- CITY GUIDE
- PODCAST
-
25°
Γιατί το ταχίνι είναι ο σύμμαχός σου στη Σαρακοστή;
Το Μακεδονικό Ταχίνι είναι η ιδανική επιλογή για τη νηστεία… και όχι μόνο!
![114824-667199.jpg 114824-667199.jpg](/images/120x120/3/jpg/sites/default/files/contributor/114824-667199.jpg)
![Γιατί το ταχίνι είναι ο σύμμαχός σου στη Σαρακοστή; Γιατί το ταχίνι είναι ο σύμμαχός σου στη Σαρακοστή;](/images/1074x600/3/jpg/sites/default/files/article/2022/03/17/makedoniko_tahini_gia_site_2.jpg)
Μακεδονικό Ταχίνι: οι ευεργετικές του ιδιότητες και όλοι οι τρόποι για να το απολαύσεις
Η Σαρακοστή δεν είναι απλώς ένα θρησκευτικό έθιμο. Είναι μια ευκαιρία να αποτοξινώσουμε τον οργανισμό μας και να ακολουθήσουμε μια πιο υγιεινή διατροφή. Ίσως μάλιστα κάποιες από αυτές τις υγιεινές επιλογές, γιατί όχι, καταλήξουν να μας γίνουν και συνήθεια μετά το πέρας της Σαρακοστής. Το πρόβλημα είναι ότι αν επιλέξουμε να ακολουθήσουμε κατά γράμμα το λιτό διαιτολόγιο της νηστείας, θα πρέπει να αποκλείσουμε από την καθημερινότητά μας δύο βασικές ομάδες τροφίμων: τα γαλακτοκομικά και το κρέας, για διάστημα μεγαλύτερο του ενός μήνα. Το γεγονός αυτό μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα πιθανές ελλείψεις σε βασικά θρεπτικά συστατικά που είναι απαραίτητα για την ομαλή λειτουργία του οργανισμού. Τι κάνουμε λοιπόν; Η απάντηση είναι τόσο θρεπτική, όσο και νόστιμη και ακούει στο όνομa «Μακεδονικό Ταχίνι»!
Το Μακεδονικό Ταχίνι αποτελεί διατροφικό θησαυρό καθώς είναι 100% αλεσμένο σουσάμι, με αποτέλεσμα να διατηρεί ακέραια όλες τις ευεργετικές ιδιότητες του πολύτιμου αυτού σπόρου. Μάλιστα, οι ιδιότητες αυτές ήταν ήδη γνωστές από την αρχαιότητα καθώς οι πρώτοι δάσκαλοι της Ιατρικής - όπως ο Ιπποκράτης και ο Γαληνός - χρησιμοποιούσαν το σουσάμι ως θεραπευτικό μέσο, έχοντας από τότε ανακαλύψει τα πολύτιμα οφέλη του για τον ανθρώπινο οργανισμό.
![i_love_mak_tahini.jpg i_love_mak_tahini.jpg](/images/w734/3/jpg/sites/default/files/i_love_mak_tahini.jpg)
Γιατί το ταχίνι είναι ιδανικό για την περίοδο της νηστείας;
Το ταχίνι έχει υψηλή περιεκτικότητα σε ασβέστιο, σίδηρο, κάλιο, φώσφορο και σελήνιο ενώ ταυτόχρονα αποτελεί πηγή μαγνησίου, ψευδαργύρου και φυτικών ινών, με αποτέλεσμα να αποκαθιστά τις ελλείψεις που παρουσιάζει ο οργανισμός μας σε βιταμίνες και ιχνοστοιχεία όταν δεν καταναλώνουμε γαλακτοκομικά ή κρέας.
Ανεξάρτητα, όμως, από την περίοδο της νηστείας, το ταχίνι αποτελεί έναν πολύτιμο σύμμαχο στη θωράκιση του οργανισμού μας για όλο το χρόνο. Σύμφωνα με έρευνα που διενήργησε το τμήμα Χημείας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, η καθημερινή κατανάλωση ταχινιού μπορεί να συμβάλλει ουσιαστικά στην πρόληψη των καρδιαγγειακών παθήσεων, ενώ οι αντιοξειδωτικές ουσίες που περιέχει βοηθούν στον καλύτερο έλεγχο της χοληστερίνης του αίματος. Επιπλέον, τα αντιοξειδωτικά συστατικά σε συνδυασμό με την περιεχόμενη πρωτεΐνη βρέθηκε ότι έχουν αντιβακτηριδιακή δράση, προστατεύοντας τον οργανισμό από τη δράση παθογόνων μικροοργανισμών που οδηγούν σε αλλεργικές εκδηλώσεις. Με άλλα λόγια, μια κουταλιά ταχίνι το πρωί μπορεί να έχει θεαματικά αποτελέσματα!
Τι κάνει το Μακεδονικό Ταχίνι τόσο καλό;
Εδώ και περισσότερα από 90 χρόνια το Μακεδονικό Ταχίνι είναι συνώνυμο της άριστης ποιότητας και της απαράμιλλης γεύσης και παράγεται στην πιο σύγχρονη μονάδα επεξεργασίας σουσαμιού στον κόσμο!
Προσεκτικά διαλεγμένοι σπόροι από τις καλύτερες ποικιλίες σουσαμιού παγκοσμίως περνάνε από πολλά στάδια καθαρισμού που απομακρύνουν με ήπιο τρόπο και απόλυτο σεβασμό προς τον σπόρο χώμα, φύλλα και κλαδάκια, και ψήνονται ομοιόμορφα μέσω πρωτοποριακής μεθόδου ψησίματος, αποκτώντας έτσι μια ελαφρώς καβουρδισμένη γεύση.
Στο στάδιο της άλεσης, η τεχνολογία αιχμής συναντά την παράδοση, με την ειδική πέτρα, περίτεχνα σκαλισμένη, που προέρχεται από τη Μικρά Ασία να αλέθει με τον πιο φυσικό τρόπο κάθε σπόρο, δίνοντας έτσι στο Μακεδονικό Ταχίνι την εκλεπτυσμένη γεύση και τα φίνα αρώματα που το κάνουν να ξεχωρίζει.
Έτσι, φτάνει στα χέρια μας ένα προϊόν μοναδικό στο είδος του και ασύγκριτα νόστιμο.
![makedoniko_tahini_gia_site.jpg makedoniko_tahini_gia_site.jpg](/images/w734/3/jpg/sites/default/files/makedoniko_tahini_gia_site.jpg)
Πώς μπορώ να καταναλώσω το Μακεδονικό Ταχίνι;
Οι τρόποι με τους οποίους μπορούμε να εντάξουμε το Μεκεδονικό Ταχίνι στη διατροφή μας είναι αναρίθμητοι! Άπλωσέ το σε μια φέτα ψωμί μαζί με μέλι και έχεις ένα σούπερ δυναμωτικό πρωινό, βάλε το μέσα στο dressing και μεταμόρφωσε ακόμη και την πιο βαρετή σαλάτα, χρησιμοποίησέ το αντί για βούτυρο για να φτιάξεις μπισκότα και κέικ ή βάλε μια κουταλιά στο smoothie σου για να το απογειώσεις! Στην πραγματικότητα το όριο είναι η φαντασία του καθενός, αλλά αν ψάχνεις για λίγη έμπνευση εδώ θα βρεις πολλές συνταγές με Μακεδονικό Ταχίνι για να αλλάξεις τελείως την καθημερινότητά σου με τον πιο υγιεινό και νόστιμο τρόπο!
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
![](/images/w400/3/jpg/files/2024-02-02/final-voice-choice4.jpg)
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το πρώτο φεστιβάλ γαστρονομίας και οίνου του νησιού
Με τα Ikaria Coffee kiosk και Ikaria Park μαθαίνει στους Ολλανδούς τα ελληνικά φαγητά και κρασιά
Premium συσκευασμένο παγωτό από την Ιταλία κατευθείαν σπίτι σου
Εδώ θα βρεις εξαιρετικής ποιότητας νωπά κοτόπουλα, αλλά και χειροποίητη κοτόπιτα, τραγανά buffalo wings και το περίφηµο «κοτοσούβλι»
Η καλύτερη ποιότητα στις ζύμες, αλλά και μια εμπειρία που διεγείρει όλες τις αισθήσεις
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Όσα φαστ-φουντ και να παρελάσουν από τις μόδες, η μπουγάτσα του Ιορδάνη, δεν κινδυνεύει. Γιατί στα Χανιά έχει ρίζες πιο στέρεες και από τον Φάρο.
Το ζαχαροπλαστείο που αλλάζει το τοπίο στα γλυκά
Με ασημένια μαχαιροπίρουνα, αστακό thermidor και την έννοια της φιλοξενίας του ‘70
Ας κάνουμε μια δροσερή βουτιά στην ιστορία της ψαροφαγίας, μια και το ψάρι είναι η αγαπημένη τροφή των Ελλήνων από την αρχαιότητα
Σπαρταριστή τσιπούρα, λαβράκι, κρανιός, φακρί έρχονται απευθείας από τις ελληνικές θάλασσες στο πιάτο μας και αποτελούν την τέλεια λύση για να εντάξουμε το καλό ψάρι στο καθημερινό μας τραπέζι
Είτε είναι ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας είτε ελεύθερης αλιείας, αποτελεί μια πολύτιμη πηγή βιταμινών και μετάλλων
Υπάρχουν υπερσύγχρονες μονάδες που παράγουν φρέσκο ψάρι, ψάρι ημέρας και ένα μελίσσι ανθρώπινου δυναμικού που αποτελείται από ιχθυοκαλλιεργητές, τους «βοσκούς της θάλασσας»
Ψητό, τηγανητό ή παστό, το κάθε ψάρι έχει τη νοστιμιά του
Και το προτιμά μαγειρεμένο στην πιο λιτή, μεστή, αλλά και γρήγορη νοστιμιά του
«Αυτή η φρέσκια γεύση του ψαριού, η βαθιά κρουστή, ιωδιούχα και θαλασσινή, έχει γραφτεί ανεξίτηλα στο γευστικό dna των Ελλήνων»
Σε περιμένει με ένα μοναδικό σκηνικό στην καρδιά του λιμανιού
Ο αγαπημένος αθηναϊκός κήπος αλλάζει διαχείριση, αλλά όχι χρήση
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.