Θεματα

Gioelia Cremeria Italiana: η γνωστή αλυσίδα gelato έρχεται στην Αθήνα

Το πρώτο κατάστημα θα ανοίξει στο Χαλάνδρι στα τέλη Ιουνίου

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
fragola_e_mango_antigrafo.jpg

Gioelia Cremeria Italiana: η γνωστή αλυσίδα αυθεντικού gelato ανοίγει το πρώτο κατάστημά της στην Αθήνα στα τέλη Ιουνίου

Από το αθηναϊκό καλοκαίρι ζητάμε ένα πράγμα: ατέλειωτο παγωτό! Είναι το σωσίβιο στη ζέστη της πόλης, η (απαραίτητη) συνοδεία μας στις καλοκαιρινές βόλτες και ο κύριος λόγος που αναμένουμε το καλοκαίρι με λαχτάρα. Αν ούτε εσύ μπορείς να αντισταθείς σε ένα δροσερό παγωτάκι, σου έχουμε το τέλειο νέο: ένα ολοκαίνουργιο gelato shop που θα κάνει την εμφάνισή του στα τέλη του Ιούνη. Και μάλιστα όχι οποιοδήποτε gelato shop

Gioelia signature flavor
Gioelia signature flavor

Η Gioelia Cremeria Italiana φημίζεται για το αυθεντικό gelato της για περισσότερο από μισό αιώνα. Η ιστορία της ξεκίνησε τη δεκαετία του ’70 όταν ο Gianfranco Proni ίδρυσε το εργοστάσιο Proni στο Lugo της Ραβέννα και άρχισε να προμηθεύει με αυθεντικό gelato τα gelato shops της Βόρειας Ιταλίας. Στη συνέχεια ο γιος του Gianfranco, ο Denis Proni επέκτεινε τις εγκαταστάσεις και τη δραστηριότητα της εταιρείας ανοίγοντας gelato shops σε όλη την Ιταλία. Η μοναδική γεύση του παγωτού είχε τόση ζήτηση, που σύντομα η Gioelia Cremeria Italiana επέκτεινε τη λειτουργία της και εκτός των ιταλικών συνόρων. Σήμερα μετρά 42 καταστήματα σε περισσότερες από 9 χώρες, ανάμεσα στις οποίες –τώρα πια- και η Ελλάδα!

Cannolo al Pistacchio
Cannolo al Pistacchio

Το πρώτο κατάστημα Gioelia Cremeria Italiana θα ανοίξει στη χώρα μας στις 30 Ιουνίου στο Χαλάνδρι και έτσι θα έχουμε κι εμείς την ευκαιρία να δοκιμάσουμε το μοναδικό αυτό gelato. Τι είναι αυτό, όμως που το κάνει τόσο μοναδικό; Το μυστικό βρίσκεται στη φρεσκάδα. Κάθε gelateria της Gioelia Cremeria Italiana διαθέτει το δικό της υπερσύγχρονο εργαστήριο όπου παρασκευάζεται παγωτό κάθε 5 ώρες αυστηρά. Στη συνέχεια, το παγωτό φυλάσσεται και διατηρείται σε ειδικά διαμορφωμένους ανοξείδωτους κυλίνδρους ώστε να μην οξειδώνεται και να διατηρεί τη μοναδική του γεύση. Έτσι, στη Gioelia Cremeria Italiana δοκιμάζεις πάντα ολόφρεσκο παγωτό!

Nocciola Ricoperta al Gianduia gelato cake
Nocciola Ricoperta al Gianduia gelato cake

Εκτός από τη φρεσκάδα του gelato όμως, σημαντικό ρόλο παίζει και η υψηλή ποιότητα των πρώτων υλών, οι οποίες έρχονται απευθείας από την Ιταλία. Μιλάμε για φιστίκια Σικελίας (σ.σ. θεωρούνται τα καλύτερα του κόσμου), φουντούκια από το Πιεμόντε, Ricotta από το Παλέρμο, μάνγκο ποικιλίας Alphonso και πολλά ακόμα αυθεντικά ιταλικά υλικά που τελικά κάνουν όλη τη διαφορά στο τελικό γευστικό αποτέλεσμα.

1-25_2.jpg

Στην Gioelia Cremeria Italiana του Χαλανδρίου θα βρίσκεις καθημερινά πολλές γεύσεις για κάθε γούστο, εμείς όμως προτείνουμε να ξεκινήσεις τις δοκιμές από τη βέλγικη σοκολάτα Callebaut, τα fusion sorbets, και οπωσδήποτε τη signature γεύση Gioelia. Ακόμα, θα ανακαλύψεις διάφορα ιταλικά παραδοσιακά γλυκά, όπως τα cannoli Σικελίας που προσφέρονται σε τρεις γεύσεις (original, gianduja και pistachio), semifreddo σε γυάλινα κουπάκια, τούρτες gelato και πολλά ακόμα. Να πούμε επίσης, ότι υπάρχουν και αρκετές vegan επιλογές παγωτού που παρασκευάζονται με γάλα ρυζιού. Ανυπομονείς να τα δοκιμάσεις όλα; Κι εμείς!

Αγίας Παρασκευής 13, Χαλάνδρι

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μίξερ 10: Ο Στέλιος Παρλιάρος γράφει για τον καφέ
Ο Στέλιος Παρλιάρος δημιουργεί με μία δόση καφέ στο Μίξερ

«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»

Μίξερ #10: Συνταγές Στέλιου Παρλιάρου με καφέ
Μίξερ από τον Στέλιο Παρλιάρο: 11 συνταγές με καφέ

Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.