Στο Άρτιστον στα Εξάρχεια για πασχαλινές λιχουδιές, φρέσκο ζυμωτό ψωμί και χειροποίητα γλυκά
Με ιστορία ενός αιώνα και βάλε, από το 1910, τα καταστήματα Άρτιστον συνδυάζουν την παράδοση με όλες τις σύγχρονες τάσεις, προσφέροντάς μας απίστευτες νοστιμιές, φτιαγμένες με τα πιο αγνά υλικά. Ειδικά τώρα για το Πάσχα οι άνθρωποι του Άρτιστον, που εξακολουθεί έως και σήμερα να είναι μια αμιγώς οικογενειακή επιχείρηση, ετοιμάζουν στα εργαστήριά τους φοβερά τσουρέκια, από εκείνα που μπαίνουν στο σπίτι και μοσχοβολάει ο τόπος, κλασικά και με σοκολάτα, πασχαλινά κουλουράκια με αρώματα βανίλιας και πορτοκάλι, από αυτά που αγαπήσαμε όταν ήμασταν παιδιά, αλλά και υπέροχα σοκολατένια αυγά.
Όπως είπαμε, τα πάντα είναι χειροποίητα, όλα φτιάχνονται εδώ, με τα καλύτερα υλικά. Έτσι συμβαίνει και με το παγωτό που άρχισε ήδη να κάνει την εμφάνισή του στα Άρτιστον και, μάλιστα, σε πάρα πολλές και πρωτότυπες γεύσεις, όπως μπανόφι και καραμέλα. Εάν, πάλι, ακολουθείτε vegan διατροφή ή νηστεύετε, να σας προτείνουμε τα αξεπέραστα σορμπέ με φράουλα, lime και σοκολάτα, ενώ αν προσέχετε τη διατροφή σας ιδανική για εσάς είναι η πρόταση βανίλια ή σοκολάτα με χαμηλά λιπαρά και στέβια!
Μαζί με όλα αυτά, όπως πάντα καθημερινά θα βρείτε φρέσκο ζυμωτό ψωμί από εξαιρετικά άλευρα, λατρεμένα γλυκά βασισμένα στην ντελικάτη γαλλική ζαχαροπλαστική, πεντανόστιμα γλυκά και αλμυρά σνακ από διάφορες εκδοχές σε σάντουιτς μέχρι τις παραδοσιακές τυρόπιτες και σπανακόπιτες, δροσερές σαλάτες, δυναμωτικούς φρεσκοστυμμένους χυμούς στα καταστήματα της Σόλωνος και της Σπυρίδωνος Τρικούπη, αλλά και καλοφτιαγμένο καφέ σε όλα τα καταστήματα εκτός από εκείνο της Σκουφά. Και τελευταίο, αλλά ίσως το πιο σημαντικό, η ευγένεια, η φιλοξενία και η αληθινή «καλημέρα» των ανθρώπων που θα συναντήσετε.
Σπ. Τρικούπη 61 & Μετσόβου, Εξάρχεια, 2108211029 / Σόλωνος 91 & Χαριλάου Τρικούπη, Αθήνα, 2103629489 / Σκουφά 41, Κολωνάκι, Αθήνα, 2103607907 / Χαρ. Τρικούπη 80 & Ερεσού, Αθήνα, 2111838071, www.artiston.gr, Fb: @bakery.artiston, Instagram: @artiston.bakery
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τρώγοντας ρύζι, tofu και spring rolls σε μια καλύβα του Βόρειου Βιετνάμ
Τις Κυριακές θέλεις δικούς σου ανθρώπους και φαγητό της οικειότητας
3 αθηναϊκά πιάτα με κουνουπίδι που βάζουν κάτω τις μπριζόλες
Στην κουζίνα δεν πετάμε τίποτα, ούτε καν τους κουραμπιέδες!
Κανένας δεν έχει πολλή όρεξη να φάει την γαλοπούλα που περίσσεψε, και ποτέ δεν περισσεύει κάτι το οποίο έχει πολλή όρεξη να φάει κανένας, άλλος ή ο ίδιος
Της οικογένειας Κουτσουκτώνη, λειτουργεί από τη δεκαετία του 1950
Ψηφίστε και αναδείξτε τους νικητές. Τα αποτελέσματα θα δημοσιευτούν στο τέλος Ιανουαρίου 2025
Τα μπραντσάδικα είναι τα νέα ρεϊβάδικα
Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος ξεχωρίσαμε τους καλύτερους
Το ιδανικό σημείο αναφοράς για specialty coffee κι όχι μόνο
Στην A.V. είμαστε γλυκατζήδες και αυτά είναι τα γλυκά που λατρεύουμε
Φέτος το δικό σου γιορτινό τραπέζι θα είναι και το πιο νόστιμο
Άνοιξε ελεύθερα το σπίτι σου να μπει η γιορτή!
Μισός αιώνας και οι Αθηναίοι αντιμετωπίζουν το θρυλικό μπαρ σαν εκκλησία ή ναό
To Zuckerl Werkstatt ακολουθεί τεχνικές χειροτεχνίας 150 ετών και συνταγές του 18ου αιώνα
Γλυκές ιστορίες για χριστουγεννιάτικες γεύσεις
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Μυστικά για το ψήσιμο, δοσολογίες και χρόνοι και μια υπερτέλεια συνταγή
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.