- CITY GUIDE
- PODCAST
-
24°
Στο Herve μαγειρεύουν «4 χέρια» για καλό σκοπό
Οι σεφ ενώνουν τις δυνάμεις τους στις 6 Ιουνίου και τα έσοδα θα προσφερθούν στο EURO hope
Herve: Γαστρονομία με κοινωνικές ευαισθησίες σε ένα δείπνο τα έσοδα του οποίου θα δοθούν για να αθληθούν παιδιά που βρίσκονται στο φάσμα του αυτισμού
Το εστιατόριο Herve του εξαιρετικού Ερβέ Προνζάτο ξεκινάει μια σειρά από γαστρονομικά events, με πρώτο αυτό της Δευτέρας 6 Ιουνίου όπου φιλοξενεί τον επίσης πολύ καλό σεφ Παύλο Κυριάκη (The Zillers) σε ένα «4 hands» δείπνο με ειδικά προσαρμοσμένο μενού 14 σταδίων τα έσοδα του οποίου θα διατεθούν στο EUROhope.
Κάποια από τα πιάτα του μενού για να πάρετε μια μικρή γεύση είναι τα signature μύδια με πάστα κάρι, blackberries, raspberries, κόλιανδρο και φασολάκια, το σκουμπρί με nori, baby μαρούλι, λακέρδα και τζελ από πικρό λεμόνι, η τάρτα παρμεζάνας με κρέμα από παλαιωμένη γραβιέρα, κουκουνάρι και ντοματίνια, η πάπια με κράκερ, κρασί πόρτο και miso, το καλκάνι με μελιτζάνα και μανιτάρια πορτσίνι και άλλα εξόχως δημιουργικά πιάτα της έμπνευσης των 2 γνωστών σεφ.
Στα γλυκά, ενδεικτικό είναι αυτό με τις μαριναρισμένες φράουλες στη βάση, σάλτσα φράουλα με σάκε, λεμονοθύμαρο, παγωτό πιπέρι, σορμπέ φράουλα και αποξηραμένο κατσικίσιο γάλα με σπιρουλίνα. Το event θα περιλαμβάνει μενού γευσιγνωσίας 14 σταδίων (85€) καθώς και wine pairing 6 ποτηριών (+35€).
Το EURO hope είναι οργανισμός καλαθοσφαιρικής αγωγής για νέους και νέες στο φάσμα του Αυτισμού και έχει ως σκοπό τη συνεκπαίδευση-συνάθληση των παιδιών και την κατάργηση της διαφορετικότητας, εντός και εκτός γηπέδου. Μέσα από τη συμμετοχή τους σε ένα πρόγραμμα ομαδικού αθλήματος σχεδιασμένο για τις δικές τους ανάγκες, τα παιδιά μπορούν να βελτιώσουν τη φυσική τους κατάσταση αλλά και να γνωρίσουν έναν νέο κόσμο που θα τους δώσει χαρά και ελπίδα. Και είναι το πρώτο μιας σειράς από τέτοια δείπνα τα έσοδα των οποίων θα μετατρέπονται σε κοινωνική προσφορά.
Hervé Restaurant: Τριών Ιεραρχών 170, Πετράλωνα, 2103471332
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι τάσεις, τα trends και το κόστος της αγαπημένης μας συνήθειας
Είναι γλυκιά, είναι διαχρονική, είναι νησιώτισσα, είναι η μαστίχα Χίου. Ας μαγειρέψουμε με πρωταγωνίστρια αυτή και ας την αφήσουμε να μας ταξιδέψει στο Βόρειο Αιγαίο.
Μέσω του βασιλιά Καρόλου του 12ου της Σουηδίας που έζησε εκεί εξόριστος!
Η ευεργετική δράση του μοναδικού αυτού υλικού τεκμηριώνεται επιστημονικά
«Από το θρυλικό υποβρύχιο μέχρι την πασίγνωστη ελληνική τσίχλα του 1970, η μαστίχα Χίου μαζί με το ελαιόλαδο είναι το νούμερο ένα προϊόν της ελληνικής γη »
Το πολύτιμο δάκρυ του μαστιχόνδενδρου από την αρχαιότητα έως σήμερα χρησιμοποιείται ως τρόφιμο και ως θεραπευτικό υλικό
Το τέλος των διακοπών είναι σαν το hangover. Θέλει αντίδοτο για να έρθεις στα ίσα σου. Συντονίσου αθηναϊκά!
Κάποιες από τις πιο νόστιμες μπουγάτσες που δοκίμασες ποτέ θα τις βρεις εδώ
Εδώ θα βρεις μοναδικές επιλογές που θα αναβαθμίσουν την καθημερινή σου απόλαυση
Ένα brand που δημιουργήθηκε από την ανάγκη της αγοράς για υψηλού επιπέδου organic καφέδων
Ξυπνά γλυκά τις αισθήσεις με τις απίστευτες δημιουργίες του
Έλα για τον καφέ, μείνε για την ενέργεια, γίνε μέρος αυτής της μοναδικής κοινότητας!
Δεν είναι απλώς ένα ακόμη διαδικτυακό μαγαζί από όπου μπορείς να προμηθευτείς εκλεκτό καφέ για το σπίτι. Έχει ολόκληρη φιλοσοφία από πίσω
Τι καλύτερο από το να έχετε τον αγαπημένο σας καφέ πάντα στη διάθεσή σας, χωρίς να χρειάζεται να φύγετε από το σπίτι;
20-22 Σεπτεμβρίου και 27-29 Σεπτεμβρίου τρώμε burgers στο Αμαξοστάσιο στο Γκάζι
Εστιατόρια, μοντέρνες ταβέρνες και wine bars για τη σεζόν που ξεκινάει ορεξάτη
Που δεν είναι πλατεία, αλλά ένα στέκι-κολιέ με πέντε μόνο στέκια που δεν αδειάζουν καμιά ώρα της ημέρας
Μάλλον τη θέση της γιαγιάς στην κουζίνα πήρε φέτος ο νεαρός εγγονός
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.