Andaman: Αφροδισιακά ταϊλανδέζικα πιάτα και tiki cocktails στην πιο εξωτική ταράτσα της πόλης
Δείπνο του ονείρου κάτω από τον αθηναϊκό ουρανό
Andaman: αυθεντική ταϊλανδέζικη κουζίνα στην όμορφη ταράτσα των Πετραλώνων
Τρία διαφορετικά επίπεδα ανεβαίνεις για να φτάσεις σε μια από τις πιο όμορφες ταράτσες της Αθήνας, αυτή του Andaman στα Πετράλωνα. Από τα σκαλιά ακόμη, οι έθνικ μουσικές που ακούγονται από την ταράτσα σε βάζουν στο εξωτικό κλίμα και σου δίνουν την πρώτη αίσθηση για τον πανέμορφο ανοιχτό χώρο που θα αντικρίσεις, με τις μπανανιές, τους κοκοφοίνικες, τα handcrafted φωτιστικά και τα μπαμπού. Στα τραπεζάκια θα δεις πολύχρωμα signature cocktails και ταϊλανδέζικα πιάτα που σερβίρονται σε χειροποίητα, περίτεχνα σκεύη σε σχήμα πότε πάπιας – πότε ψαριού, που ο ιδιοκτήτης φέρνει ο ίδιος από την Ταϋλάνδη. Το πάθος του για τη γαστρονομία της, άλλωστε, τον κάνει να προσέχει και την παραμικρή λεπτομέρεια τόσο στον χώρο όσο και στο μενού ώστε να το μεταφέρει και στους επισκέπτες!
Η κουζίνα σερβίρει καθημερινά από τις 20.00 έως 02.00, νόστιμα, χειροποίητα και φρεσκότατα ορεκτικά, σαλάτες με δροσερά λαχανικά και εξωτικά φρούτα και παραδοσιακά ταϊλανδέζικα πιάτα που έχουν σαν βάση πανδαισία λαχανικών, ρύζι στον ατμό, μείγματα μπαχαρικών, γάλα καρύδας, ελαφριές σάλτσες και φρέσκα μυρωδικά. Ανάλογα με τη διάθεση συνοδεύουν κρέας, φιλέτα ψαριού ή γαρίδες και προσαρμόζονται εύκολα και σε vegetarian ή vegan εκδοχές. Ο τρυφερός γευστικότατος σολομός με τζίντζερ, τα αχνιστά μυρωδάτα dumblings με κιμά μαριναρισμένο με φρέσκα μυρωδικά, τζίντζερ και μανιτάρια, το κρεμώδες, καυτερό τόσο-όσο green curry με μυλοκόπι και γαρίδες και το τέλεια ισορροπημένο cocktail με το wasabi είναι τα must try. Οι ανάλαφρες ταϊλανδέζικες γεύσεις σε χορταίνουν χωρίς να σε βαραίνουν, οπότε αν έχεις «χώρο» για γλυκό μη φύγεις χωρίς να δοκιμάσεις την αφράτη μους σοκολάτας σερβιρισμένη με φρέσκο μάγκο ή την ανάλαφρη κρέμα μασκαρπόνε με σπιτικό γλυκό κουταλιού σύκο. Δείπνο του ονείρου κάτω από τον αθηναϊκό ουρανό.
Tip: Ανοιχτά καθημερινά από τις 20.00.