Gioelia Cremeria Italiana: η γνωστή αλυσίδα gelato έρχεται στην Αθήνα
Το πρώτο κατάστημα θα ανοίξει στο Χαλάνδρι στα τέλη Ιουνίου
Gioelia Cremeria Italiana: η γνωστή αλυσίδα αυθεντικού gelato ανοίγει το πρώτο κατάστημά της στην Αθήνα στα τέλη Ιουνίου
Από το αθηναϊκό καλοκαίρι ζητάμε ένα πράγμα: ατέλειωτο παγωτό! Είναι το σωσίβιο στη ζέστη της πόλης, η (απαραίτητη) συνοδεία μας στις καλοκαιρινές βόλτες και ο κύριος λόγος που αναμένουμε το καλοκαίρι με λαχτάρα. Αν ούτε εσύ μπορείς να αντισταθείς σε ένα δροσερό παγωτάκι, σου έχουμε το τέλειο νέο: ένα ολοκαίνουργιο gelato shop που θα κάνει την εμφάνισή του στα τέλη του Ιούνη. Και μάλιστα όχι οποιοδήποτε gelato shop…
Η Gioelia Cremeria Italiana φημίζεται για το αυθεντικό gelato της για περισσότερο από μισό αιώνα. Η ιστορία της ξεκίνησε τη δεκαετία του ’70 όταν ο Gianfranco Proni ίδρυσε το εργοστάσιο Proni στο Lugo της Ραβέννα και άρχισε να προμηθεύει με αυθεντικό gelato τα gelato shops της Βόρειας Ιταλίας. Στη συνέχεια ο γιος του Gianfranco, ο Denis Proni επέκτεινε τις εγκαταστάσεις και τη δραστηριότητα της εταιρείας ανοίγοντας gelato shops σε όλη την Ιταλία. Η μοναδική γεύση του παγωτού είχε τόση ζήτηση, που σύντομα η Gioelia Cremeria Italiana επέκτεινε τη λειτουργία της και εκτός των ιταλικών συνόρων. Σήμερα μετρά 42 καταστήματα σε περισσότερες από 9 χώρες, ανάμεσα στις οποίες –τώρα πια- και η Ελλάδα!
Το πρώτο κατάστημα Gioelia Cremeria Italiana θα ανοίξει στη χώρα μας στις 30 Ιουνίου στο Χαλάνδρι και έτσι θα έχουμε κι εμείς την ευκαιρία να δοκιμάσουμε το μοναδικό αυτό gelato. Τι είναι αυτό, όμως που το κάνει τόσο μοναδικό; Το μυστικό βρίσκεται στη φρεσκάδα. Κάθε gelateria της Gioelia Cremeria Italiana διαθέτει το δικό της υπερσύγχρονο εργαστήριο όπου παρασκευάζεται παγωτό κάθε 5 ώρες αυστηρά. Στη συνέχεια, το παγωτό φυλάσσεται και διατηρείται σε ειδικά διαμορφωμένους ανοξείδωτους κυλίνδρους ώστε να μην οξειδώνεται και να διατηρεί τη μοναδική του γεύση. Έτσι, στη Gioelia Cremeria Italiana δοκιμάζεις πάντα ολόφρεσκο παγωτό!
Εκτός από τη φρεσκάδα του gelato όμως, σημαντικό ρόλο παίζει και η υψηλή ποιότητα των πρώτων υλών, οι οποίες έρχονται απευθείας από την Ιταλία. Μιλάμε για φιστίκια Σικελίας (σ.σ. θεωρούνται τα καλύτερα του κόσμου), φουντούκια από το Πιεμόντε, Ricotta από το Παλέρμο, μάνγκο ποικιλίας Alphonso και πολλά ακόμα αυθεντικά ιταλικά υλικά που τελικά κάνουν όλη τη διαφορά στο τελικό γευστικό αποτέλεσμα.
Στην Gioelia Cremeria Italiana του Χαλανδρίου θα βρίσκεις καθημερινά πολλές γεύσεις για κάθε γούστο, εμείς όμως προτείνουμε να ξεκινήσεις τις δοκιμές από τη βέλγικη σοκολάτα Callebaut, τα fusion sorbets, και οπωσδήποτε τη signature γεύση Gioelia. Ακόμα, θα ανακαλύψεις διάφορα ιταλικά παραδοσιακά γλυκά, όπως τα cannoli Σικελίας που προσφέρονται σε τρεις γεύσεις (original, gianduja και pistachio), semifreddo σε γυάλινα κουπάκια, τούρτες gelato και πολλά ακόμα. Να πούμε επίσης, ότι υπάρχουν και αρκετές vegan επιλογές παγωτού που παρασκευάζονται με γάλα ρυζιού. Ανυπομονείς να τα δοκιμάσεις όλα; Κι εμείς!
Αγίας Παρασκευής 13, Χαλάνδρι
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Εδώ θα ανακαλύψεις από δεκάδες noodles μέχρι τσιπς από φύκια
Αν αναζητάτε τη γλύκα της παράδοσης με σύγχρονη ματιά, η Mr. Tony σας καλεί να εξερευνήσετε τον κόσμο της
Χειμώνας, η αγαπημένη εποχή της σούπας
Μιλάμε με τον Χρήστο Τάχια, τη μαγειρική διάνοια πίσω από το επιτυχημένο street food στέκι
Ένα ταξίδι γευστικών αναμνήσεων αρχίζει στις 13 Νοεμβρίου
Ένα σύγχρονο all day bakery & patisserie στην Πλατεία 1866
Μεγάλο μέρος της ημέρας το περνάς στο γραφείο, φρόντισέ το σαν το σπίτι σου
Τις Κυριακές θέλεις δικούς σου ανθρώπους και φαγητό της οικειότητας
«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»
Σε αρχαίο ελαιώνα, με συγκομιδή με το χέρι
Εστιατόρια και bar που σε περιμένουν για να συζητήσεις όσα μόλις είδες
Οι επιλογές είναι πολλές και συνεχώς ανανεώνονται
Η τέλεια πρόταση για όλες τις στιγμές της ημέρας
Ενδιαφέροντα στοιχεία και στατιστικές έρευνες σχετικά με την αγορά του καφέ
Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής
Aναρωτηθήκατε ποτέ απο πού προήλθε ο καφές, απο που ξεκίνησε αυτό το μικρό φρούτο καφεόδεντρου; Ετοιμαστείτε για ένα ταξίδι στον χρόνο και τις ηπείρους.
Άλλός καφές στο Βιετνάμ, άλλος στην Κούβα και στην Σκανδιναβία
Οι ποικιλίες, η ιστορία και άλλα μυστικά του σε 24 λέξεις κλειδιά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.