδα τον νευροεπιστήμονα καθηγητή Gabriel Lepousez στο Μουσείο Οίνου Μάρκου
Η Καλαμάτα συνδυάζει ομορφιά, ιστορία, γλυκιά ζωή, όλα στα μέτρα του ανθρώπου
Το chef exchange experience που ζήσαμε στο Olea All Suite Hotel στη Ζάκυνθο & στο Dexamenes Seaside Hotel στην Ηλεία
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Το πρώτο φεστιβάλ γαστρονομίας και οίνου του νησιού
Με τα Ikaria Coffee kiosk και Ikaria Park μαθαίνει στους Ολλανδούς τα ελληνικά φαγητά και κρασιά
Premium συσκευασμένο παγωτό από την Ιταλία κατευθείαν σπίτι σου
Εδώ θα βρεις εξαιρετικής ποιότητας νωπά κοτόπουλα, αλλά και χειροποίητη κοτόπιτα, τραγανά buffalo wings και το περίφηµο «κοτοσούβλι»
Η καλύτερη ποιότητα στις ζύμες, αλλά και μια εμπειρία που διεγείρει όλες τις αισθήσεις
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Όσα φαστ-φουντ και να παρελάσουν από τις μόδες, η μπουγάτσα του Ιορδάνη, δεν κινδυνεύει. Γιατί στα Χανιά έχει ρίζες πιο στέρεες και από τον Φάρο.
Το ζαχαροπλαστείο που αλλάζει το τοπίο στα γλυκά
Με ασημένια μαχαιροπίρουνα, αστακό thermidor και την έννοια της φιλοξενίας του ‘70
Ας κάνουμε μια δροσερή βουτιά στην ιστορία της ψαροφαγίας, μια και το ψάρι είναι η αγαπημένη τροφή των Ελλήνων από την αρχαιότητα
Σπαρταριστή τσιπούρα, λαβράκι, κρανιός, φακρί έρχονται απευθείας από τις ελληνικές θάλασσες στο πιάτο μας και αποτελούν την τέλεια λύση για να εντάξουμε το καλό ψάρι στο καθημερινό μας τραπέζι
Είτε είναι ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας είτε ελεύθερης αλιείας, αποτελεί μια πολύτιμη πηγή βιταμινών και μετάλλων
Υπάρχουν υπερσύγχρονες μονάδες που παράγουν φρέσκο ψάρι, ψάρι ημέρας και ένα μελίσσι ανθρώπινου δυναμικού που αποτελείται από ιχθυοκαλλιεργητές, τους «βοσκούς της θάλασσας»
Ψητό, τηγανητό ή παστό, το κάθε ψάρι έχει τη νοστιμιά του
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.