- CITY GUIDE
- PODCAST
-
30°
![75520-168335.jpg 75520-168335.jpg](/images/1074x600/3/jpg/sites/default/files/article/2014/09/03/75520-168335.jpg)
Γαύδος. Τα κορίτσια στον Αϊ-Γιάννη το πρωί τρώνε υπέροχες γιαουρτοσαλάτες στην ταβέρνα της Σοφίας.
Κουφονήσια. Στο Πάνω, στην ταβέρνα Κάβος… ό,τι και να σου σερβίρουν δεν παίρνεις χαμπάρι τίποτα χαζεύοντας ΑΥΤΗ τη θέα.
Καλαμάτα. Σαργοί της –εντελώς– ώρας, ασορτί με ντομάτα από μποστάνι, κρεμμύδι Τριπόλεως (σπάταλα) και λάδι Καλαμάτας. Εξοχική ταβέρνα «Μπάμπης», Ακρογιάλι Αβίας.
Μάνη. Κοτόπουλο με πατάτες στον φούρνο - μαγευτική θέα στον Μεσσηνιακό κόλπο.
Λέσβος. Ομελέτα με κορν μπιφ, σαλάτα με όλο το μποστάνι και όλα τα ούζα του νησιού στο καταπληκτικό ουζερί Το Σταυρί στην Αγιάσο. Κατεβήκαμε τη (μεγάλη) κατηφόρα… τσουλώντας.
Σαντορίνη. Τηγανητή γαριδάδα με ολόφρεσκη σαλάτα λαχανικών. Εστιατόριο «Ψαράκι», στη Βλυχάδα, λέμε και κλαίμε.
Blue Star Delos στο δρόμο για Πάρο. Κάναμε γνωριμία με τον αρχιλογιστή του πλοίου Τάσο Κορφιάτη. Συριανός, πληθωρικός, γενναιόδωρος, μας χάρισε ένα ολόκληρο βαζάκι αχινούς.
Σκύρος. Επιδρομή στα γλυκά κουταλιού και στα καλύτερα μέλια της Ελλάδας! Στο μαγαζί της Φαλταΐνας Κυριακοπούλου, στο κεντρικό δρομάκι της Χώρας.
Κύθηρα. Κόκορας με χυλοπίτες. Όλες οι ταμπέλες οδηγούν στην ταβέρνα της Φιλιώς στον Κάλαμο.
Ρέθυμνο στο χωριό Ροδάκινο. Λουκάνικα με σταμναγκάθι του παραγωγού Μιχάλη Βαβουράκη.
Μαραθιάς Λακωνίας. Ταβέρνα Γλαρονήσι ακριβώς μπροστά στις απίστευτες θάλασσες του Νότου. Πρωινό που ξεκίναγε με αυγά απ’ την κότα, στη συνέχεια εμπλουτιζόταν και με γεμιστούς κολοκυθανθούς της χρυσοχέρας κυρα-Γιωργίας.
Σίφνος. Πατατοσαλάτα με αντζούγιες και γλιστρίδα, λευκό παγωμένο κρασί. Αμπιγιέ στιγμές στο Ω3 στον Πλατύ Γιαλό.
Νάξος 1. Τη θρυλική πατάτα του Συνεταιρισμού τη φάγαμε με το τσουβάλι στην κυριολεξία. Και στη γιορτή της, το πρώτο Σ/Κ του Αυγούστου, τη δοκιμάσαμε σε όλες τις εκδοχές από το σεφ Στέλιο Κορρέ.
Νάξος 2. Το πιο γκουρμέ σάντουιτς των Κυκλάδων. Ολόφρεσκο ψωμάκι, βούτυρο και γραβιέρα Νάξου, ζαμπόνι Απειράνθου – τύφλα να ’χουν τα χαμόν σεράνο! Στο εξαιρετικό Ραντεβού, το πρωινό meeting point στη Χώρα.
Νάξος 3. Τα καλύτερα τυριά απ’ τον καλύτερο και πιο αυθεντικό τυροκόμο. Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου, Γιάννης Κάβουρας… «Το τυρί είναι ευαίσθητο όπως η γυναίκα».
Σάμος. Στην ταβέρνα Λουκάς στις Μανωλάτες Σάμου, ρεβιθοκεφτέδες και ντολμαδάκια από τη μαμά του ιδιοκτήτη Μανώλη. Μαζί, σπιτικό σαμιώτικο κρασί να μη σταματάς…
Πάτμος. Απέραντο γαλάζιο και μουσαμαδένιο τραπεζομάντιλο με παπαρούνες. Στο Λιβάδι του Αγερανού για πεντάφρεσκα ψάρια και θαλασσομεζέδες.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
![](/images/w400/3/jpg/files/2024-02-02/final-voice-choice4.jpg)
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι σύμβουλοι-οινολόγοι της Zoumboulis & Associates φιλοξένησαν στην Ελλάδα τον νευροεπιστήμονα καθηγητή Gabriel Lepousez στο Μουσείο Οίνου Μάρκου
Η Καλαμάτα συνδυάζει ομορφιά, ιστορία, γλυκιά ζωή, όλα στα μέτρα του ανθρώπου
Το chef exchange experience που ζήσαμε στο Olea All Suite Hotel στη Ζάκυνθο & στο Dexamenes Seaside Hotel στην Ηλεία
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Το πρώτο φεστιβάλ γαστρονομίας και οίνου του νησιού
Με τα Ikaria Coffee kiosk και Ikaria Park μαθαίνει στους Ολλανδούς τα ελληνικά φαγητά και κρασιά
Premium συσκευασμένο παγωτό από την Ιταλία κατευθείαν σπίτι σου
Εδώ θα βρεις εξαιρετικής ποιότητας νωπά κοτόπουλα, αλλά και χειροποίητη κοτόπιτα, τραγανά buffalo wings και το περίφηµο «κοτοσούβλι»
Η καλύτερη ποιότητα στις ζύμες, αλλά και μια εμπειρία που διεγείρει όλες τις αισθήσεις
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Όσα φαστ-φουντ και να παρελάσουν από τις μόδες, η μπουγάτσα του Ιορδάνη, δεν κινδυνεύει. Γιατί στα Χανιά έχει ρίζες πιο στέρεες και από τον Φάρο.
Το ζαχαροπλαστείο που αλλάζει το τοπίο στα γλυκά
Με ασημένια μαχαιροπίρουνα, αστακό thermidor και την έννοια της φιλοξενίας του ‘70
Ας κάνουμε μια δροσερή βουτιά στην ιστορία της ψαροφαγίας, μια και το ψάρι είναι η αγαπημένη τροφή των Ελλήνων από την αρχαιότητα
Σπαρταριστή τσιπούρα, λαβράκι, κρανιός, φακρί έρχονται απευθείας από τις ελληνικές θάλασσες στο πιάτο μας και αποτελούν την τέλεια λύση για να εντάξουμε το καλό ψάρι στο καθημερινό μας τραπέζι
Είτε είναι ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας είτε ελεύθερης αλιείας, αποτελεί μια πολύτιμη πηγή βιταμινών και μετάλλων
Υπάρχουν υπερσύγχρονες μονάδες που παράγουν φρέσκο ψάρι, ψάρι ημέρας και ένα μελίσσι ανθρώπινου δυναμικού που αποτελείται από ιχθυοκαλλιεργητές, τους «βοσκούς της θάλασσας»
Ψητό, τηγανητό ή παστό, το κάθε ψάρι έχει τη νοστιμιά του
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.