- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
Estrella Damm Gastro Journey: ένα γαστρονομικό ταξίδι για να αρχίσει νόστιμα το καλοκαίρι
Το καλοκαίρι στην πόλη ξεκινά με γευστικές εμπειρίες παρέα με την Estrella Damm
Estrella Damm Gastro Journey: 20 εστιατόρια προσφέρουν μοναδικά μενού σε ειδικές τιμές
Ο Ιούνιος είναι από τους ωραιότερους μήνες για να ζήσεις την Αθήνα. Οι μέρες μεγαλώνουν και μας παίρνουν μαζί τους σε αργόσυρτες βόλτες, ο καιρός είναι υπέροχος, ενώ πάντα κάτι νόστιμο συμβαίνει σε αυτή την πόλη που δεν κοιμάται ποτέ… Από πιο λαχταριστά νέα που έφτασαν στα αυτιά μας τελευταία είναι και το Estrella Damm Gastro Journey, ένα μοναδικό γαστρονομικό ταξίδι που συμβαίνει στις αθηναϊκές γειτονιές μέχρι και τις 26 Ιουνίου.
Το Estrella Damm Gastro Journey είναι ένας θεσμός που ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο και που για πρώτη φορά έρχεται και στην πόλη μας. Σε αυτό το ταξίδι που διαρκεί για περισσότερες από 20 μέρες, 20 γαστρονομικοί προορισμοί της Αθήνας δημιουργούν μοναδικά μενού, ειδικά σχεδιασμένα για να ταιριάζουν απόλυτα με μια παγωμένη Estrella Damm, την μπίρα που έχει ταυτίσει το όνομά της με τη γαστρονομία. Στο ταξίδι συμμετέχουν κάποια από τα πιο γνωστά εστιατόρια της πόλης, όπως το βραβευμένο με αστέρι Michelin CTC του σεφ Αλέξανδρου Τσιοτίνη ή το διάσημο Simul του σεφ Νίκου Θωμά. Μπορείτε να δείτε αναλυτικά όλα τα εστιατόρια που συμμετέχουν, όπως και τα μενού που προσφέρονται σε ειδικές τιμές πατώντας εδώ.
Η δική μου παρέα διάλεξε ένα εστιατόριο που… λιγουρευόταν από καιρό. Ήταν το Bocas Meze του σεφ Μίλτου Αρμένη για το οποίο τόσα και τόσα είχαμε ακούσει. Σκεφτήκαμε, λοιπόν ότι ήταν ωραία ευκαιρία να το δοκιμάσουμε μέσα από το Estrella Damm Gastro Journey. Φτάσαμε στο εστιατόριο την ώρα του δειλινού και βρεθήκαμε μπροστά σε μια αυλή με ισπανική ψυχή! Δεκάδες πολύχρωμα λαμπιόνια, χρωματιστές καρέκλες και φλοράλ τραπεζομάντιλα που θα ζήλευε και η Φρίντα Κάλο, όλα φώναζαν «καλοκαίρι». Το Bocas Meze είναι ένα αλλιώτικο «μεζεδοπωλείο» που καταφέρνει να παντρέψει την παράδοση των βολιώτικων τσιπουράδικων με τη φιλοσοφία των tapas, σερβίροντας μερικούς από τους πιο απρόσμενα νόστιμους μεζέδες της Αθήνας.
Στο ειδικό μενού που δημιούργησε ο ελληνοισπανός σεφ Μίλτος Αρμένης για το Estrella Damm Gastro Journey υπάρχουν τρία πιάτα που μας άφησαν άφωνους με τη δημιουργική ματιά, αλλά και τη μεγάλη τους νοστιμιά. Ξεκινήσαμε με μια δροσερή χωριάτικη σαλάτα με κους κους, συνεχίσαμε με μια βελούδινη ρεβιθάδα με τσορίθο και στο τρίτο πιάτο μας περίμενε η ανατροπή… Μπροστά μας κατέφθασαν πέντε αλλιώτικα tapas που μας έκαναν να γλείψουμε τα δάχτυλά μας! Μια αέρινη μους ταραμοσαλάτας, σουπιά με φάβα, φτερούγες BBQ, γουρουνοκεφαλή αργά ψημένη στον ξυλόφουρνο και σουτζουκάκια… τόνου! Συνοδεύσαμε το γεύμα μας με Estrella Damm και για όλα αυτά πληρώσαμε €30/άτομο, τιμή ομολογουμένως πολύ καλή αν αναλογιστεί κανείς την ποσότητα, αλλά και τη νοστιμιά των πιάτων.
Η πρώτη μας «εκδρομή» στο Estrella Damm Gastro Journey μας άνοιξε την όρεξη για ακόμα περισσότερα ταξίδια. Μέχρι τις 26 Ιουνίου έχουμε βάλει στοίχημα ότι θα δοκιμάσουμε όλα τα ειδικά μενού που προσφέρουν τα εστιατόρια της πόλης. Το ίδιο συμβουλεύω να κάνετε κι εσείς! Το Estrella Damm Gastro Journey είναι μια υπέροχη ευκαιρία να ανακαλύψουμε κάποια από τα νοστιμότερα εστιατόρια της Αθήνας, και να υποδεχτούμε το καλοκαίρι όπως πρέπει: με μία παγωμένη Estrella Damm.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αν αναζητάτε τη γλύκα της παράδοσης με σύγχρονη ματιά, η Mr. Tony σας καλεί να εξερευνήσετε τον κόσμο της
Χειμώνας, η αγαπημένη εποχή της σούπας
Μιλάμε με τον Χρήστο Τάχια, τη μαγειρική διάνοια πίσω από το επιτυχημένο street food στέκι
Ένα ταξίδι γευστικών αναμνήσεων αρχίζει στις 13 Νοεμβρίου
Ένα σύγχρονο all day bakery & patisserie στην Πλατεία 1866
Μεγάλο μέρος της ημέρας το περνάς στο γραφείο, φρόντισέ το σαν το σπίτι σου
Τις Κυριακές θέλεις δικούς σου ανθρώπους και φαγητό της οικειότητας
«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»
Σε αρχαίο ελαιώνα, με συγκομιδή με το χέρι
Εστιατόρια και bar που σε περιμένουν για να συζητήσεις όσα μόλις είδες
Οι επιλογές είναι πολλές και συνεχώς ανανεώνονται
Η τέλεια πρόταση για όλες τις στιγμές της ημέρας
Ενδιαφέροντα στοιχεία και στατιστικές έρευνες σχετικά με την αγορά του καφέ
Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής
Aναρωτηθήκατε ποτέ απο πού προήλθε ο καφές, απο που ξεκίνησε αυτό το μικρό φρούτο καφεόδεντρου; Ετοιμαστείτε για ένα ταξίδι στον χρόνο και τις ηπείρους.
Άλλός καφές στο Βιετνάμ, άλλος στην Κούβα και στην Σκανδιναβία
Οι ποικιλίες, η ιστορία και άλλα μυστικά του σε 24 λέξεις κλειδιά
Το Ποτάδικο δεν είναι απλώς άλλο ένα μπαρ, είναι ένας προορισμός που συνδυάζει την αγάπη για τη μουσική
Ιδιορρυθμίες, λόγοι συναισθηματικοί και άλλοι που δεν τρώμε κάποια φαγητά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.