Ένα «γλυκό Πάσχα» από τον Στέλιο Παρλιάρο μόνο στο City Vibes
O Γιώργος Πασπαράκης επισκέφθηκε τον Στέλιο στο εργαστήριό του για να μας δείξει μια εύκολη και γρήγορη συνταγή
City Vibes: Ο Στέλιος Παρλιάρος μας δείχνει τη συνταγή για το γλυκό «Πάσχα» στη video στήλη της ATHENS VOICE.
Κάμερα: Δημήτρης Γεωργοσόπουλος
Μοντάζ: Δημήτρης Μουσχούλης
Στο πασχαλινό special επεισόδιο του City Vibes, ο Γιώργος Πασπαράκης επισκέφθηκε τον Στέλιο Παρλιάρο στο εργαστήριό του για να μας δείξει μια εύκολη και γρήγορη συνταγή του πιο πασχαλινού γλυκού. Ο pastry chef μας λέει τα μυστικά για να πετύχει το γλυκό στο σπίτι, ενώ θυμάται και το πιο όμορφο Πάσχα που πέρασε.
Γλυκό Πάσχα - Η συνταγή του Στέλιου Παρλιάρου
Υλικά
- 600 γρ. φρέσκο τυρί κρέμα
- 120 γρ. αμύγδαλο καβουρδισμένο και τριμμένο
- 400 γρ. ποικιλία από γλυκά του κουταλιού στραγγισμένα και σκουπισμένα
- 120 γρ. βούτυρο
- 70 γρ. ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε το φρέσκο τυρί κρέμα με την άχνη ζάχαρη και το βούτυρο ελαφρώς λιωμένο. Όταν αποκτήσουμε μια λεία κρέμα, ρίχνουμε το αμύγδαλο και τα γλυκά του κουταλιού ψιλοκομμένα. Ανακατεύουμε πολύ καλά. Σε μια βαθιά φόρμα τοποθετούμε ένα τουλουπάνι μεγαλύτερο από τη φόρμα, βάζουμε μέσα το μείγμα και το αφήνουμε στο ψυγείο για 6 ώρες τουλάχιστον. Ξεφορμάρουμε και αφαιρούμε το τουλουπάνι. Το διατηρούμε στο ψυγείο.
Στέλιος Παρλιάρος - Η πορεία της καριέρας του
Η καριέρα του μετρά πάνω από 40 χρόνια πορείας. Μόλις στα 23 του χρόνια έγινε επιχειρηματίας ανοίγοντας το δικό του ζαχαροπλαστείο στην Αθήνα, κάτι που έμελλε να αλλάξει τον τρόπο που ξέραμε τα γλυκά. Το πάθος του για τις γλυκές αλχημείες και τους πειραματισμούς στη γεύση δεν σβήνει με το πέρασμα των χρόνων. Ζαχαροπλάστης, συγγραφέας, οικοδεσπότης τηλεοπτικών εκπομπών, δάσκαλος, ο Στέλιος Παρλιάρος έχει περάσει από πολλές θέσεις. Εκείνο όμως που του αρέσει περισσότερο είναι να βρίσκεται στο εργαστήριό του με νέους δημιουργούς, να ανταλλάσσουν απόψεις για τη ζαχαροπλαστική, να ανακαλύπτουν νέες γεύσεις και να μοιράζεται με όλους τεχνικές και μυστικά που έμαθε στα χρόνια πορείας του. Η θάλασσα και τα ταξίδια τον ηρεμούν του γεμίζουν τις μπαταρίες και του δίνουν έμπνευσή για νέες περιπέτειες.
Τις δημιουργίες του μπορείτε να τις απολαύσετε στο Sweet Alchemy by Stelios Parliaros που έχει δημιουργήσει στο Κολωνάκι και το μόνο που είναι σίγουρο είναι πως δεν θα ξέρετε τι να πρωτοδιαλέξετε.
Sweet Alchemy by Stelios Parliaros, Ηροδότου 24, Κολωνάκι
steliosparliaros.gr
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τρώγοντας ρύζι, tofu και spring rolls σε μια καλύβα του Βόρειου Βιετνάμ
Τις Κυριακές θέλεις δικούς σου ανθρώπους και φαγητό της οικειότητας
3 αθηναϊκά πιάτα με κουνουπίδι που βάζουν κάτω τις μπριζόλες
Στην κουζίνα δεν πετάμε τίποτα, ούτε καν τους κουραμπιέδες!
Κανένας δεν έχει πολλή όρεξη να φάει την γαλοπούλα που περίσσεψε, και ποτέ δεν περισσεύει κάτι το οποίο έχει πολλή όρεξη να φάει κανένας, άλλος ή ο ίδιος
Της οικογένειας Κουτσουκτώνη, λειτουργεί από τη δεκαετία του 1950
Ψηφίστε και αναδείξτε τους νικητές. Τα αποτελέσματα θα δημοσιευτούν στο τέλος Ιανουαρίου 2025
Τα μπραντσάδικα είναι τα νέα ρεϊβάδικα
Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος ξεχωρίσαμε τους καλύτερους
Το ιδανικό σημείο αναφοράς για specialty coffee κι όχι μόνο
Στην A.V. είμαστε γλυκατζήδες και αυτά είναι τα γλυκά που λατρεύουμε
Φέτος το δικό σου γιορτινό τραπέζι θα είναι και το πιο νόστιμο
Άνοιξε ελεύθερα το σπίτι σου να μπει η γιορτή!
Μισός αιώνας και οι Αθηναίοι αντιμετωπίζουν το θρυλικό μπαρ σαν εκκλησία ή ναό
To Zuckerl Werkstatt ακολουθεί τεχνικές χειροτεχνίας 150 ετών και συνταγές του 18ου αιώνα
Γλυκές ιστορίες για χριστουγεννιάτικες γεύσεις
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Μυστικά για το ψήσιμο, δοσολογίες και χρόνοι και μια υπερτέλεια συνταγή
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.