Θεματα

«Μεγάλες μέρες της Νεμέας»

5,6 και 7 Σεπτεμβρίου στο «Κτήμα Νέμειον»

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
75376-152029.jpg

«Εκείνος που πίνει κρασί και αυτός που πίνει νερό, δεν μπορεί να μη σκέφτονται διαφορετικά», έλεγε ο Δημοσθένης. Μεγάλη αλήθεια, που μας κάνει να περιμένουμε με ακόμη μεγαλύτερη ανυπομονησία (γιατί είμαστε από αυτούς που πίνουνε κρασί) τις όμορφες μέρες στη Νεμέα. Καθιερωμένη πια, η εκδήλωση που έγινε θεσμός, οι γνωστές «Μεγάλες μέρες της Νεμέας», είναι μια αφορμή για να πιούμε από την αρχή. Γιορτή αφιερωμένη στο κρασί, στη φιλοσοφία του και στην παραγωγή του, είναι ό,τι πρέπει για να μπει ο Σεπτέμβρης αισιόδοξα.

Για τρεις μέρες, από την Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου μέχρι και την Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου, το οινοποιείο «Κτήμα Νέμειον», στη Νεμέα (Θέση Καρφοξυλιά), μας καλεί όλους να δοκιμάσουμε εκλεκτά κρασιά (τόσο του Κτήματος Βασιλείου όσο και του Κτήματος Νέμειον) και νόστιμους μεζέδες, να περιδιαβούμε στον αμπελώνα, να παρακολουθήσουμε την έκθεση βιβλίων οίνου και διατροφής γνωστών συγγραφέων και κυρίως να ανοίξουμε την καρδιά μας στο ποτό αυτό που κάνει τη ψυχή να χαίρεται και το μυαλό να λέει αλήθειες.

Η είσοδος είναι ελεύθερη στο κοινό.

Θέση Καρφοξυλιά, Νεμέα, 27460 20700

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μίξερ 8: Ο Στέλιος Παρλιάρος γράφει για τα ελληνικά προϊόντα
Δημιουργώντας με ξακουστά τοπικά υλικά από 30 γωνιές της Ελλάδας με τον Στέλιο Παρλιάρο

Υλικά και άνθρωποι, ιστορία και παράδοση, γεύσεις και συνταγές δημιουργούν το κατάλληλο σκηνικό ώστε κάθε τόπος να αποτελεί έναν γαστρονομικό προορισμό

Στέλιος Παρλιάρος
Ο Στέλιος Παρλιάρος μας παίρνει μαζί του σε ένα ταξίδι γεύσης σε 30 γωνιές της Ελλάδος

«Στην Ελλάδα, το φαγητό δεν είναι απλώς τροφή – είναι ιστορία, πολιτισμός, συναίσθημα.. Κάθε γεύμα φέρνει κοντά τους ανθρώπους και κάθε τραπέζι είναι μια γιορτή ζωής»

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.