Gioelia Cremeria Italiana: η γνωστή αλυσίδα gelato έρχεται στην Αθήνα
Το πρώτο κατάστημα θα ανοίξει στο Χαλάνδρι στα τέλη Ιουνίου
![62222-137653.jpg 62222-137653.jpg](/images/120x120/3/jpg/sites/default/files/62222-137653.jpg)
![fragola_e_mango_antigrafo.jpg fragola_e_mango_antigrafo.jpg](/images/1074x600/3/jpg/sites/default/files/article/2022/06/06/fragola_e_mango_antigrafo.jpg)
Gioelia Cremeria Italiana: η γνωστή αλυσίδα αυθεντικού gelato ανοίγει το πρώτο κατάστημά της στην Αθήνα στα τέλη Ιουνίου
Από το αθηναϊκό καλοκαίρι ζητάμε ένα πράγμα: ατέλειωτο παγωτό! Είναι το σωσίβιο στη ζέστη της πόλης, η (απαραίτητη) συνοδεία μας στις καλοκαιρινές βόλτες και ο κύριος λόγος που αναμένουμε το καλοκαίρι με λαχτάρα. Αν ούτε εσύ μπορείς να αντισταθείς σε ένα δροσερό παγωτάκι, σου έχουμε το τέλειο νέο: ένα ολοκαίνουργιο gelato shop που θα κάνει την εμφάνισή του στα τέλη του Ιούνη. Και μάλιστα όχι οποιοδήποτε gelato shop…
![Gioelia signature flavor Gioelia signature flavor](/images/w734/3/jpg/sites/default/files/gioelia_signature_flavor_antigrafo.jpg)
Η Gioelia Cremeria Italiana φημίζεται για το αυθεντικό gelato της για περισσότερο από μισό αιώνα. Η ιστορία της ξεκίνησε τη δεκαετία του ’70 όταν ο Gianfranco Proni ίδρυσε το εργοστάσιο Proni στο Lugo της Ραβέννα και άρχισε να προμηθεύει με αυθεντικό gelato τα gelato shops της Βόρειας Ιταλίας. Στη συνέχεια ο γιος του Gianfranco, ο Denis Proni επέκτεινε τις εγκαταστάσεις και τη δραστηριότητα της εταιρείας ανοίγοντας gelato shops σε όλη την Ιταλία. Η μοναδική γεύση του παγωτού είχε τόση ζήτηση, που σύντομα η Gioelia Cremeria Italiana επέκτεινε τη λειτουργία της και εκτός των ιταλικών συνόρων. Σήμερα μετρά 42 καταστήματα σε περισσότερες από 9 χώρες, ανάμεσα στις οποίες –τώρα πια- και η Ελλάδα!
![Cannolo al Pistacchio Cannolo al Pistacchio](/images/w734/3/jpg/sites/default/files/cannolo_al_pistacchio_antigrafo.jpg)
Το πρώτο κατάστημα Gioelia Cremeria Italiana θα ανοίξει στη χώρα μας στις 30 Ιουνίου στο Χαλάνδρι και έτσι θα έχουμε κι εμείς την ευκαιρία να δοκιμάσουμε το μοναδικό αυτό gelato. Τι είναι αυτό, όμως που το κάνει τόσο μοναδικό; Το μυστικό βρίσκεται στη φρεσκάδα. Κάθε gelateria της Gioelia Cremeria Italiana διαθέτει το δικό της υπερσύγχρονο εργαστήριο όπου παρασκευάζεται παγωτό κάθε 5 ώρες αυστηρά. Στη συνέχεια, το παγωτό φυλάσσεται και διατηρείται σε ειδικά διαμορφωμένους ανοξείδωτους κυλίνδρους ώστε να μην οξειδώνεται και να διατηρεί τη μοναδική του γεύση. Έτσι, στη Gioelia Cremeria Italiana δοκιμάζεις πάντα ολόφρεσκο παγωτό!
![Nocciola Ricoperta al Gianduia gelato cake Nocciola Ricoperta al Gianduia gelato cake](/images/w734/3/jpg/sites/default/files/nocciola_ricoperta_al_gianduia_gelato_cake_4_antigrafo.jpg)
Εκτός από τη φρεσκάδα του gelato όμως, σημαντικό ρόλο παίζει και η υψηλή ποιότητα των πρώτων υλών, οι οποίες έρχονται απευθείας από την Ιταλία. Μιλάμε για φιστίκια Σικελίας (σ.σ. θεωρούνται τα καλύτερα του κόσμου), φουντούκια από το Πιεμόντε, Ricotta από το Παλέρμο, μάνγκο ποικιλίας Alphonso και πολλά ακόμα αυθεντικά ιταλικά υλικά που τελικά κάνουν όλη τη διαφορά στο τελικό γευστικό αποτέλεσμα.
![1-25_2.jpg 1-25_2.jpg](/images/w734/3/jpg/sites/default/files/1-25_2.jpg)
Στην Gioelia Cremeria Italiana του Χαλανδρίου θα βρίσκεις καθημερινά πολλές γεύσεις για κάθε γούστο, εμείς όμως προτείνουμε να ξεκινήσεις τις δοκιμές από τη βέλγικη σοκολάτα Callebaut, τα fusion sorbets, και οπωσδήποτε τη signature γεύση Gioelia. Ακόμα, θα ανακαλύψεις διάφορα ιταλικά παραδοσιακά γλυκά, όπως τα cannoli Σικελίας που προσφέρονται σε τρεις γεύσεις (original, gianduja και pistachio), semifreddo σε γυάλινα κουπάκια, τούρτες gelato και πολλά ακόμα. Να πούμε επίσης, ότι υπάρχουν και αρκετές vegan επιλογές παγωτού που παρασκευάζονται με γάλα ρυζιού. Ανυπομονείς να τα δοκιμάσεις όλα; Κι εμείς!
Αγίας Παρασκευής 13, Χαλάνδρι
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ψήνονται στη σχάρα κατευθείαν από το ποτάμι, ή τηγανίζονται για τους μερακλήδες
Υλικά και άνθρωποι, ιστορία και παράδοση, γεύσεις και συνταγές δημιουργούν το κατάλληλο σκηνικό ώστε κάθε τόπος να αποτελεί έναν γαστρονομικό προορισμό
«Στην Ελλάδα, το φαγητό δεν είναι απλώς τροφή – είναι ιστορία, πολιτισμός, συναίσθημα.. Κάθε γεύμα φέρνει κοντά τους ανθρώπους και κάθε τραπέζι είναι μια γιορτή ζωής»
Μπαίνουμε στην κουζίνα και μαγειρεύουμε με διάσημα τοπικά προϊόντα από 30 γωνιές της Ελλάδος
Λαχταριστά μπέργκερς, φοβερές πίτσες, άπαιχτα σουβλάκια, ακόμα και σπιτικό φαγητό, όλα είναι εδώ
Φτιάξε και απόλαυσε τις καλύτερε μακαρονάδες ενόψη Ολυμπιακών Αγώνων
Για σουβλάκια, πίτσα, burger ή ό,τι σου έρθει στο μυαλό, μπες στο fagi.gr
Aυθεντικές ιταλικές γεύσεις, μαμαδίστικα πιάτα και American street food
Συνταγές βασισμένες στην εποχικότητα, άριστες πρώτες ύλες και value for money τιμές
Η νέα street food λιχουδιά της Αθήνας συμβαίνει στο Fuddy Duddy Pizza, στην οδό Λέκκα
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Έχει γεύση «πανάκριβη», εστέτ και γκουρμέ
Στο κέντρο της Χώρας, θα το εντοπίσεις και θα το αγαπήσεις αμέσως
Εδώ δεν θα φας «χθεσινό» παγωτό, μόνο υπέροχες γεύσεις με χαμηλά λιπαρά και τόσο όσο ζάχαρη, που φτιάχτηκαν την ημέρα που θα το επισκεφθείς
Ένας ολόκληρος κόσμος νοστιμιάς, πλασμένος από υλικά του πιο λαχταριστού ονείρου
Θα δοκιμάσεις εξαιρετικό French Toast με βατόμουρα και κρέμα πατισερί, αλλά και αλμυρά αβγοπιάτα και φρέσκα σάντουιτς.
Εδώ το φαγητό είναι μοίρασμα που φέρνει κοντά την παρέα και τα cocktails είναι κλασικά και δημιουργούνται με βάση τις αυθεντικές συνταγές
Ξεκινά με γευστικό και αρωματικό πρωινό και εκλεκτούς καφέδες, συνεχίζοντας με δροσιστικά και απολαυστικά cocktails
Cocktails, μοναδική θέα, και αξέχαστα βράδια
Ο σεφ του εστιατορίου The Lost Sheep εξηγεί γιατί στα πιάτα του γεύεσαι τη γαστρονομική κουλτούρα της πατρίδας του
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.