32 hot αθηναϊκά εστιατόρια για ένα αξέχαστο καλοκαίρι

Άλφicon, η γαστρονομία που θέλουμε

Το εστιατόριο που δημιούργησαν ο Νίκος Βοργιάς και ο Έλβι Δημήτρης Ζύμπα αφήνοντας την Αθήνα με το στόμα ανοιχτό

1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
alficon_4.jpg
alficon_2_0.jpg
alficon_5.jpg
alficon_3_0.jpg
alficon_6.jpg
alficon_7.jpg
alficon_1_0.jpg
  • 1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Άλφicon: Η νοστιμιά της ελληνικής κουζίνας μαγειρεύοντας τις οικείες μας γεύσεις με σύγχρονες τεχνικές.

Στο ήσυχο στενάκι της οδού Ηρώνδα ξεχωρίζει ένα εντυπωσιακό νεοκλασικό κτίριο του 1890. Μπροστά στην πρόσοψή του απλωμένα τραπέζια, από την είσοδο μπαινοβγαίνουν σερβιτόροι με κομψές στολές. Είναι το ωραίο Άλφicon, το εστιατόριο που δημιούργησαν το 2018 ο Νίκος Βοργιάς και ο Έλβι Δημήτρης Ζύμπα αφήνοντας την Αθήνα με το στόμα ανοιχτό. Κανείς δεν πίστευε ότι δύο τόσο νέοι σεφ (αμφότεροι κάτω των 30), θα μπορούσαν να μαγειρέψουν τόσο ασύλληπτα νόστιμα. Τόσο, ώστε να εντυπωσιάσουν τον κριτή του οδηγού Michelin, κερδίζοντας έτσι μια θέση στον πιο καταξιωμένο γαστρονομικό οδηγό του κόσμου. Διόλου τυχαίο… ο Νίκος και ο Έλβι εκπροσωπούν επάξια τη νοστιμιά της ελληνικής κουζίνας μαγειρεύοντας τις οικείες μας γεύσεις με σύγχρονες τεχνικές, βάζοντας στα πιάτα τους προϊόντα μικρών παραγωγών από όλη την Ελλάδα, έχοντας πιστή προσήλωση και σεβασμό στην εποχικότητα (για αυτό άλλωστε και το μενού αλλάζει κάθε τρεις μήνες). Ανάμεσα στα πιάτα που πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσει κανείς η σαλάτα πλιγούρι με καπνιστό χέλι, πιπεριές Φλωρίνης κονφί, gel από χυμό πορτοκαλιού και φιλέ πορτοκάλι, το ολόφρεσκο ψάρι ημέρας που μαρινάρεται σε εσπεριδοειδή και σερβίρεται με καυτερή πιπεριά και φράουλες, σίγουρα το signature dish που ακούει στο όνομα «Γιαουρτοταβάς». Έχει αρνίσια γλυκάδια, γιαούρτι, ρύζι και μια βαθιά νοστιμιά που δεν μπορείς να ξεχάσεις. Μπορείς να συνοδέψεις το γεύμα σου με κάποια από τις 50 ετικέτες φυσικών κρασιών (όλα από ελληνικούς αμπελώνες) ή με κάποιο από τα cocktails που θα κάνουν σύντομα την εμφάνισή τους. Και να κλείσεις το δείπνο σου με το γλυκό που εντυπωσίασε τον κριτή του οδηγού Michelin: μους τριαντάφυλλο με λευκή σοκολάτα, γιαούρτι, πάστα τριαντάφυλλο και σορμπέ από πικραμύγδαλο.

Extra tip: το Άλφicon διαθέτει ένα αντιπροσωπευτικό degustation menu 6 σταδίων σε εξαιρετική τιμή: €65/ άτομο, €85/άτομο αν το συνοδεύσεις με κρασί.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου