- CITY GUIDE
- PODCAST
-
31°
Ο διάσημος Nobu Matsuhisa έρχεται τις επόμενες μέρες στην Ελλάδα
Για το Nobu Food Festival που θα διεξαχθεί σε Αθήνα και Μύκονο
![114824-667199.jpg 114824-667199.jpg](/images/120x120/3/jpg/sites/default/files/contributor/114824-667199.jpg)
![Nobu Matsuhisa Nobu Matsuhisa](/images/1074x600/3/jpg/sites/default/files/article/2022/06/10/113.jpg)
Ο διάσημος chef Nobu Matsuhisa έρχεται στην Ελλάδα για το Nobu Food Festival
Ο Nobu Matsuhisa είναι ο άνθρωπος που έκανε γνωστή τη γιαπωνέζικη κουζίνα σε όλο τον κόσμο. Πρωτοστάτησε στο πάντρεμα της γιαπωνέζικης γαστρονομίας με τις περουβιανές επιρροές, άνοιξε εστιατόρια σε κάθε μητρόπολη του κόσμου και στο sushi του υποκλίνονται άπαντες: από τον Robert De Niro μέχρι τη Madonna. Ένας chef- ζωντανός θρύλος. Αυτή τη μαγειρική διάνοια μπορείς να τη συναντήσεις τις επόμενες μέρες καθώς ο διάσημος Nobu θα επισκεφθεί τη χώρα μας για το Nobu Food Festival.
![Nobu Matsuhisa Nobu Matsuhisa](/images/w734/3/jpg/sites/default/files/onz_9191.jpg)
Το φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί στο Matsuhisa Athens από τις 12 έως και τις 14 Ιουνίου και μετά θα συνεχιστεί στο Matsuhisa Mykonos από τις 15 έως και τις 21 Ιουνίου. Καθ’ όλη τη διάρκεια του Nobu Food Festival, ο chef Nobu θα βρίσκεται στα εστιατόρια για να υποδέχεται αυτοπροσώπως τους επισκέπτες και να μοιραστεί μαζί τους τα μυστικά της κουζίνας του, ενώ στο μενού θα υπάρχουν special dishes με τις ιδιαίτερες Nobu style τεχνικές.
![Matsuhisa Athens Matsuhisa Athens](/images/w734/3/jpg/sites/default/files/dpoupalos_matsuhisa_13466.jpg)
Στο Matsuhisa Athens τα πιάτα του σεφ θα σερβίρονται στην εμβληματική βεράντα με τη μαγική θέα στο απέραντο γαλάζιο του Αστέρα Βουλιαγμένης ενώ δίπλα το ειδυλλιακό Umi Bar θα ετοιμάζει τα signature cocktails που ταιριάζουν τόσο καλά με το γεύμα. Από την άλλη πλευρά του Αιγαίου, το Matsuhisa Mykonos, (με 19 χρόνια λειτουργίας ήδη) μέσα στο Belvedere Hotel, είναι από μόνο του ένα εντυπωσιακό σκηνικό, μια και είναι το πρώτο open-air Matsuhisa στον κόσμο.
![Matsuhisa Mykonos Matsuhisa Mykonos](/images/w734/3/jpg/sites/default/files/matsuhisa_5.jpg)
Να σημειωθεί ότι στην ίδια μεγάλη οικογένεια με το Matsuhisa Athens (Four Seasons Astir Palace Hotel) και το Matsuhisa Mykonos (Belvedere Hotel) ανήκουν και τα εστιατόρια Matsuhisa St. Moritz (Badrutt's Palace Hotel), Matsuhisa Porto Cervo (Cala di Volpe Hotel), Matsuhisa Munich (Mandarin Oriental Hotel), Matsuhisa Paris (Le Royal Monceau–Raffles Hotel), Matsuhisa Limassol (Amara Hotel), καθώς και το πιο πρόσφατο Matsuhisa St. Tropez (Château de la Messardière), τα οποία επίσης συμμετέχουν στο Nobu Food Festival. Το αναφέρουμε σε περίπτωση που σας βγάλει ο δρόμος…
Matsuhisa Athens: Απόλλωνος 40 (Four Seasons Astir Palace Hotel), Βουλιαγμένη, τηλ. 210 896 0510. Matsuhisa Mykonos: Belvedere Hotel, Μύκονος, τηλ. 22890 27362.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
![](/images/w400/3/jpg/files/2024-02-02/final-voice-choice4.jpg)
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η Καλαμάτα συνδυάζει ομορφιά, ιστορία, γλυκιά ζωή, όλα στα μέτρα του ανθρώπου
Το chef exchange experience που ζήσαμε στο Olea All Suite Hotel στη Ζάκυνθο & στο Dexamenes Seaside Hotel στην Ηλεία
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Το πρώτο φεστιβάλ γαστρονομίας και οίνου του νησιού
Με τα Ikaria Coffee kiosk και Ikaria Park μαθαίνει στους Ολλανδούς τα ελληνικά φαγητά και κρασιά
Premium συσκευασμένο παγωτό από την Ιταλία κατευθείαν σπίτι σου
Εδώ θα βρεις εξαιρετικής ποιότητας νωπά κοτόπουλα, αλλά και χειροποίητη κοτόπιτα, τραγανά buffalo wings και το περίφηµο «κοτοσούβλι»
Η καλύτερη ποιότητα στις ζύμες, αλλά και μια εμπειρία που διεγείρει όλες τις αισθήσεις
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Όσα φαστ-φουντ και να παρελάσουν από τις μόδες, η μπουγάτσα του Ιορδάνη, δεν κινδυνεύει. Γιατί στα Χανιά έχει ρίζες πιο στέρεες και από τον Φάρο.
Το ζαχαροπλαστείο που αλλάζει το τοπίο στα γλυκά
Με ασημένια μαχαιροπίρουνα, αστακό thermidor και την έννοια της φιλοξενίας του ‘70
Ας κάνουμε μια δροσερή βουτιά στην ιστορία της ψαροφαγίας, μια και το ψάρι είναι η αγαπημένη τροφή των Ελλήνων από την αρχαιότητα
Σπαρταριστή τσιπούρα, λαβράκι, κρανιός, φακρί έρχονται απευθείας από τις ελληνικές θάλασσες στο πιάτο μας και αποτελούν την τέλεια λύση για να εντάξουμε το καλό ψάρι στο καθημερινό μας τραπέζι
Είτε είναι ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας είτε ελεύθερης αλιείας, αποτελεί μια πολύτιμη πηγή βιταμινών και μετάλλων
Υπάρχουν υπερσύγχρονες μονάδες που παράγουν φρέσκο ψάρι, ψάρι ημέρας και ένα μελίσσι ανθρώπινου δυναμικού που αποτελείται από ιχθυοκαλλιεργητές, τους «βοσκούς της θάλασσας»
Ψητό, τηγανητό ή παστό, το κάθε ψάρι έχει τη νοστιμιά του
Και το προτιμά μαγειρεμένο στην πιο λιτή, μεστή, αλλά και γρήγορη νοστιμιά του
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.