- CITY GUIDE
- PODCAST
-
27°
Η Madame Fraise, τα Frozen Desserts και τα επικά παγωτά που θα φας στο Release Athens
Παγωμένες λιχουδιές σε τέσσερις λαχταριστές γεύσεις
![shoot_-3932.jpg shoot_-3932.jpg](/images/1074x600/3/jpg/sites/default/files/article/2022/06/10/shoot_-3932.jpg)
Τα συγκλονιστικά Frozen Desserts της Madame Fraise είναι ό,τι ζητάς το καλοκαίρι
Κάθε παθιασμένος γλυκατζής σε αυτή την πόλη ξέρει πια πως όταν εμφανίζεται αυτή η άτιμη η λαχτάρα για γλυκάκι (-α), το Madame Fraise είναι το spot που θα ικανοποιήσει τις ζαχαρένιες επιθυμίες του. Το πρώτο ghost ζαχαροπλαστείο της Αθήνας προσγειώθηκε στην πόλη λίγο πριν τα Χριστούγεννα και μας έκανε να παραμιλάμε για το τριανταφυλλένιο του cheesecake κι εκείνο το ακαταμάχητο, αφράτο σαν σύννεφο panettone του.
Από τότε μέχρι σήμερα η Madame Fraise κατεβάζει συνεχώς καινούργιες ιδέες και δεν μας αφήνει να αγιάσουμε… Τελευταία της δημιουργία τα Frozen Desserts που έκαναν την εμφάνισή τους με τον ερχομό του καλοκαιριού και που προσωπικά εύχομαι να είναι εδώ όλο τον χρόνο. Πρόκειται για λαχταριστά βαζάκια που κλείνουν μέσα τους το παγωτό όπως το ονειρεύεται κάθε λιχούδης: γενναιόδωρα πλούσιο, με μικρές εκπλήξεις σε κάθε κουταλιά (γράφω και αναστενάζω).
![shoot_-3980.jpg Τα συγκλονιστικά Frozen Desserts της Madame Fraise](/images/w734/3/jpg/sites/default/files/shoot_-3980.jpg)
![shoot_-3757.jpg Frozen Exotic Mousse](/images/w734/3/jpg/sites/default/files/shoot_-3757.jpg)
Τα Frozen Desserts κυκλοφορούν ήδη σε τέσσερις γεύσεις, ενώ σύντομα αναμένονται και μερικές ακόμα. Προς το παρόν θα δοκιμάσεις τη Frozen Gianduja Caramel με parfait Gianduja με καραμελωμένα φουντούκια, dacquoise σοκολάτας και σος καραμέλας, τη Frozen Pavlova, μια παγωμένη mousse από φρέσκα βατόμουρα, τραγανές μαρέγκες με ινδοκάρυδο και σος βατόμουρο, τη Frozen Exotic Mousse με εξωτικά φρούτα, σος μάνγκο και cake λεμονιού και ο-πω-σδή-πο-τε το Frozen Pistachio, ένα συγκλονιστικό parfait με φιστίκι Αιγίνης, τραγανό feuillete φιστικιού και πραλίνα φιστίκι, που είναι από τα ωραιότερα φιστικοπαγωτά του κόσμου τούτου!
![Frozen Pistachio Frozen Pistachio](/images/w734/3/jpg/sites/default/files/dsc_4678.jpg)
Όλα τα παραπάνω τα παραγγέλνεις μέσω της Wolt ή τα παραλαμβάνεις απευθείας από το εργαστήριο της Madame Fraise (Υμηττού 225). Αν τώρα, η λιγούρα σε πιάσει καταμεσής μιας συναυλίας του Release Athens, μάθε ότι η Madame Fraise την έχει υπολογίσει και αυτή, και έχει ήδη στήσει το δικό της περίπτερο στην Πλατεία Νερού. Εδώ, θα βρεις λαχταριστό παγωτό κατευθείαν από το εργαστήριο της Madame Fraise σε έξι γεύσεις: σοκολάτα, φιστίκι, sorbet φράουλας (χωρίς ζάχαρη), sorbet ανανά-καρύδα, μασκαρπόνε με σύκο και αλατισμένη καραμέλα. Κι αν κάποιο από τα παραπάνω παγωτά το σκέφτεσαι και μετά τη συναυλία (φιστίκι για εσένα λέω…), να ξέρεις ότι θα το βρεις και στο κατάστημα του Παγκρατίου σε συσκευασία των 500γρ. γιατί τα καλοκαίρια το παγωτό ποτέ δεν φτάνει…
![Το περίπτερο της Madame Fraise στο Release Athens Το περίπτερο της Madame Fraise στο Release Athens](/images/w734/3/jpg/sites/default/files/image0_12.jpg)
Madam Fraise: Υμηττού 225, Παγκράτι, 211 4186086, Fb: @madamefraise.athens, Instagram: @madamefraise_
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
![](/images/w400/3/jpg/files/2024-02-02/final-voice-choice4.jpg)
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το πρώτο φεστιβάλ γαστρονομίας και οίνου του νησιού
Με τα Ikaria Coffee kiosk και Ikaria Park μαθαίνει στους Ολλανδούς τα ελληνικά φαγητά και κρασιά
Premium συσκευασμένο παγωτό από την Ιταλία κατευθείαν σπίτι σου
Εδώ θα βρεις εξαιρετικής ποιότητας νωπά κοτόπουλα, αλλά και χειροποίητη κοτόπιτα, τραγανά buffalo wings και το περίφηµο «κοτοσούβλι»
Η καλύτερη ποιότητα στις ζύμες, αλλά και μια εμπειρία που διεγείρει όλες τις αισθήσεις
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Όσα φαστ-φουντ και να παρελάσουν από τις μόδες, η μπουγάτσα του Ιορδάνη, δεν κινδυνεύει. Γιατί στα Χανιά έχει ρίζες πιο στέρεες και από τον Φάρο.
Το ζαχαροπλαστείο που αλλάζει το τοπίο στα γλυκά
Με ασημένια μαχαιροπίρουνα, αστακό thermidor και την έννοια της φιλοξενίας του ‘70
Ας κάνουμε μια δροσερή βουτιά στην ιστορία της ψαροφαγίας, μια και το ψάρι είναι η αγαπημένη τροφή των Ελλήνων από την αρχαιότητα
Σπαρταριστή τσιπούρα, λαβράκι, κρανιός, φακρί έρχονται απευθείας από τις ελληνικές θάλασσες στο πιάτο μας και αποτελούν την τέλεια λύση για να εντάξουμε το καλό ψάρι στο καθημερινό μας τραπέζι
Είτε είναι ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας είτε ελεύθερης αλιείας, αποτελεί μια πολύτιμη πηγή βιταμινών και μετάλλων
Υπάρχουν υπερσύγχρονες μονάδες που παράγουν φρέσκο ψάρι, ψάρι ημέρας και ένα μελίσσι ανθρώπινου δυναμικού που αποτελείται από ιχθυοκαλλιεργητές, τους «βοσκούς της θάλασσας»
Ψητό, τηγανητό ή παστό, το κάθε ψάρι έχει τη νοστιμιά του
Και το προτιμά μαγειρεμένο στην πιο λιτή, μεστή, αλλά και γρήγορη νοστιμιά του
«Αυτή η φρέσκια γεύση του ψαριού, η βαθιά κρουστή, ιωδιούχα και θαλασσινή, έχει γραφτεί ανεξίτηλα στο γευστικό dna των Ελλήνων»
Σε περιμένει με ένα μοναδικό σκηνικό στην καρδιά του λιμανιού
Ο αγαπημένος αθηναϊκός κήπος αλλάζει διαχείριση, αλλά όχι χρήση
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.