Θεματα

Μελτέμι από Κυκλάδες

Στο Βυζαντινό κρατάνε ακόμη την γεύση του καλοκαιριού

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
76650-154340.jpg

Το καλοκαίρι βαδίζει προς το τέρμα του, όμως τίποτα δεν μας εμποδίζει να πάμε ένα τελευταίο ταξιδάκι στα νησιά και στις πεντανόστιμες γεύσεις τους.

Από 18 έως και 27 Σεπτεμβρίου, το Βυζαντινό -στο 4ο αφιέρωμά του στις ελληνικές γεύσεις- πιάνει λιμάνι στις Κυκλάδες και φέρνει στο κατάστρωμα όλα τα καλά: Ρεβιθάδα, μαστέλο και καπαροσαλάτα Σίφνου, καλόγερο Αμοργού, πατατάτο, μπραντάδα, τοματοκεφτέδες Σαντορίνης, ματσάτα Φολέγανδρου με κόκορα, χοιρινό ρόστο και αρνί με πατούδα Νάξου, φρουτάλια Άνδρου, κοπανιστή Μυκόνου και πολλά άλλα.

Κι ακόμη, μπορείς να συνθέσεις το δικό σου πλατό τυριών, επιλέγοντας από το μπουφέ γραβιέρα, αρσενικό, κομό και μελανοτύρι Νάξου, Σαν Μιχάλη από τη Σύρο κ.α.

Για το τέλος έχει το καλύτερο: ελληνικό καφέ στη χόβολη που πάει τέλεια με τις χαλβαδόπιτες και τα λουκούμια Σύρου, την κοπανιά και τα μελιτίνια Σαντορίνης, το βρεχτό της Κέας, τα μελιτερά Ανάφης, την καρπουζόπιτα Μήλου και με πολλά ακόμα παραδοσιακά κυκλαδίτικα γλυκά του μπουφέ.

Η τιμή του μπουφέ είναι €38/άτομο.

Βασιλίσσης Σοφίας 46, ξενοδ. Χίλτον, 210 7281400

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μίξερ 10: Ο Στέλιος Παρλιάρος γράφει για τον καφέ
Ο Στέλιος Παρλιάρος δημιουργεί με μία δόση καφέ στο Μίξερ

«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»

Μίξερ #10: Συνταγές Στέλιου Παρλιάρου με καφέ
Μίξερ από τον Στέλιο Παρλιάρο: 11 συνταγές με καφέ

Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.