- CITY GUIDE
- PODCAST
-
27°
Φάγαμε burgers με μπιφτέκι γαρίδας και καλαμαράκια!
Τα «Μεσογειακά» γεύματα των Goody’s Burger House πάνε τη Σαρακοστή σε άλλο επίπεδο
«Μεσογειακά»: ένα λαχταριστό μενού γεμάτο νηστίσιμα, πεντανόστιμα πιάτα από τα Goody’s Burger House
Η φίλη μου η Λ. τρελαίνεται για θαλασσινά. Ως εκ τούτου με τρέχει συνέχεια σε ουζερί στη μέση του πουθενά ή χωμένα στις πιο απίθανες γειτονιές. Η περίοδος της Σαρακοστής που τα θαλασσινά έχουν την τιμητική τους είναι η καλύτερή της! Όταν την προηγούμενη εβδομάδα, λοιπόν, εν μέσω νηστείας χτύπησε το τηλέφωνο, ήμουν προετοιμασμένη για ακόμη ένα ταξίδι εντός πόλεως… Όμως, με μεγάλη μου έκπληξη διαπίστωσα ότι η τελευταία της ανακάλυψη για την οποία ακουγόταν υπερ-ενθουσιασμένη δεν ήταν στην άκρη της Αθήνας (ευτυχώς), αλλά ένα μόλις στενό μακριά από το σπίτι μου. Μαντεύω και στο δικό σας, αφού πρόκειται για τα γνωστά σε όλους μας Goody’s Burger House.
Ναι, καλά διαβάσατε. Τα Goody’s Burger House προσφέρουν και φέτος (απορώ πώς της ξέφυγαν πέρυσι της τρελής μου φίλης) τα «Μεσογειακά» γεύματα, ένα μενού ειδικά σχεδιασμένο για την περίοδο της Σαρακοστής. Στον κατάλογο θα βρείτε 15 λαχταριστές συνταγές που περιλαμβάνουν πρωτότυπους συνδυασμούς θαλασσινών και λαχανικών, και φυσικά… burgers! Και τι burgers… Εγώ δοκίμασα ένα εκπληκτικό Burger με τραγανά καλαμαράκια, μαρούλι, αγγουράκια και vegan aioli sauce, που άνετα θα μπορούσα να τρώω κάθε μέρα! Η Λ. προτίμησε το Burger με τραγανό μπιφτέκι γαρίδας, που ήρθε μέσα σε ένα αφράτο ψωμάκι μαζί με μαρούλι, ολόφρεσκια ντοματούλα, πικάντικη sriracha και vegan mayo sauce. Δοκίμασα μια μπουκιά (δεν με άφησε να «κλέψω» παραπάνω) και έμεινα έκπληκτη από το πόσο νόστιμο μπορεί να είναι ένα μπιφτέκι γαρίδας!
Για τη μέση, επιλέξαμε να μοιραστούμε τη Σαλάτα Κινόα με Γαρίδες που συνδυάζει φανταστικά τις λαχταριστές γαρίδες με τη θρεπτικότατη κινόα, τα φρέσκα λαχανικά και μυρωδικά (κόκκινες πιπεριές, ντοματίνια, δυόσμο και μαϊντανό) και μια υπέροχη σος λαδολέμονο που δένει άψογα όλα τα υλικά μεταξύ τους. Ζηλέψαμε όμως και τη θαλασσινή εκδοχή της Caesar’s Salad, που σερβιρίστηκε στο δίπλα τραπέζι, οπότε την παραγγείλαμε κι αυτήν! Εδώ, το κοτόπουλο αντικαθίσταται από crispy γαρίδες και η Caesar’s Sauce με τη New Orleans Sauce σε έναν δροσιστικό συνδυασμό. Θα σας θυμίσει την αγαπημένη σε όλους σαλάτα, είναι όμως πιο ελαφριά, αν και την ίδια στιγμή τόσο χορταστική που άνετα μπορεί να αποτελέσει από μόνη της ένα πλήρες γεύμα. Από την άλλη, η Σαλάτα Κρήτης με κρητικά παξιμάδια, ζουμερή ντομάτα, φρέσκο κρεμμυδάκι, μυρωδάτη ρίγανη, άνηθο, φρέσκια πιπεριά και vinaigrette ελαιόλαδου φέρνει όλη τη Μεσόγειο μέσα σε μια σαλάτα, που είναι δύσκολο να μην σου αρέσει.
Τα ωραία νηστίσιμα δεν τελειώνουν εδώ! Οι λάτρεις των θαλασσινών θα ανακαλύψουν ακόμα το Γεύμα Μεσογείου με crunchy καλαμαράκια ή crispy γαρίδες που συνοδεύονται από ζεστές, τραγανές πατατούλες, κέτσαπ και νηστίσιμη mayo sauce, αλλά και τα απολαυστικά Vegan Nuggets από φυτικά συστατικά, τα οποία δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν σε γεύση από τις κλασικές κοτομπουκιές κι επιπλέον είναι νηστίσιμα (αλλά και vegan)!
Τα «Μεσογειακά» θα διατίθενται για όλη την περίοδο της Σαρακοστής σε όλα τα καταστήματα Goody’s Burger House, ενώ μπορείτε να τα παραγγείλετε και μέσω του https://www.goodys.com/mesogeiaka/ ή μέσω της εφαρμογής Goody’s App.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το πρώτο φεστιβάλ γαστρονομίας και οίνου του νησιού
Με τα Ikaria Coffee kiosk και Ikaria Park μαθαίνει στους Ολλανδούς τα ελληνικά φαγητά και κρασιά
Premium συσκευασμένο παγωτό από την Ιταλία κατευθείαν σπίτι σου
Εδώ θα βρεις εξαιρετικής ποιότητας νωπά κοτόπουλα, αλλά και χειροποίητη κοτόπιτα, τραγανά buffalo wings και το περίφηµο «κοτοσούβλι»
Η καλύτερη ποιότητα στις ζύμες, αλλά και μια εμπειρία που διεγείρει όλες τις αισθήσεις
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Όσα φαστ-φουντ και να παρελάσουν από τις μόδες, η μπουγάτσα του Ιορδάνη, δεν κινδυνεύει. Γιατί στα Χανιά έχει ρίζες πιο στέρεες και από τον Φάρο.
Το ζαχαροπλαστείο που αλλάζει το τοπίο στα γλυκά
Με ασημένια μαχαιροπίρουνα, αστακό thermidor και την έννοια της φιλοξενίας του ‘70
Ας κάνουμε μια δροσερή βουτιά στην ιστορία της ψαροφαγίας, μια και το ψάρι είναι η αγαπημένη τροφή των Ελλήνων από την αρχαιότητα
Σπαρταριστή τσιπούρα, λαβράκι, κρανιός, φακρί έρχονται απευθείας από τις ελληνικές θάλασσες στο πιάτο μας και αποτελούν την τέλεια λύση για να εντάξουμε το καλό ψάρι στο καθημερινό μας τραπέζι
Είτε είναι ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας είτε ελεύθερης αλιείας, αποτελεί μια πολύτιμη πηγή βιταμινών και μετάλλων
Υπάρχουν υπερσύγχρονες μονάδες που παράγουν φρέσκο ψάρι, ψάρι ημέρας και ένα μελίσσι ανθρώπινου δυναμικού που αποτελείται από ιχθυοκαλλιεργητές, τους «βοσκούς της θάλασσας»
Ψητό, τηγανητό ή παστό, το κάθε ψάρι έχει τη νοστιμιά του
Και το προτιμά μαγειρεμένο στην πιο λιτή, μεστή, αλλά και γρήγορη νοστιμιά του
«Αυτή η φρέσκια γεύση του ψαριού, η βαθιά κρουστή, ιωδιούχα και θαλασσινή, έχει γραφτεί ανεξίτηλα στο γευστικό dna των Ελλήνων»
Σε περιμένει με ένα μοναδικό σκηνικό στην καρδιά του λιμανιού
Ο αγαπημένος αθηναϊκός κήπος αλλάζει διαχείριση, αλλά όχι χρήση
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.