- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
Γαύδος. Τα κορίτσια στον Αϊ-Γιάννη το πρωί τρώνε υπέροχες γιαουρτοσαλάτες στην ταβέρνα της Σοφίας.
Κουφονήσια. Στο Πάνω, στην ταβέρνα Κάβος… ό,τι και να σου σερβίρουν δεν παίρνεις χαμπάρι τίποτα χαζεύοντας ΑΥΤΗ τη θέα.
Καλαμάτα. Σαργοί της –εντελώς– ώρας, ασορτί με ντομάτα από μποστάνι, κρεμμύδι Τριπόλεως (σπάταλα) και λάδι Καλαμάτας. Εξοχική ταβέρνα «Μπάμπης», Ακρογιάλι Αβίας.
Μάνη. Κοτόπουλο με πατάτες στον φούρνο - μαγευτική θέα στον Μεσσηνιακό κόλπο.
Λέσβος. Ομελέτα με κορν μπιφ, σαλάτα με όλο το μποστάνι και όλα τα ούζα του νησιού στο καταπληκτικό ουζερί Το Σταυρί στην Αγιάσο. Κατεβήκαμε τη (μεγάλη) κατηφόρα… τσουλώντας.
Σαντορίνη. Τηγανητή γαριδάδα με ολόφρεσκη σαλάτα λαχανικών. Εστιατόριο «Ψαράκι», στη Βλυχάδα, λέμε και κλαίμε.
Blue Star Delos στο δρόμο για Πάρο. Κάναμε γνωριμία με τον αρχιλογιστή του πλοίου Τάσο Κορφιάτη. Συριανός, πληθωρικός, γενναιόδωρος, μας χάρισε ένα ολόκληρο βαζάκι αχινούς.
Σκύρος. Επιδρομή στα γλυκά κουταλιού και στα καλύτερα μέλια της Ελλάδας! Στο μαγαζί της Φαλταΐνας Κυριακοπούλου, στο κεντρικό δρομάκι της Χώρας.
Κύθηρα. Κόκορας με χυλοπίτες. Όλες οι ταμπέλες οδηγούν στην ταβέρνα της Φιλιώς στον Κάλαμο.
Ρέθυμνο στο χωριό Ροδάκινο. Λουκάνικα με σταμναγκάθι του παραγωγού Μιχάλη Βαβουράκη.
Μαραθιάς Λακωνίας. Ταβέρνα Γλαρονήσι ακριβώς μπροστά στις απίστευτες θάλασσες του Νότου. Πρωινό που ξεκίναγε με αυγά απ’ την κότα, στη συνέχεια εμπλουτιζόταν και με γεμιστούς κολοκυθανθούς της χρυσοχέρας κυρα-Γιωργίας.
Σίφνος. Πατατοσαλάτα με αντζούγιες και γλιστρίδα, λευκό παγωμένο κρασί. Αμπιγιέ στιγμές στο Ω3 στον Πλατύ Γιαλό.
Νάξος 1. Τη θρυλική πατάτα του Συνεταιρισμού τη φάγαμε με το τσουβάλι στην κυριολεξία. Και στη γιορτή της, το πρώτο Σ/Κ του Αυγούστου, τη δοκιμάσαμε σε όλες τις εκδοχές από το σεφ Στέλιο Κορρέ.
Νάξος 2. Το πιο γκουρμέ σάντουιτς των Κυκλάδων. Ολόφρεσκο ψωμάκι, βούτυρο και γραβιέρα Νάξου, ζαμπόνι Απειράνθου – τύφλα να ’χουν τα χαμόν σεράνο! Στο εξαιρετικό Ραντεβού, το πρωινό meeting point στη Χώρα.
Νάξος 3. Τα καλύτερα τυριά απ’ τον καλύτερο και πιο αυθεντικό τυροκόμο. Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου, Γιάννης Κάβουρας… «Το τυρί είναι ευαίσθητο όπως η γυναίκα».
Σάμος. Στην ταβέρνα Λουκάς στις Μανωλάτες Σάμου, ρεβιθοκεφτέδες και ντολμαδάκια από τη μαμά του ιδιοκτήτη Μανώλη. Μαζί, σπιτικό σαμιώτικο κρασί να μη σταματάς…
Πάτμος. Απέραντο γαλάζιο και μουσαμαδένιο τραπεζομάντιλο με παπαρούνες. Στο Λιβάδι του Αγερανού για πεντάφρεσκα ψάρια και θαλασσομεζέδες.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τρώγοντας ρύζι, tofu και spring rolls σε μια καλύβα του Βόρειου Βιετνάμ
Τις Κυριακές θέλεις δικούς σου ανθρώπους και φαγητό της οικειότητας
3 αθηναϊκά πιάτα με κουνουπίδι που βάζουν κάτω τις μπριζόλες
Στην κουζίνα δεν πετάμε τίποτα, ούτε καν τους κουραμπιέδες!
Κανένας δεν έχει πολλή όρεξη να φάει την γαλοπούλα που περίσσεψε, και ποτέ δεν περισσεύει κάτι το οποίο έχει πολλή όρεξη να φάει κανένας, άλλος ή ο ίδιος
Της οικογένειας Κουτσουκτώνη, λειτουργεί από τη δεκαετία του 1950
Ψηφίστε και αναδείξτε τους νικητές. Τα αποτελέσματα θα δημοσιευτούν στο τέλος Ιανουαρίου 2025
Τα μπραντσάδικα είναι τα νέα ρεϊβάδικα
Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος ξεχωρίσαμε τους καλύτερους
Το ιδανικό σημείο αναφοράς για specialty coffee κι όχι μόνο
Στην A.V. είμαστε γλυκατζήδες και αυτά είναι τα γλυκά που λατρεύουμε
Φέτος το δικό σου γιορτινό τραπέζι θα είναι και το πιο νόστιμο
Άνοιξε ελεύθερα το σπίτι σου να μπει η γιορτή!
Μισός αιώνας και οι Αθηναίοι αντιμετωπίζουν το θρυλικό μπαρ σαν εκκλησία ή ναό
To Zuckerl Werkstatt ακολουθεί τεχνικές χειροτεχνίας 150 ετών και συνταγές του 18ου αιώνα
Γλυκές ιστορίες για χριστουγεννιάτικες γεύσεις
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Μυστικά για το ψήσιμο, δοσολογίες και χρόνοι και μια υπερτέλεια συνταγή
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.