- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Estrella Damm Gastro Journey: ένα γαστρονομικό ταξίδι για να αρχίσει νόστιμα το καλοκαίρι
Το καλοκαίρι στην πόλη ξεκινά με γευστικές εμπειρίες παρέα με την Estrella Damm
Estrella Damm Gastro Journey: 20 εστιατόρια προσφέρουν μοναδικά μενού σε ειδικές τιμές
Ο Ιούνιος είναι από τους ωραιότερους μήνες για να ζήσεις την Αθήνα. Οι μέρες μεγαλώνουν και μας παίρνουν μαζί τους σε αργόσυρτες βόλτες, ο καιρός είναι υπέροχος, ενώ πάντα κάτι νόστιμο συμβαίνει σε αυτή την πόλη που δεν κοιμάται ποτέ… Από πιο λαχταριστά νέα που έφτασαν στα αυτιά μας τελευταία είναι και το Estrella Damm Gastro Journey, ένα μοναδικό γαστρονομικό ταξίδι που συμβαίνει στις αθηναϊκές γειτονιές μέχρι και τις 26 Ιουνίου.
Το Estrella Damm Gastro Journey είναι ένας θεσμός που ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο και που για πρώτη φορά έρχεται και στην πόλη μας. Σε αυτό το ταξίδι που διαρκεί για περισσότερες από 20 μέρες, 20 γαστρονομικοί προορισμοί της Αθήνας δημιουργούν μοναδικά μενού, ειδικά σχεδιασμένα για να ταιριάζουν απόλυτα με μια παγωμένη Estrella Damm, την μπίρα που έχει ταυτίσει το όνομά της με τη γαστρονομία. Στο ταξίδι συμμετέχουν κάποια από τα πιο γνωστά εστιατόρια της πόλης, όπως το βραβευμένο με αστέρι Michelin CTC του σεφ Αλέξανδρου Τσιοτίνη ή το διάσημο Simul του σεφ Νίκου Θωμά. Μπορείτε να δείτε αναλυτικά όλα τα εστιατόρια που συμμετέχουν, όπως και τα μενού που προσφέρονται σε ειδικές τιμές πατώντας εδώ.
Η δική μου παρέα διάλεξε ένα εστιατόριο που… λιγουρευόταν από καιρό. Ήταν το Bocas Meze του σεφ Μίλτου Αρμένη για το οποίο τόσα και τόσα είχαμε ακούσει. Σκεφτήκαμε, λοιπόν ότι ήταν ωραία ευκαιρία να το δοκιμάσουμε μέσα από το Estrella Damm Gastro Journey. Φτάσαμε στο εστιατόριο την ώρα του δειλινού και βρεθήκαμε μπροστά σε μια αυλή με ισπανική ψυχή! Δεκάδες πολύχρωμα λαμπιόνια, χρωματιστές καρέκλες και φλοράλ τραπεζομάντιλα που θα ζήλευε και η Φρίντα Κάλο, όλα φώναζαν «καλοκαίρι». Το Bocas Meze είναι ένα αλλιώτικο «μεζεδοπωλείο» που καταφέρνει να παντρέψει την παράδοση των βολιώτικων τσιπουράδικων με τη φιλοσοφία των tapas, σερβίροντας μερικούς από τους πιο απρόσμενα νόστιμους μεζέδες της Αθήνας.
Στο ειδικό μενού που δημιούργησε ο ελληνοισπανός σεφ Μίλτος Αρμένης για το Estrella Damm Gastro Journey υπάρχουν τρία πιάτα που μας άφησαν άφωνους με τη δημιουργική ματιά, αλλά και τη μεγάλη τους νοστιμιά. Ξεκινήσαμε με μια δροσερή χωριάτικη σαλάτα με κους κους, συνεχίσαμε με μια βελούδινη ρεβιθάδα με τσορίθο και στο τρίτο πιάτο μας περίμενε η ανατροπή… Μπροστά μας κατέφθασαν πέντε αλλιώτικα tapas που μας έκαναν να γλείψουμε τα δάχτυλά μας! Μια αέρινη μους ταραμοσαλάτας, σουπιά με φάβα, φτερούγες BBQ, γουρουνοκεφαλή αργά ψημένη στον ξυλόφουρνο και σουτζουκάκια… τόνου! Συνοδεύσαμε το γεύμα μας με Estrella Damm και για όλα αυτά πληρώσαμε €30/άτομο, τιμή ομολογουμένως πολύ καλή αν αναλογιστεί κανείς την ποσότητα, αλλά και τη νοστιμιά των πιάτων.
Η πρώτη μας «εκδρομή» στο Estrella Damm Gastro Journey μας άνοιξε την όρεξη για ακόμα περισσότερα ταξίδια. Μέχρι τις 26 Ιουνίου έχουμε βάλει στοίχημα ότι θα δοκιμάσουμε όλα τα ειδικά μενού που προσφέρουν τα εστιατόρια της πόλης. Το ίδιο συμβουλεύω να κάνετε κι εσείς! Το Estrella Damm Gastro Journey είναι μια υπέροχη ευκαιρία να ανακαλύψουμε κάποια από τα νοστιμότερα εστιατόρια της Αθήνας, και να υποδεχτούμε το καλοκαίρι όπως πρέπει: με μία παγωμένη Estrella Damm.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το νέο Business Lunch Menu κάνει το διάσημο εστιατόριο προσιτό σε όλους
Μυστικά για το ψήσιμο, δοσολογίες και χρόνοι και μια υπερτέλεια συνταγή
Hot εστιατόρια, λαχταριστά street food στέκια και λαμπερά ξενοδοχεία
Ένα ξεχωριστό pop-up bakery στον 6ο όροφο του ξενοδοχείου St. George Lycabettus
Δεν έχει σημασία αν το δώρο είναι μικρό ή μεγάλο… Σημασία έχει η όμορφη κίνηση του να προσφέρεις, είτε αυτό είναι κάτι ακριβό είτε απλώς μια μακαρονάδα
Καλοφτιαγμένο, καθημερινό φαγητό, με συνέπεια και χωρίς περιττές εντυπώσεις
Τρεις εμβληματικοί χώροι, τρεις διαφορετικές προτάσεις διασκέδασης για αυτές τις γιορτές
Βουτυρένιοι κουραμπιέδες, λαχταριστά μελομακάρονα, αφράτα πανετόνε και πολλές ακόμα λιχουδιές
Από ξηρούς καρπούς μέχρι εκλεκτά τυριά και βιολογικό κρέας
Τα αστεράτα ξενοδοχεία και τα καλά εστιατόρια της Αθήνας έχουν ήδη ετοιμάσει τα εορταστικά μενού τους και μας περιμένουν για αξέχαστες βραδιές
Εδώ θα ανακαλύψεις τα αγαπημένα γλυκά των γιορτών
Οι έμπειροι σοκολατιέ, Ιωάννα και Δημήτρης, δημιουργούν σοκολατάκια bonbon, με γεμίσεις από πραλίνες, ganache και φρέσκα ζελέ φρούτων, χρησιμοποιώντας σοκολάτα υψηλής ποιότητας
Η ιδανική πρόταση για τα πιο γλυκά Χριστούγεννα!
Στα ράφια έχουν κάνει ήδη την εμφάνισή τους τα μελομακάρονα, ζουμερά και αρωματικά, και οι κουραμπιέδες με φρέσκο ελληνικό βούτυρο, την ίδια συνταγή που τιμά ο φούρνος εδώ και δεκαετίες
Όλα τα γλυκά που λαχταράς για το γιορτινό τραπέζι
Ένα από τα πλέον ιστορικά ζαχαροπλαστεία της πόλης, με τρία καταστήματα
Ένα σύγχρονο γαστρονομικό concept με έδρα το Μονακό, που εστιάζει στο private dining, τα themed dinners και τις cooking classes
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.