Θεματα

Στο Dragon Ice στο Μοναστηράκι τρως μπουκιά και καπνίζουν τα ρουθούνια σου

Μόλις προσγειώθηκε το viral παγωμένο επιδόρπιο που τρώγοντάς το κανείς δημιουργείται το "εφέ δράκου"

123648844_3742119349154412_1469692113229505605_n1.jpg
Κατερίνα Καμπόσου
12’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Dragon Breath

Dragon Ice: Δοκιμάσαμε «liquid nitrogen puffs» στο Μοναστηράκι.

Ήταν πριν από μερικές μέρες που έπεσαν στην αντίληψή μας δεκάδες βίντεο στο instagram αλλά και στο TikTok τα οποία δείχνουν παρέες, μικρούς και μεγάλους, να δοκιμάζουν πολύχρωμα μπαλάκια-που μοιάζουν λαχταριστά- και αυτόματα να καπνίζουν τα ρουθούνια τους! Μα πώς γίνεται κάθε φορά που τα τρώνε να βγάζουν καπνούς; Ο ενθουσιασμός τους δε και η έκπληξη στο βλέμμα τους ήταν αρκετά ώστε να το ψάξουμε περισσότερο προκειμένου να μάθουμε πού ακριβώς βρίσκεται αυτό το ιδιαίτερο spot που σε μεταμορφώνει σε… δράκο και τι στο καλό είναι αυτά που σερβίρει; Το Dragon Ice λοιπόν άνοιξε μόλις πριν από λίγες βδομάδες και προσφέρει τα λεγόμενα «liquid nitrogen puffs».

Παγωμένο επιδόρπιο από καλαμπόκι βουτηγμένο σε υγρό άζωτο
Παγωμένο επιδόρπιο από καλαμπόκι βουτηγμένο σε υγρό άζωτο

Πρόκειται για ένα παγωμένο επιδόρπιο που παρασκευάζεται συνήθως από δημητριακά (όπως καλαμπόκι με γεύση φρούτων), βουτηγμένα σε πάγο (υγρό άζωτο). Συνήθως χρησιμοποιείται ένα ραβδί όπου «σουβλίζονται» οι μπάλες και μόλις πας να τις φας, το κρύο του υγρού αζώτου συνδυάζεται με τη ζεστασιά του στόματος οπότε απελευθερώνονται ορατοί ατμοί από τα ρουθούνια. Το λένε «εφέ δράκου» και αυτό είναι που δίνει το όνομά του στη λιχουδιά αυτή.

Το υγρό άζωτο χρησιμοποιείται σε πολλά τρόφιμα και ποτά για να τα παγώσει γρήγορα ή και για το θέαμα με τους ατμούς που παράγει. Ωστόσο, όπως κάθε γεύμα ή ποτό με υπερβολική θερμοκρασία ή αμφιλεγόμενο συστατικό, πρέπει να καταναλώνεται με προσοχή! Το υγρό άζωτο είναι πολύ κρύο γι' αυτό και όπως δεν θα γεμίζατε το στόμα σας με κάτι καυτό δεν ενδείκνυται να το γεμίζετε ούτε με κάτι υπερβολικά παγωμένο. Χρειάζεται μάλιστα ραβδί για να το φέρει κοντά του κανείς και όχι με τα χέρια.

Στο wikipedia διαβάζουμε ότι το συγκεκριμένο κόνσεπτ αρχικά εμφανίστηκε στο εστιατόριο του LA «The Bazaar» το 2009, από τον José Andrés και τα επόμενα χρόνια εξαπλώθηκε σε όλη την Ταϊβάν, την Κορέα και τις Φιλιππίνες. Σύμφωνα με τους The Straits Times από την άλλη, εμφανίστηκε για πρώτη φορά στις Φιλιππίνες και τη Νότια Κορέα περίπου το 2015, αλλά κέρδισε δημοτικότητα όταν η αλυσίδα Chocolate Chair με έδρα το Λος Άντζελες το πρόσθεσε στο μενού της.

Στο αθηναϊκό Dragon Ice οι μπουκίτσες έχουν γεύση φράουλα, σοκολάτα ή passion fruit, σερβίρονται σε κυπελλάκι των 5 ευρώ, με χωρητικότητα περίπου 20 τεμάχια.

Dragon Ice, Aιόλου 51, Μοναστηράκι     

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μίξερ 10: Ο Στέλιος Παρλιάρος γράφει για τον καφέ
Ο Στέλιος Παρλιάρος δημιουργεί με μία δόση καφέ στο Μίξερ

«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»

Μίξερ #10: Συνταγές Στέλιου Παρλιάρου με καφέ
Μίξερ από τον Στέλιο Παρλιάρο: 11 συνταγές με καφέ

Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.