- CITY GUIDE
- PODCAST
-
28°
Eftichia σημαίνει specialty coffee, λαχταριστό παγωτό και δροσερό smoothie
Γεύσεις, χρώματα, χωνάκια, cookies, δροσερά ροφήματα και άλλες χορταστικές ιστορίες
![marianna_manolopoyloy_.jpg marianna_manolopoyloy_.jpg](/images/120x120/3/jpg/sites/default/files/marianna_manolopoyloy_.jpg)
![Eftichia Eftichia](/images/1074x600/jpg/files/2022-08-07/eftichia.jpg)
Eftichia: To coffee και ice cream spot που είναι ο παράδεισος των Πετραλώνων
Ποια είναι η «Ευτυχία», πού είναι η «Ευτυχία» είναι οι πρώτες ερωτήσεις κάθε επισκέπτη και περαστικού στο λιλιπούτειο coffee και ice cream spot των Πετραλώνων «Eftichia». Δεν υπάρχει ευτυχία που να κόβεται στα τρία, στην περίπτωσή μας όμως δεν υπάρχει άλλος δρόμος απαντάω στον εαυτό μου... Κι όμως η Ευτυχία υπάρχει τελικά. «Ευτυχία είναι το συναίσθημα του να πίνεις ένα γευστικό, ποιοτικό καφέ και να απολαμβάνεις το πιο λαχταριστό παγωτό» απαντά γεμάτη ενθουσιασμό η Κατερίνα όσο ετοιμάζει ένα freddo cappuccino μέτριο με γάλα αρακά. Διασχίζοντας την οδό Αθηνοδώρου όποια στιγμή της μέρας κι αν περάσεις θα διαπιστώσεις πώς είναι σημείο συνάντησης για όλη τη γειτονιά. Μικρά παιδιά ζητούν μια γύρα από το βελούδινο παγωτό πάβλοβα και φυστίκι με έξτρα πουράκι, μια κοπέλα παραγγέλνει κρύο τσάι -ειδικό για τους πόνους της περιόδου-, και ένας κύριος ζητάει το δροσερό milkshake του με γεύση σορμπέ ρόδι από τη Smoothie Scientist, Δανάη. Η μυρωδιά τους μπλέκεται φανταστικά με το άρωμα του καφέ που μόλις σερβιρίστηκε και μου σπάει τη μύτη κι εγώ τα λιγουρεύομαι όλα, ήδη «εγκλιματισμένη» στους ρυθμούς των house κομματιών που ακούγονται. Pastel χρώματα παντού, δυο πέδιλα σκι, πολύχρωμοι πίνακες με παγωτά και αναπαυτικά καθισματάκια εκτός και εντός του spot συνθέτουν μια άκρως ινσταγκραμική διακόσμηση μέσα στη μουντίλα της γειτονιάς και σου φτιάχνουν την διάθεση όσο περιμένεις να γευτείς αυτό που έπεται. Και τώρα ένα σύνθημα που όλους μας ενώνει «Φάτε τα όλα».
![Η Άννα Μπάκα Η Άννα Μπάκα](/images/w734/jpg/files/2022-08-07/210732871_2907451752800450_6138456636791179277_n.jpg)
Αυτό το «σπιτικό» στέκι που όλοι γνωρίζονται μεταξύ τους και αποκαλούνται με το μικρό τους είναι δημιούργημα της Άννας Μπάκα και του Γιώργου Μουστάκη. «Ξεκίνησα να κάνω προπονήσεις στη σχολή box του Γιώργου έχοντας τον ως δάσκαλο, πολύ γρήγορα γίναμε φίλοι και διαπιστώσαμε στην γειτονιά μια βασική έλλειψη. Δεν υπήρχε κανένας χώρος που να προσφέρει καφέ με ξεχωριστή γεύση και παγωτό που να αξίζει, όλα τα υπόλοιπα έγιναν πολύ γρήγορα. Το Νοέμβριο του 2021 κάναμε την αρχή. Θέλαμε να είναι κάτι cute και να φτιάχνει τη διάθεση σε όποιον περνάει, θέλαμε να δημιουργήσουμε ένα οικογενειακό κλίμα που να αισθάνεται άνετα όποιος επιθυμεί να γίνει μέλος της παρέας μας. Μια στάση που να σε ταξιδεύει» μου λέει η Άννα χαμογελώντας.
![Η Άννα Μπάκα Η Άννα Μπάκα](/images/w734/jpg/files/2022-08-07/165866779_774120470157230_4867209059488823466_n.jpg)
![Eftichia Eftichia](/images/w734/jpeg/files/2022-08-07/image00001.jpeg)
Βρέθηκα εδώ ένα ζεστό μεσημέρι του καλοκαιριού, μην μπορώντας να αποφασίσω πού να εστιάσω πρώτα την προσοχή μου. Το μενού είναι πληθωρικό: specialty καφέδες για όλα τα γούστα, κρύες σοκολάτες όπως bueno, λευκή, γάλακτος με φυστικοβούτυρο και μόκα «άχαστη» που λέμε και στο χωριό μου, milkshakes vegan και μη που σε κάνουν να τα σκέφτεσαι για μέρες, λαχταριστά smoothies, φυσικούς χυμούς μούρλια αλλά κυρίως φοβερό παγωτό τσουρέκι με ολόκληρα κομμάτια, το οποίο καταβρόχθισα μέσα σε ένα ξεροψημένο φούξια χωνάκι, το ξαναέφαγα και …το ξαναέφαγα να το πω άλλη μια φορά; Pavlova, αγαπημένo φουντούκι, κι ακόμη macaron από άλλο πλανήτη, φιστίκι Αιγίνης, καρύδα, salted caramel για όλα τα γούστα, τρομερό passion fruit vegan, καϊμάκι που σε ταξιδεύει, brownies με bitter σοκολάτα που λιώνει στο στόμα σου, δροσερό sorbet μανταρίνι και μαστίχα, το λίγο πιο ξινό sorbet ρόδι και φυσικά βανίλια pecan με σιρόπι καραμέλα που αξίζει να δοκιμάσεις. Ναι ναι όπως αντιλαμβάνεστε κανένα δεν μου ξέφυγε!
![Eftichia Eftichia](/images/w734/jpeg/files/2022-08-07/image00003.jpeg)
![Eftichia Eftichia](/images/w734/jpeg/files/2022-08-07/image00006.jpeg)
Σειρά έχουν οι μπάρες. Κάθισα και τις χάζευα για αρχή από μακριά κι έπειτα όλο και πιο κοντά τους, τραγανιστές και εν τέλει άκρως χορταστικές. Με κοιτούσαν, τις κοιτούσα και τι να κάνω; Tο «κονέ» έγινε πιο σύντομα και από ερωτικό ειδύλλιο. Μπάρα με αφυδατωμένη φράουλα και ruby σοκολάτα, μπάρα με λευκή σοκολάτα και καρύδι, μπάρα με φουντούκι και σοκολάτα γάλακτος, μπάρα με μπισκότο και cranberries είναι μερικά από όσα καλούδια μπορούν να συνοδεύουν τέλεια το κρύο ή ζεστό σου ρόφημα(από χαμομήλι μέχρι τσάι female care και nine months, ειδικό για εγκύους όπως αποκαλύπτει και το όνομα του μέχρι αφέψημα κάνναβης) ή το Botanical drink σου.
![Eftichia Eftichia](/images/w734/jpg/files/2022-08-07/281937159_1691023807908506_1205114565138590744_n.jpg)
![Eftichia Eftichia](/images/w734/jpeg/files/2022-08-07/coffee.jpeg)
Δεν έφυγα εννοείται πριν μάθω τι γεύση έχουν και τα Soft chocolates chip cookies, τα muffins και το Bostock με καραμελωμένο brioche με σιρόπι, κρέμα αμυγδάλου, ανθό πορτοκαλιού και καβουρδισμένα αμύγδαλα. Yummy, πιστέψτε με!
![H Κατερίνα και η Δανάη H Κατερίνα και η Δανάη](/images/w734/jpeg/files/2022-08-07/image00002.jpeg)
![Eftichia Eftichia](/images/w734/jpeg/files/2022-08-07/image00004.jpeg)
Τips για το τέλος: Η Eftichia λειτουργεί και με delivery (μέσω efood και Wolt) και takeaway για να είσαι πάντα χορτάτος από τις 7 το πρωί έως τις 23:00 ενώ τα παιδιά αποφάσισαν να ενώσουν την αγάπη τους για την ποιότητα ακόμη μια φορά και να δημιουργήσουν ένα ιδιαίτερο wine bar, το Agape Athens στο Θησείο. Feel free to join!
Eftichia Coffee & Ice Cream
Αθηνοδώρου 25, Πετράλωνα, 2103425988
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
![](/images/w400/3/jpg/files/2024-02-02/final-voice-choice4.jpg)
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το πρώτο φεστιβάλ γαστρονομίας και οίνου του νησιού
Με τα Ikaria Coffee kiosk και Ikaria Park μαθαίνει στους Ολλανδούς τα ελληνικά φαγητά και κρασιά
Premium συσκευασμένο παγωτό από την Ιταλία κατευθείαν σπίτι σου
Εδώ θα βρεις εξαιρετικής ποιότητας νωπά κοτόπουλα, αλλά και χειροποίητη κοτόπιτα, τραγανά buffalo wings και το περίφηµο «κοτοσούβλι»
Η καλύτερη ποιότητα στις ζύμες, αλλά και μια εμπειρία που διεγείρει όλες τις αισθήσεις
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Όσα φαστ-φουντ και να παρελάσουν από τις μόδες, η μπουγάτσα του Ιορδάνη, δεν κινδυνεύει. Γιατί στα Χανιά έχει ρίζες πιο στέρεες και από τον Φάρο.
Το ζαχαροπλαστείο που αλλάζει το τοπίο στα γλυκά
Με ασημένια μαχαιροπίρουνα, αστακό thermidor και την έννοια της φιλοξενίας του ‘70
Ας κάνουμε μια δροσερή βουτιά στην ιστορία της ψαροφαγίας, μια και το ψάρι είναι η αγαπημένη τροφή των Ελλήνων από την αρχαιότητα
Σπαρταριστή τσιπούρα, λαβράκι, κρανιός, φακρί έρχονται απευθείας από τις ελληνικές θάλασσες στο πιάτο μας και αποτελούν την τέλεια λύση για να εντάξουμε το καλό ψάρι στο καθημερινό μας τραπέζι
Είτε είναι ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας είτε ελεύθερης αλιείας, αποτελεί μια πολύτιμη πηγή βιταμινών και μετάλλων
Υπάρχουν υπερσύγχρονες μονάδες που παράγουν φρέσκο ψάρι, ψάρι ημέρας και ένα μελίσσι ανθρώπινου δυναμικού που αποτελείται από ιχθυοκαλλιεργητές, τους «βοσκούς της θάλασσας»
Ψητό, τηγανητό ή παστό, το κάθε ψάρι έχει τη νοστιμιά του
Και το προτιμά μαγειρεμένο στην πιο λιτή, μεστή, αλλά και γρήγορη νοστιμιά του
«Αυτή η φρέσκια γεύση του ψαριού, η βαθιά κρουστή, ιωδιούχα και θαλασσινή, έχει γραφτεί ανεξίτηλα στο γευστικό dna των Ελλήνων»
Σε περιμένει με ένα μοναδικό σκηνικό στην καρδιά του λιμανιού
Ο αγαπημένος αθηναϊκός κήπος αλλάζει διαχείριση, αλλά όχι χρήση
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.