32 hot αθηναϊκά εστιατόρια για ένα αξέχαστο καλοκαίρι

Grande Dame, αύρα και γεύσεις άλλης εποχής με σύγχρονη προσέγγιση

To νέο εγχείρημα του πολύ καλού σεφ Γιάννη Σολάκη

1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
  • 1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Grande Dame: Γνωστά και αγαπημένα πιάτα των αθηναϊκών εστιατορίων με νέα πινελιά.

Ένα ιστορικό νεοκλασικό στην οδό Νίκης που κάποτε στέγαζε ένα πανδοχείο και αργότερα την ταβέρνα Παλιά Αθήνα, απόκτησε πρόσφατα νέα ζωή χάρη στο νέο εγχείρημα του πολύ καλού σεφ Γιάννη Σολάκη. Μπορεί το κτίριο να ανακαινίστηκε αλλά κάποια από τα χαρακτηριστικά του, όπως το παλιό πλακάκι-σκακιέρα που μετρά πάνω από 100 χρόνια ζωής, παρέμειναν ανέγγιχτα για να φέρνουν κάτι από την αύρα της παλιάς Αθήνας στον χώρο. Ο σεφ άλλωστε θεωρεί την Αθήνα την Grande Dame των ευρωπαϊκών πόλεων – εξ ου και το όνομα. Λευκό χρώμα και ξύλο, πολλά φυτά και έντονοι χρωματικά πίνακες τέχνης συνθέτουν ένα σκηνικό παραδοσιακού και σύγχρονου αστικού τοπίου. Την ίδια φιλοσοφία ακολουθεί και στα πιάτα του ο Γιάννης Σολάκης που επιστρέφει σε γνωστά και αγαπημένα πιάτα των αθηναϊκών εστιατορίων προσθέτοντας μια νέα πινελιά ή όπως χαρακτηριστικά λέει ο ίδιος… «πάμε μπροστά κοιτάζοντας πίσω». Αγαπημένο το σιγομαγειρεμένο αρνάκι με μυρωδικά και κουσκουσάκι και το καπνιστό χταπόδι με μελιτζανοσαλάτα. Στα must και το φιλέτο μπακαλιάρου με πουρέ πατάτας, σάλτσα από κρεμμύδι και μαύρο σκόρδο, το οποίο συνοδεύεται ευχάριστα με ένα ποτήρι από την πλούσια λίστα κρασιών που περιλαμβάνει γύρω στις 120 ετικέτες ελλήνων και κάποιες ιδιαίτερες διεθνών παραγωγών. Σύντομα, θα έχουμε τη δυνατότητα να απολαύσουμε στο wine bar και ένα μενού βασισμένο σε εξαιρετικές ποικιλίες κρασιών. Ανυπομονούμε. 

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ