- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Στο Herve μαγειρεύουν «4 χέρια» για καλό σκοπό
Οι σεφ ενώνουν τις δυνάμεις τους στις 6 Ιουνίου και τα έσοδα θα προσφερθούν στο EURO hope
Herve: Γαστρονομία με κοινωνικές ευαισθησίες σε ένα δείπνο τα έσοδα του οποίου θα δοθούν για να αθληθούν παιδιά που βρίσκονται στο φάσμα του αυτισμού
Το εστιατόριο Herve του εξαιρετικού Ερβέ Προνζάτο ξεκινάει μια σειρά από γαστρονομικά events, με πρώτο αυτό της Δευτέρας 6 Ιουνίου όπου φιλοξενεί τον επίσης πολύ καλό σεφ Παύλο Κυριάκη (The Zillers) σε ένα «4 hands» δείπνο με ειδικά προσαρμοσμένο μενού 14 σταδίων τα έσοδα του οποίου θα διατεθούν στο EUROhope.
Κάποια από τα πιάτα του μενού για να πάρετε μια μικρή γεύση είναι τα signature μύδια με πάστα κάρι, blackberries, raspberries, κόλιανδρο και φασολάκια, το σκουμπρί με nori, baby μαρούλι, λακέρδα και τζελ από πικρό λεμόνι, η τάρτα παρμεζάνας με κρέμα από παλαιωμένη γραβιέρα, κουκουνάρι και ντοματίνια, η πάπια με κράκερ, κρασί πόρτο και miso, το καλκάνι με μελιτζάνα και μανιτάρια πορτσίνι και άλλα εξόχως δημιουργικά πιάτα της έμπνευσης των 2 γνωστών σεφ.
Στα γλυκά, ενδεικτικό είναι αυτό με τις μαριναρισμένες φράουλες στη βάση, σάλτσα φράουλα με σάκε, λεμονοθύμαρο, παγωτό πιπέρι, σορμπέ φράουλα και αποξηραμένο κατσικίσιο γάλα με σπιρουλίνα. Το event θα περιλαμβάνει μενού γευσιγνωσίας 14 σταδίων (85€) καθώς και wine pairing 6 ποτηριών (+35€).
Το EURO hope είναι οργανισμός καλαθοσφαιρικής αγωγής για νέους και νέες στο φάσμα του Αυτισμού και έχει ως σκοπό τη συνεκπαίδευση-συνάθληση των παιδιών και την κατάργηση της διαφορετικότητας, εντός και εκτός γηπέδου. Μέσα από τη συμμετοχή τους σε ένα πρόγραμμα ομαδικού αθλήματος σχεδιασμένο για τις δικές τους ανάγκες, τα παιδιά μπορούν να βελτιώσουν τη φυσική τους κατάσταση αλλά και να γνωρίσουν έναν νέο κόσμο που θα τους δώσει χαρά και ελπίδα. Και είναι το πρώτο μιας σειράς από τέτοια δείπνα τα έσοδα των οποίων θα μετατρέπονται σε κοινωνική προσφορά.
Hervé Restaurant: Τριών Ιεραρχών 170, Πετράλωνα, 2103471332
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αν αναζητάτε τη γλύκα της παράδοσης με σύγχρονη ματιά, η Mr. Tony σας καλεί να εξερευνήσετε τον κόσμο της
Χειμώνας, η αγαπημένη εποχή της σούπας
Μιλάμε με τον Χρήστο Τάχια, τη μαγειρική διάνοια πίσω από το επιτυχημένο street food στέκι
Ένα ταξίδι γευστικών αναμνήσεων αρχίζει στις 13 Νοεμβρίου
Ένα σύγχρονο all day bakery & patisserie στην Πλατεία 1866
Μεγάλο μέρος της ημέρας το περνάς στο γραφείο, φρόντισέ το σαν το σπίτι σου
Τις Κυριακές θέλεις δικούς σου ανθρώπους και φαγητό της οικειότητας
«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»
Σε αρχαίο ελαιώνα, με συγκομιδή με το χέρι
Εστιατόρια και bar που σε περιμένουν για να συζητήσεις όσα μόλις είδες
Οι επιλογές είναι πολλές και συνεχώς ανανεώνονται
Η τέλεια πρόταση για όλες τις στιγμές της ημέρας
Ενδιαφέροντα στοιχεία και στατιστικές έρευνες σχετικά με την αγορά του καφέ
Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής
Aναρωτηθήκατε ποτέ απο πού προήλθε ο καφές, απο που ξεκίνησε αυτό το μικρό φρούτο καφεόδεντρου; Ετοιμαστείτε για ένα ταξίδι στον χρόνο και τις ηπείρους.
Άλλός καφές στο Βιετνάμ, άλλος στην Κούβα και στην Σκανδιναβία
Οι ποικιλίες, η ιστορία και άλλα μυστικά του σε 24 λέξεις κλειδιά
Το Ποτάδικο δεν είναι απλώς άλλο ένα μπαρ, είναι ένας προορισμός που συνδυάζει την αγάπη για τη μουσική
Ιδιορρυθμίες, λόγοι συναισθηματικοί και άλλοι που δεν τρώμε κάποια φαγητά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.