Θεματα

9+1 θεϊκά παγωτά with a twist

Περίεργες γεύσεις, φρεσκοψημένα χωνάκια, παγωτογλυκά και άλλες frozen αμαρτίες… Τα παγωτά έχουν ανέβει επίπεδο.

56855-123975.JPG
Κατερίνα Βνάτσιου
ΤΕΥΧΟΣ 834
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μαραμπού
Μαραμπού

10 στέκια για τέλειο παγωτό στη Αθήνα: Bufala Gelato, Madame Fraise, Oggi, Dickie Dee, Spoild, Μαραμπού, Fatto A Mano, Kayak, Django, Gioelia Cremeria Italiana

Τα buffle pops του Bufala Gelato

Bufala Gelato

Έγινε γνωστό από την ιδέα (-ρα!) να αντικαταστήσει το χωνάκι του παγωτού με φρεσκοψημένη βάφλα. Και αυτό το καλοκαίρι έρχεται με μια νέα πρόταση: τα buffle pops! Δηλαδή τραγανές, αφράτες και ολοστρόγγυλες μπουκίτσες φρεσκοψημένης βάφλας, που περιχύνονται με τα πιο ζαχαρένια όνειρά σου: πολύχρωμες τρούφες, κολασμένα σιρόπια, λιωμένη σοκολάτα, τραγανά μπισκότα, ξηρούς καρπούς, φρέσκα φρούτα, choco bars, και φυσικά με το 100% φρέσκο βουβαλινό αλλά και αγελαδινό gelato ημέρας, για το οποίο άλλωστε το Bufala Gelato φημίζεται. Τα τρως στις βόλτες σου και δεν τα μοιράζεσαι με κανέναν. www.bufalagelato.com

Τα Frozen Desserts της Madame Fraise

Madame Fraise

Μιλάμε για βαζάκια ξέχειλα από παγωτό που σε κάθε μπουκιά κρύβουν μικρές εκπλήξεις. Τα Frozen Desserts της Madame Fraise κυκλοφορούν σε τέσσερις ανεπανάληπτες γεύσεις (Frozen Gianduja Caramel, Frozen Pavlova, Frozen Exotic Mousse, Frozen Pistachio – σε αυτό το τελευταίο δώσε ιδιαίτερη… έμφαση). Όλα τα παραγγέλνεις μέσω Wolt, αλλά, αν σε πιάσει η λιγούρα καταμεσής μιας συναυλίας στην Πλατεία Νερού, να ξέρεις ότι η Madame Fraise έχει περίπτερο στο Release Athens προσφέροντας υπέροχο παγωτό σε έξι γεύσεις: σοκολάτα, φιστίκι, sorbet φράουλας (χωρίς ζάχαρη), sorbet ανανά-καρύδα, μασκαρπόνε με σύκο και αλατισμένη καραμέλα… Yeah! Υμηττού 225, Παγκράτι, 2114186086

Το αγαπημένο παγωτό του Πάπα

Oggi

Δεν έχουν όλοι την άδεια να φτιάχνουν παγωτό για το Βατικανό. Ο Carmelo Chiaramida, όμως, ο ιδιοκτήτης της gelateria Oggi την έχει! Αναρωτιέσαι ποια είναι η αγαπημένη γεύση του Ποντίφικα; Θα σoυ πω: η terza nota cacao, δηλαδή παγωτό κακάο με πορτοκάλι και ρούμι! Και χάρη σε μια ελληνική οικογένεια που έφερε την gelateria Oggi στην Ελλάδα, μπορείς κι εσύ να τη δοκιμάσεις. Μαζί και πολλές ακόμα γεύσεις φυσικά – είναι καλοκαίρι, άρα δεν πειράζει… Βουλής 17, Σύνταγμα, 2103246995

Το παγωτό σύννεφο του Dickie Dee

Dickee Dee

Δεν μιλάω μόνο για το συννεφένιο μαλλί της γριάς που τυλίγεται γύρω από το χωνάκι του Dickie Dee. Αναφέρομαι κυρίως στο υπέροχο παγωτό μηχανής του, που, από τότε που δημιουργήθηκε, έκανε τον κόσμο λίγο καλύτερο. Θα το βρεις σε έξι γεύσεις (ανθόγαλο, αλατισμένη καραμέλα, dark vegan chocolate, φιστίκι, τριαντάφυλλο και mango & cream), και αν είσαι (πολύ) γλυκατζής, τσέκαρε και τα Dickie Cups: λαχταριστά κυπελλάκια με το ολόφρεσκο παγωτό του Dickie Dee και διάφορες λιχουδιές, όπως μαρέγκες, καραμελωμένο ποπ κορν, σοκολατένια brownies, ζεστή Nutella, δεν περιγράφω άλλο… Βουλής 23, Σύνταγμα, 2103238277

To παγωτό με μπισκότα του Spoild

Spoild

Θεϊκό παγωτό και μαλακά, φρεσκοψημένα cookies. Οι δύο μεγαλύτερες εφευρέσεις της ανθρωπότητας ενώθηκαν κι έφτιαξαν ένα βασίλειο όπου το παγωτό σου αναδεύεται μαζί με το μπισκότο σου για να σε στείλει στον Παράδεισο. Μπορείς να πάρεις ξεχωριστά το μπισκότο και ξεχωριστά το παγωτό, αλλά… γιατί; Βουλής 5, Σύνταγμα, 2103210115

To φυσικό παγωτό του Μαραμπού

Μαραμπού

Το λιλιπούτειο παγωτατζίδικο της Αρχελάου είναι σημείο συνάντησης για όλη τη γειτονιά. Υπάρχει λόγος… Εδώ η Βίκυ και ο Ιγκόρ ετοιμάζουν καθημερινά «φυσικό παγωτό», δηλαδή αγνό και χειροποίητο από την αρχή έως το τέλος του, με φρέσκο γάλα και φρούτα εποχής, χωρίς ίχνος συντηρητικών. Να δοκιμάσεις οπωσδήποτε το παγωτό ανθόγαλο και οποιαδήποτε άλλη γεύση έχει σκαρφιστεί η Βίκυ τη μέρα που θα περάσεις. Αρχελάου 17, Παγκράτι, 210 247037

Το παγωτό ρακόμελο του Fatto A Mano

Fatto a mano

«Fatto a mano» πάει να πει «φτιαγμένο στο χέρι» και περιγράφει ακριβώς όσα συμβαίνουν σε τούτο το μαγικό εργαστήριο: φρούτα εποχής που καθαρίζονται ένα ένα στο χέρι, χωνάκι που φτιάχνεται και ψήνεται εδώ, και παγωτό αυστηρά χειροποίητο χωρίς συντηρητικά, βελτιωτικά, διογκωτικά ή χρωστικές ουσίες, μόνο με αγνές και 100% φυσικές πρώτες ύλες που στην πλειονότητά τους προέρχονται από μικρούς παραγωγούς. Εκτός από το συγκλονιστικό παγωτό ρακόμελο (με μέλι, κανέλα, γαρίφαλο και κρητική τσικουδιά!), δοκίμασε και το παγωτό ανθότυρο με θυμαρίσιο μέλι ή το φα-ντα-στι-κό παγωτό… ρυζόγαλο! Κώστα Βάρναλη 21, Περιστέρι, 210 5777407 / Συν. Ζησιμοπούλου 86, Π. Φάληρο, 2110 9431995

To παγωτό Μαντολάτο του Kayak

Kayak

Κι όμως, παγωτό μαντολάτο! Η Kayak φέτος, επηρεασμένη από τα ωραία προϊόντα της Ελλάδας, εμπνέεται από το παραδοσιακό γλύκισμα των Επτανήσων και φτιάχνει για πρώτη φορά βελούδινο παγωτό με μαντολάτο! Και δεν μένει μόνο εκεί… Δοκίμασε επίσης τη νέα γεύση σοκολάτα χουρμά! www.kayak.gr

Το παγωτό κρέμα Καταλάνα του Django

280510431_425850346209212_6327838263308010195_n.jpg

Στη Σύρο υπάρχει από το 2005. Στην Αθήνα άνοιξε πέρυσι, και το πήραμε χαμπάρι από την τεράστια ουρά που σχηματίστηκε με το καλημέρα σας στη Βεΐκου. Λογικό, αφού πρόκειται για 100% φυσικό παγωτό, φτιαγμένο αποκλειστικά και μόνο από τα καλύτερα εποχιακά υλικά. Η συγκλονιστική γεύση παγωτού κρέμα Καταλάνα φτιάχνεται με βιολογικό γάλα αγελάδος, κανέλα, infusion από ξύσμα λεμονιού και πορτοκαλιού, κρόκο αυγού, ζάχαρη και καραμέλα semi-bitter και μπαίνει «στα οπωσδήποτε» του καλοκαιριού, μαζί με το μοναδικό τους παγωτό φιστίκι. Βεΐκου 15, Κουκάκι, 2114222029

● New gelato shop in town!

gioelia.jpg

H Gioelia Cremeria Italiana είναι αλυσίδα αυθεντικού gelato που μετράει 45 καταστήματα σε 9 χώρες. Το μυστικό της επιτυχίας της είναι ότι το παγωτό της σερβίρεται πάντα ολόφρεσκο. Για να το πετύχει αυτό, κάθε gelato shop της αλυσίδας διαθέτει το δικό του υπερσύγχρονο εργαστήριο που παρασκευάζει παγωτό ανά 5 ώρες. Θα τα δεις (και κυρίως θα τα δοκιμάσεις!) όλα αυτά και από κοντά, αφού η Gioelia Cremeria Italiana ανοίγει το πρώτο κατάστημα στην Ελλάδα τις επόμενες μέρες! Αγίας Παρασκευής 13, Χαλάνδρι

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μίξερ 10: Ο Στέλιος Παρλιάρος γράφει για τον καφέ
Ο Στέλιος Παρλιάρος δημιουργεί με μία δόση καφέ στο Μίξερ

«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»

Μίξερ #10: Συνταγές Στέλιου Παρλιάρου με καφέ
Μίξερ από τον Στέλιο Παρλιάρο: 11 συνταγές με καφέ

Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.