Πασχαλινά τσουρέκια: Ρεμούνδος, Άρτιστον, Bakas Patisserie, Πολίτικος Φούρνος Σταυρόπουλος, Zuccherino, ΑπLa Baked, Καγγέλης, Τσίρου, Noble Pastry
Καυτό και να μοσχοβολάει. Το τσουρέκι είναι ένας λόγος από μόνος του να περιμένεις το Πάσχα, έτσι αφράτο και λαχταριστό που είναι. Κανείς δεν μπορεί να του αντισταθεί, ειδικά όταν το φτιάχνουν με μεράκι χέρια έμπειρα...
Ρεμούνδος
Ο πιο παλιός φούρνος της Κυψέλης (από το 1953 παρακαλώ) ξεφουρνίζει το μοσχομυριστό τσουρέκι του όλο τον χρόνο, αλλά το Πάσχα η παραγωγή ανεβαίνει κατακόρυφα. Το τσουρέκι τούτο ακολουθεί κατά γράμμα μια συνταγή τόσο παλιά όσο και τα χρόνια του φούρνου. Το μυστικό της μεγάλης επιτυχίας του βασίζεται στην καλή ποιότητα των υλικών: μαχλέπι, μαστίχα και βελγικό βούτυρο που κάνει τον τόπο να μοσχοβολά. Μαζί πάρε και τα αξεπέραστα πασχαλινά κουλουράκια. Κυψέλης 37, Κυψέλη, 2108215808
Άρτιστον
Τσουρέκι (κλασικό ή σοκολατένιο) του είδους που ξεκινάς να φας μια μπουκιά από την ακρούλα, δεν μπορείς να αντισταθείς και τελικά καταλήγεις να το τρως όλο. Είναι που την ξέρει καλά την τέχνη αυτός ο φούρνος και την εξασκεί από το 1910! Σπ. Τρικούπη 61 & Μετσόβου, Εξάρχεια, 2108211029
Bakas Patisserie
Πολίτικo τσουρέκι που μοσχοβολάει μαχλέπι, γεμιστό με μια βελούδινη κρέμα bueno και επικάλυψη λευκής σοκολάτας ή τσουρέκι με γέμιση πραλίνας φουντουκιού και επικάλυψη σοκολάτας γάλακτος. Από τα πιο αμαρτωλά του φετινού Πάσχα… Αγίας Σκέπης 3, Νέα Πεντέλη, 2108033160
Πολίτικος Φούρνος Σταυρόπουλος
Καλά κρυμμένος στα στενάκια του κέντρου, αυτός ο παραδοσιακός φούρνος ξεφουρνίζει πολίτικες λιχουδιές από το 1969. Φυσικά και το πολίτικο τσουρέκι έχει την τιμητική του! Εδώ θα βρεις και το αρμένικο αλμυρό τσουρέκι, μια μεγάλη αποκλειστικότητα τούτου του φούρνου. Με φρέσκο βούτυρο, σουσάμι και μαυροκούκι, τόσο απαλό και τόσο νόστιμο… Γαμβέτα 5, Ομόνοια, 2103847006
Zuccherino
Πολίτικο τσουρέκι (με μαχλέπι, μαστίχα και νιφάδες λευκού αμυγδάλου); Γεμιστό τσουρέκι (με βιολογικό μέλι, σοκολάτα και καρύδια); Μήπως τσουρέκι με επικάλυψη πραλίνας σε 3 διαφορετικές γεύσεις (Bueno, Lila Pause και τριλογία σοκολάτας); Τα άπαντα του τσουρεκιού θα βρεις στα ζαχαροπλαστεία Zuccherino, μαζί και πολλά πασχαλινά για κάθε μικρό (ή μεγάλο) γλυκατζή. www.zuccherino.gr
ΑπLa Baked
Γίνεται τσουρέκι χωρίς γλουτένη, ζάχαρη και γαλακτοκομικά; Όχι απλώς υπάρχει, αλλά είναι και υπέροχο! Φτιάχνεται με την καλύτερη ποιότητα βιολογικών αλεύρων χωρίς γλουτένη, με αληθινή μαστίχα, μαχλέπι και μέλι, φυσικά χωρίς ίχνος συντηρητικών ή τεχνητών χρωμάτων, όπως και όλες οι λιχουδιές της Ρένιας και της Stephanie, των απίστευτων κοριτσιών πίσω από αυτό το νόστιμο εργαστήριο. Ρίξε μια ματιά και στα υπόλοιπα αγνά καλούδια τους στο www.apla.store
Καγγέλης
Μοσχομυριστό, αφράτο, σε όλα του υπέροχο, το πολίτικο αυτό τσουρέκι κάθε χρόνο κάνει τη γειτονιά του Ζωγράφου να μοσχοβολάει μαχλέπι. Μαζί θα βρεις και ωραία πασχαλινά κουλουράκια και σοκολατένια αυγά σε κάθε εκδοχή. Χλόης 37 & Λεωφόρος Κουσίδη Γρηγορίου 30, Ζωγράφου, 2107756729
Ζαχαροπλαστεία Τσίρος
Το σωστό, το παραδοσιακό τσουρέκι με το κόκκινο αυγό στο κέντρο του να μας θυμίζει τα πασχαλινά τραπέζια των παιδικών μας χρόνων. Φτιάχνεται με μαχλέπι και μαστίχα Χίου, βγαίνει σε δύο εκδοχές (στρογγυλό ή πλεξούδα) και είναι αφράτο σαν σύννεφο. Εθνικής Αντιστάσεως 98, Καισαριανή, 2107221954/ Δαρδανελίων 9, Βύρωνας, 2107641298/Λεωφ. Δημοκρατίας 84, Ηλιούπολη, 2107221954
Noble Pastry
Τσουρέκι δεν είναι, αλλά μαχλέπι έχει, τι είναι; Το limited edition πασχαλινό Noble Pastry Original Panettone με γεύση τσουρέκι, πορτοκάλι confit, μαχλέπι, μαστίχα και βανίλια Μαδαγασκάρης! Το ζαχαρένιο ghost pastry shop της Αθήνας έχει βάλει στοίχημα να μας κάνει να τρώμε panettone όλο τον χρόνο, και η αλήθεια είναι πως με κάτι τέτοιες νόστιμες εμπνεύσεις θα το κερδίσει! Σε κομψή συσκευασία του ενός κιλού, Madame Fraise. Υμηττού 225, Παγκράτι, 2114186086
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τρώγοντας ρύζι, tofu και spring rolls σε μια καλύβα του Βόρειου Βιετνάμ
Τις Κυριακές θέλεις δικούς σου ανθρώπους και φαγητό της οικειότητας
3 αθηναϊκά πιάτα με κουνουπίδι που βάζουν κάτω τις μπριζόλες
Στην κουζίνα δεν πετάμε τίποτα, ούτε καν τους κουραμπιέδες!
Κανένας δεν έχει πολλή όρεξη να φάει την γαλοπούλα που περίσσεψε, και ποτέ δεν περισσεύει κάτι το οποίο έχει πολλή όρεξη να φάει κανένας, άλλος ή ο ίδιος
Της οικογένειας Κουτσουκτώνη, λειτουργεί από τη δεκαετία του 1950
Ψηφίστε και αναδείξτε τους νικητές. Τα αποτελέσματα θα δημοσιευτούν στο τέλος Ιανουαρίου 2025
Τα μπραντσάδικα είναι τα νέα ρεϊβάδικα
Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος ξεχωρίσαμε τους καλύτερους
Το ιδανικό σημείο αναφοράς για specialty coffee κι όχι μόνο
Στην A.V. είμαστε γλυκατζήδες και αυτά είναι τα γλυκά που λατρεύουμε
Φέτος το δικό σου γιορτινό τραπέζι θα είναι και το πιο νόστιμο
Άνοιξε ελεύθερα το σπίτι σου να μπει η γιορτή!
Μισός αιώνας και οι Αθηναίοι αντιμετωπίζουν το θρυλικό μπαρ σαν εκκλησία ή ναό
To Zuckerl Werkstatt ακολουθεί τεχνικές χειροτεχνίας 150 ετών και συνταγές του 18ου αιώνα
Γλυκές ιστορίες για χριστουγεννιάτικες γεύσεις
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Μυστικά για το ψήσιμο, δοσολογίες και χρόνοι και μια υπερτέλεια συνταγή
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.