Υπήρχαν εποχές που στο Robin’s Hood πήγαινα τουλάχιστον δύο φορές τη βδομάδα. Με μια παρέα κολλητών που τότε όλοι κινούμασταν στα βόρεια, το ραντεβού εύκολα και χωρίς αντιρρήσεις από κανέναν δινόταν εκεί – «νωρίς, κατευθείαν από το γραφείο, δεν έχω φάει τίποτα». Όμορφο, ατμοσφαιρικό και extra φιλικό, το Robin’s Hood μάς τάιζε πάντα καλά, κυρίως όμως μας χαλάρωνε. Ειδικά με το που άνοιγε ο καιρός και άνοιγε τον κήπο του, ήταν η αδιαφιλονίκητη επιλογή. Προχτές, μια βραδιά με μεγάλες ζέστες, όλη η παλιά παρέα τον νοσταλγήσαμε. Τον κήπο και τον Robin, δηλαδή τον Παναγιώτη Παναγιωτίδη – φίλο καλό πια μέσα στα χρόνια. Πίσω από την παλιά κομψή μονοκατοικία και μέσα από το καταπράσινο δρομάκι βρεθήκαμε ξανά στις ωραίες δροσιές του κήπου. Ένας κήπος φουντωμένος ακόμη περισσότερο, με όμορφες γωνιές, ένα μπαρ στη μια πλευρά, λευκές πέργκολες, τραπέζια στρωμένα με λευκά, φρεσκοσιδερωμένα τραπεζομάντιλα κι ανάμεσα ανέλπιστη έκταση από γκαζόν, φυτά και δέντρα. Όαση κανονική μέσα στο καυτό, μακρύ αθηναϊκό καλοκαίρι. Ξεκινήσαμε με cocktail από το μπαρ, απολαμβάνοντας μαζί και ωραία live jazz από τους Hasta Banana (θα «ντύνουν» μουσικά τις Παρασκευές όλο το καλοκαίρι). Συνεχίσαμε με πιάτα, όλα τους καινούργια – μάθαμε ότι από φέτος το Robin’s έχει καινούργιο σεφ, το νεαρό Κωστή Ζαχαρία που μόλις ήρθε φουριόζος από θητεία στα καλά και μοδάτα εστιατόρια του Λονδίνου και έχει συνθέσει έναν κατάλογο με πιάτα που «μυρίζουν» Γαλλική Μεσόγειο. Στα πρώτα δοκιμάσαμε δροσερή καλοκαιρινή σαλάτα που ταίριαζε ωραία το προσούτο με λεπτές φέτες ροδάκινου, καταϊφοπιτάκια και τυροπιτάκια με μέλι και σουσάμι, ραβιόλια με γαρίδες και σπανάκι και σάλτσα αυγολέμονο, μύδια αχνιστά με σάλτσα από λευκό κρασί, σταφύλια και εστραγκόν, μαστέλο Χίου στη σχάρα με σάλτσα ούζου και πιπεριές. Στα κυρίως προσθέσαμε ριζότο με γαρίδες, σαφράν, παρμεζάνα κι ένα «τσακ» από σουτζούκι, φρέσκο σολομό με λαχανικά, σάλτσα ντομάτας και τζίντζερ, φιλέτο λαβράκι ψημένο στη λαδόκολα, ελαφρά πικάντικο λιβανέζικο κεμπάπ με μπασμάτι και γιαούρτι ωραία αρωματισμένο με δυόσμο, κοκοράκι σοτέ ριγανάτο συνοδεία πουρέ από καλαμπόκι και φρέσκα φασολάκια και τσιπς καρότου. Όλα τους (είναι κι άλλα πολλά που τα αφήσαμε για επόμενη βραδιά) κομψά, ανάλαφρα και ασορτί με το καλοκαίρι αλλά και το περιβάλλον του κήπου. Ήπιαμε κρασί λευκό και μάθαμε πως φέτος το Robin’s έχει διευρύνει τη λίστα των κρασιών του και την έχει κάνει πρωτότυπη και «εκπαιδευτική» (πολλά νέα κρασιά από άγνωστους, καλούς αμπελώνες) και πως επίσης υπάρχουν πολλές επιλογές και σε ποτήρι. Όλα αυτά, τα κοκτέιλ, τα κρασιά, τα πιάτα σε μια πολύ low budget προσέγγιση. Με (ξανά) κοκτέιλ και πολλά γλυκά – όπως τάρτα πορτοκάλι, τηγανητά προφιτερόλ, pavlova, fondant σοκολάτας, με τις ωραίες jazz αλλά και το μεγάλο ρεπερτόριο των συμπαθέστατων Hasta Banana, και κυρίως με νοσταλγικές κουβέντες και τα νέα μας, μείναμε μέχρι αργά στον κήπο απολαμβάνοντας δροσιά, της νύχτας την ηρεμία και την, πάντα ίδια, αίσθηση φιλοξενίας του Παναγιώτη-λέγε με και Robin’s Hood.
ROBIN’S HOOD: Βασ. Γεωργίου 34, Χαλάνδρι, 210 6834.907. Ανοιχτά καθημερινά και τις Κυριακές, από τις 8 το βράδυ.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Εδώ θα ανακαλύψεις από δεκάδες noodles μέχρι τσιπς από φύκια
Αν αναζητάτε τη γλύκα της παράδοσης με σύγχρονη ματιά, η Mr. Tony σας καλεί να εξερευνήσετε τον κόσμο της
Χειμώνας, η αγαπημένη εποχή της σούπας
Μιλάμε με τον Χρήστο Τάχια, τη μαγειρική διάνοια πίσω από το επιτυχημένο street food στέκι
Ένα ταξίδι γευστικών αναμνήσεων αρχίζει στις 13 Νοεμβρίου
Ένα σύγχρονο all day bakery & patisserie στην Πλατεία 1866
Μεγάλο μέρος της ημέρας το περνάς στο γραφείο, φρόντισέ το σαν το σπίτι σου
Τις Κυριακές θέλεις δικούς σου ανθρώπους και φαγητό της οικειότητας
«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»
Σε αρχαίο ελαιώνα, με συγκομιδή με το χέρι
Εστιατόρια και bar που σε περιμένουν για να συζητήσεις όσα μόλις είδες
Οι επιλογές είναι πολλές και συνεχώς ανανεώνονται
Η τέλεια πρόταση για όλες τις στιγμές της ημέρας
Ενδιαφέροντα στοιχεία και στατιστικές έρευνες σχετικά με την αγορά του καφέ
Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής
Aναρωτηθήκατε ποτέ απο πού προήλθε ο καφές, απο που ξεκίνησε αυτό το μικρό φρούτο καφεόδεντρου; Ετοιμαστείτε για ένα ταξίδι στον χρόνο και τις ηπείρους.
Άλλός καφές στο Βιετνάμ, άλλος στην Κούβα και στην Σκανδιναβία
Οι ποικιλίες, η ιστορία και άλλα μυστικά του σε 24 λέξεις κλειδιά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.