- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Υπήρχαν εποχές που στο Robin’s Hood πήγαινα τουλάχιστον δύο φορές τη βδομάδα. Με μια παρέα κολλητών που τότε όλοι κινούμασταν στα βόρεια, το ραντεβού εύκολα και χωρίς αντιρρήσεις από κανέναν δινόταν εκεί – «νωρίς, κατευθείαν από το γραφείο, δεν έχω φάει τίποτα». Όμορφο, ατμοσφαιρικό και extra φιλικό, το Robin’s Hood μάς τάιζε πάντα καλά, κυρίως όμως μας χαλάρωνε. Ειδικά με το που άνοιγε ο καιρός και άνοιγε τον κήπο του, ήταν η αδιαφιλονίκητη επιλογή. Προχτές, μια βραδιά με μεγάλες ζέστες, όλη η παλιά παρέα τον νοσταλγήσαμε. Τον κήπο και τον Robin, δηλαδή τον Παναγιώτη Παναγιωτίδη – φίλο καλό πια μέσα στα χρόνια. Πίσω από την παλιά κομψή μονοκατοικία και μέσα από το καταπράσινο δρομάκι βρεθήκαμε ξανά στις ωραίες δροσιές του κήπου. Ένας κήπος φουντωμένος ακόμη περισσότερο, με όμορφες γωνιές, ένα μπαρ στη μια πλευρά, λευκές πέργκολες, τραπέζια στρωμένα με λευκά, φρεσκοσιδερωμένα τραπεζομάντιλα κι ανάμεσα ανέλπιστη έκταση από γκαζόν, φυτά και δέντρα. Όαση κανονική μέσα στο καυτό, μακρύ αθηναϊκό καλοκαίρι. Ξεκινήσαμε με cocktail από το μπαρ, απολαμβάνοντας μαζί και ωραία live jazz από τους Hasta Banana (θα «ντύνουν» μουσικά τις Παρασκευές όλο το καλοκαίρι). Συνεχίσαμε με πιάτα, όλα τους καινούργια – μάθαμε ότι από φέτος το Robin’s έχει καινούργιο σεφ, το νεαρό Κωστή Ζαχαρία που μόλις ήρθε φουριόζος από θητεία στα καλά και μοδάτα εστιατόρια του Λονδίνου και έχει συνθέσει έναν κατάλογο με πιάτα που «μυρίζουν» Γαλλική Μεσόγειο. Στα πρώτα δοκιμάσαμε δροσερή καλοκαιρινή σαλάτα που ταίριαζε ωραία το προσούτο με λεπτές φέτες ροδάκινου, καταϊφοπιτάκια και τυροπιτάκια με μέλι και σουσάμι, ραβιόλια με γαρίδες και σπανάκι και σάλτσα αυγολέμονο, μύδια αχνιστά με σάλτσα από λευκό κρασί, σταφύλια και εστραγκόν, μαστέλο Χίου στη σχάρα με σάλτσα ούζου και πιπεριές. Στα κυρίως προσθέσαμε ριζότο με γαρίδες, σαφράν, παρμεζάνα κι ένα «τσακ» από σουτζούκι, φρέσκο σολομό με λαχανικά, σάλτσα ντομάτας και τζίντζερ, φιλέτο λαβράκι ψημένο στη λαδόκολα, ελαφρά πικάντικο λιβανέζικο κεμπάπ με μπασμάτι και γιαούρτι ωραία αρωματισμένο με δυόσμο, κοκοράκι σοτέ ριγανάτο συνοδεία πουρέ από καλαμπόκι και φρέσκα φασολάκια και τσιπς καρότου. Όλα τους (είναι κι άλλα πολλά που τα αφήσαμε για επόμενη βραδιά) κομψά, ανάλαφρα και ασορτί με το καλοκαίρι αλλά και το περιβάλλον του κήπου. Ήπιαμε κρασί λευκό και μάθαμε πως φέτος το Robin’s έχει διευρύνει τη λίστα των κρασιών του και την έχει κάνει πρωτότυπη και «εκπαιδευτική» (πολλά νέα κρασιά από άγνωστους, καλούς αμπελώνες) και πως επίσης υπάρχουν πολλές επιλογές και σε ποτήρι. Όλα αυτά, τα κοκτέιλ, τα κρασιά, τα πιάτα σε μια πολύ low budget προσέγγιση. Με (ξανά) κοκτέιλ και πολλά γλυκά – όπως τάρτα πορτοκάλι, τηγανητά προφιτερόλ, pavlova, fondant σοκολάτας, με τις ωραίες jazz αλλά και το μεγάλο ρεπερτόριο των συμπαθέστατων Hasta Banana, και κυρίως με νοσταλγικές κουβέντες και τα νέα μας, μείναμε μέχρι αργά στον κήπο απολαμβάνοντας δροσιά, της νύχτας την ηρεμία και την, πάντα ίδια, αίσθηση φιλοξενίας του Παναγιώτη-λέγε με και Robin’s Hood.
ROBIN’S HOOD: Βασ. Γεωργίου 34, Χαλάνδρι, 210 6834.907. Ανοιχτά καθημερινά και τις Κυριακές, από τις 8 το βράδυ.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το νέο Business Lunch Menu κάνει το διάσημο εστιατόριο προσιτό σε όλους
Μυστικά για το ψήσιμο, δοσολογίες και χρόνοι και μια υπερτέλεια συνταγή
Hot εστιατόρια, λαχταριστά street food στέκια και λαμπερά ξενοδοχεία
Ένα ξεχωριστό pop-up bakery στον 6ο όροφο του ξενοδοχείου St. George Lycabettus
Δεν έχει σημασία αν το δώρο είναι μικρό ή μεγάλο… Σημασία έχει η όμορφη κίνηση του να προσφέρεις, είτε αυτό είναι κάτι ακριβό είτε απλώς μια μακαρονάδα
Καλοφτιαγμένο, καθημερινό φαγητό, με συνέπεια και χωρίς περιττές εντυπώσεις
Τρεις εμβληματικοί χώροι, τρεις διαφορετικές προτάσεις διασκέδασης για αυτές τις γιορτές
Βουτυρένιοι κουραμπιέδες, λαχταριστά μελομακάρονα, αφράτα πανετόνε και πολλές ακόμα λιχουδιές
Από ξηρούς καρπούς μέχρι εκλεκτά τυριά και βιολογικό κρέας
Τα αστεράτα ξενοδοχεία και τα καλά εστιατόρια της Αθήνας έχουν ήδη ετοιμάσει τα εορταστικά μενού τους και μας περιμένουν για αξέχαστες βραδιές
Εδώ θα ανακαλύψεις τα αγαπημένα γλυκά των γιορτών
Οι έμπειροι σοκολατιέ, Ιωάννα και Δημήτρης, δημιουργούν σοκολατάκια bonbon, με γεμίσεις από πραλίνες, ganache και φρέσκα ζελέ φρούτων, χρησιμοποιώντας σοκολάτα υψηλής ποιότητας
Η ιδανική πρόταση για τα πιο γλυκά Χριστούγεννα!
Στα ράφια έχουν κάνει ήδη την εμφάνισή τους τα μελομακάρονα, ζουμερά και αρωματικά, και οι κουραμπιέδες με φρέσκο ελληνικό βούτυρο, την ίδια συνταγή που τιμά ο φούρνος εδώ και δεκαετίες
Όλα τα γλυκά που λαχταράς για το γιορτινό τραπέζι
Ένα από τα πλέον ιστορικά ζαχαροπλαστεία της πόλης, με τρία καταστήματα
Ένα σύγχρονο γαστρονομικό concept με έδρα το Μονακό, που εστιάζει στο private dining, τα themed dinners και τις cooking classes
Θα βρείτε εκλεκτά τυριά, ανάμεσά τους μια μεγάλη ποικιλία από φέτα αλλά και κασέρι, με εκείνη τη γεύση που θυμούνται οι παλιοί, βούτυρο γάλακτος, ιδανικό για τους χριστουγεννιάτικους κουραμπιέδες, αληθινό στραγγιστό γιαούρτι και άλλα πολλά
Τα εκλεκτά βιολογικά κρέατα των ευβιότοπων είναι εγγύηση
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.