Κι όμως αυτή η πληθωρική μακαρονάδα είναι νηστίσιμη!
Η Σαρακοστή είναι πιο νόστιμη στη La Pasteria
Το Menu Mediterraneo της La Pasteria είναι ό,τι ακριβώς χρειαζόμαστε από τη Σαρακοστή
Φέτος, για πρώτη φορά στη ζωή μου πήρα την απόφαση να ακολουθήσω τη νηστεία της Σαρακοστής κατά γράμμα, δηλαδή και τις 40 μέρες, παρακαλώ, και όχι μόνο την αυστηρή νηστεία της Μεγάλης Εβδομάδας! Λίγο που τον τελευταίο καιρό το έχω παρακάνει με το κρέας, λίγο που μετά από δύο χρόνια πανδημίας έχω ξεμείνει με κάτι κιλάκια που δεν λένε να φύγουνε, είδα αυτή τη Σαρακοστή σαν μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για αποτοξίνωση και εγκράτεια.
Η πρώτη εβδομάδα πήγε πολύ καλά, στη δεύτερη άρχισα να ζορίζομαι. Προκειμένου να παραμείνω εγκρατής, στράφηκα στον καλύτερο αντικαταστάτη ενός λαχταριστού, πληθωρικού και καθόλου νηστίσιμου πιάτου: τη φωτογραφία του! Νομίζω ότι πέρασα ώρες χαζεύοντας στο Instagram λουκούλλειες μακαρονάδες και τεραστίων διαστάσεων πίτσες, σε μια προσπάθεια να χορτάσω τη λιγούρα με οφθαλμόλουτρο. Και έτσι, σε κάποια από αυτές τις εικονικές φαγοποτικές περιπλανήσεις, έπεσα πάνω σε αυτή τη φωτογραφία:
Αφού αναστέναξα βαθειά κι έκανα μια σύντομη ερωτική εξομολόγηση στη θέα αυτής της μακαρονάδας, πρόσεξα μια πανέμορφη λέξη στο κείμενο που συνοδεύει τη φωτογραφία: «νηστίσιμη»! Μα γίνεται αυτή η οπτασία να είναι νηστίσιμη; Κι όμως ναι! Σηκώθηκα, ντύθηκα και έτρεξα στο πιο κοντινό κατάστημα La Pasteria για τη χάρη του επιτόπιου ρεπορτάζ, καταλαβαίνετε…
Τελικά η μακαρονάδα όχι μόνο είναι υπαρκτή, όχι μόνο είναι τρομερά νόστιμη (για τη χάρη του επιτόπιου ρεπορτάζ δοκίμασα, καταλαβαίνετε…), αλλά είναι μόλις ένα πιάτο ανάμεσα στα πολλά του πολυπόθητου καταλόγου που ακούει στο όνομα “Menu Mediterraneo” και που κάθε χρόνο οι θαμώνες των καταστημάτων La Pasteria περιμένουν πώς και τι. Να τι ζουμερές πληροφορίες χάνεις, άμα δεν έχεις νηστέψει ποτέ στη ζωή σου…
Σταθερά, κάθε χρόνο την περίοδο της Σαρακοστής το Menu Meditarraneo ανοίγει την όρεξη στους πιστούς της ιταλικής κουζίνας με νηστίσιμες συνταγές όπως το Gamberi Tropicana (λινγκουίνι με ψητές γαρίδες, κρέμα καρύδας και μυρωδικά) της φωτογραφίας που έκανε τα σάλια μου να τρέξουν, το Ditali con Polpo e Pomodori (κοφτό μακαρόνι ditali με χταπόδι, μανιτάρια και σάλτσα ντομάτας αρωματισμένη με θυμάρι) ή την Tabule di Gamberi a Quinoa (σαλάτα με μαϊντανό, κινόα, γαρίδες και λαδολέμονο). Φέτος, όμως, το εξαιρετικά αγαπητό σαρακοστιανό Menu Mediterraneo επιφυλάσσει μία ακόμη έκπληξη: τρία ολοκαίνουργια και άκρως λαχταριστά πιάτα που δίνουν ακόμη περισσότερες επιλογές σε νηστεύοντες και μη.
Στις νέες αυτές προτάσεις συγκαταλέγονται η Pizza Marinara με σάλτσα φρέσκιας ντομάτας, φρέσκια ρίγανη και λάδι με σκόρδο (αναστεναγμός), τα Linguine con Cozze di Mare με μύδια, πιπεριές, τσίλι, λευκό κρασί και μαϊντανό που φέρνουν τη θάλασσα στο τραπέζι σου, αλλά και το νέο αγαπημένο μου πιάτο, η φα-ντα-στι-κή μακαρονάδα Spaghetti Funghi Porcini a Portobello, με μανιτάρια Portobello και porcini, κρέμα καρύδας και μυρωδικά… Μα κοιτάξτε την και πείτε μου: γίνεται να της αντισταθείς;
Το Menu Mediterraneo θα είναι διαθέσιμο μέχρι και το Μεγάλο Σάββατο, και εκτός από όλα τα καταστήματα La Pasteria μπορείτε επίσης να το βρείτε στη νέα online υπηρεσία Take Away στο www.lapasteria.gr, όπου θα παραγγείλετε τα αγαπημένα σας νηστίσιμα με παραλαβή από το κατάστημα. Πόσο πιο νόστιμη να γίνει η Σαρακοστή πια;
Facebook: @lapasteria
Instagram: @lapasteria
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αν αναζητάτε τη γλύκα της παράδοσης με σύγχρονη ματιά, η Mr. Tony σας καλεί να εξερευνήσετε τον κόσμο της
Χειμώνας, η αγαπημένη εποχή της σούπας
Μιλάμε με τον Χρήστο Τάχια, τη μαγειρική διάνοια πίσω από το επιτυχημένο street food στέκι
Ένα ταξίδι γευστικών αναμνήσεων αρχίζει στις 13 Νοεμβρίου
Ένα σύγχρονο all day bakery & patisserie στην Πλατεία 1866
Μεγάλο μέρος της ημέρας το περνάς στο γραφείο, φρόντισέ το σαν το σπίτι σου
Τις Κυριακές θέλεις δικούς σου ανθρώπους και φαγητό της οικειότητας
«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»
Σε αρχαίο ελαιώνα, με συγκομιδή με το χέρι
Εστιατόρια και bar που σε περιμένουν για να συζητήσεις όσα μόλις είδες
Οι επιλογές είναι πολλές και συνεχώς ανανεώνονται
Η τέλεια πρόταση για όλες τις στιγμές της ημέρας
Ενδιαφέροντα στοιχεία και στατιστικές έρευνες σχετικά με την αγορά του καφέ
Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής
Aναρωτηθήκατε ποτέ απο πού προήλθε ο καφές, απο που ξεκίνησε αυτό το μικρό φρούτο καφεόδεντρου; Ετοιμαστείτε για ένα ταξίδι στον χρόνο και τις ηπείρους.
Άλλός καφές στο Βιετνάμ, άλλος στην Κούβα και στην Σκανδιναβία
Οι ποικιλίες, η ιστορία και άλλα μυστικά του σε 24 λέξεις κλειδιά
Το Ποτάδικο δεν είναι απλώς άλλο ένα μπαρ, είναι ένας προορισμός που συνδυάζει την αγάπη για τη μουσική
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.