- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Το καλύτερο κρακ (γλυκό, όχι ναρκωτικό)
Είναι και άλλα γλυκά τέλεια από το “La Maison”, αλλά το Κρακ είναι το καλύτερο έβερ. Απορώ πώς μας ξέφυγε μέχρι τώρα.
Στο La Maison Fine Pastry στην Καλλιθέα θα βρεις το καλύτερο γλυκό Κρακ της Αθήνας
Μας έστειλαν γλυκά από τη μακρινή Καλλιθέα – μακρινή γιατί δεν έχω πια κανένα γνωστό ή φιλικό άτομο που να μένει εκεί, οπότε είναι χρόνια που δεν «κατεβαίνω» στην Καλλιθέα. Κακώς, αλλά τι να κάνουμε, η Αθήνα είναι χωρισμένη σε ζώνες και μένουμε όλοι στις ζώνες μας ή στις κοντινές ζώνες για να μη μας τρώνε οι δρόμοι, τα ξέρετε.
Τέλος πάντων τα γλυκά ήταν από το ζαχαροπλαστείο “La Maison fine pastry” και ήταν το ένα καλύτερο από το άλλο, κυριολεκτικά. Υπάρχει ένα σαν κρεμούλα σε μπολάκι με καρύδια πεκάν από πάνω και καραμέλα, συ-γκλο-νι-στικό… αλλά τα παιδιά διάλεξαν το Κρακ ως το καλυτερότερο, το πιο εξαιρετικό και πιο σούπερ, μάλιστα με άφησαν να φάω την κρέμα με πεκάν και καραμέλα που δεν φαινόταν εντυπωσιακή μέσα στο μπολάκι της, αντίθετα με το Κρακ, που δείχνει πάρα πολύ αεροδυναμικό… και είναι τρομερός συνδυασμός γεύσεων, είναι αλήθεια, τα παιδιά έχουν δίκιο όπως πάντα: το γύρω-γύρω φτιάχνεται από σοκολάτα γάλακτος με ξηρούς καρπούς (καραμελωμένους, εννοείται). Το εσωτερικό είναι κρεμώδες φυστικοβουτυρένιο με τραγανά κομματάκια, με «τσεπούλες» καραμέλας στο εσωτερικό, δομημένο έτσι ώστε όταν το κόβεις, κάθε μπουκιά να έχει από λίγα ανεβαστικά/ενδιαφέροντα συστατικά πέραν των βασικών.
Ο ζαχαροπλάστης του “La Maison”, Θανάσης Τσαγκλιώτης, έζησε λέει πολλά χρόνια στο Λονδίνο, όπου μάλιστα ως chef patissieur έφτιαχνε γλυκά στο διάσημο, πολυτελές ξενοδοχείο «Dorchester». Στο κουτί από την Καλλιθέα είχε ένα αφράτο, διαφορετικό μιλφέιγ, τρεις εκδοχές της σοκολατίνας και κάποιες πάστες που θύμιζαν παραδοσιακές (πάστες) αλλά δεν ήταν, όταν τις δοκίμαζες ξαφνιαζόσουν. Ο Τσαγκλιώτης δουλεύει μεν τις κλασικές πάστες, τις αλλάζει δε πατόκορφα, φτιάχνοντας καινούργιους συνδυασμούς, όπως το Κρακ: κατά την επίσημη περιγραφή, είναι «montee φυστικοβούτυρο με caramel toffee και σοκολάτα γάλακτος» σε μπαλίτσα, που τρώγεται πριν το καταλάβεις. Και μετά κλαις, που την έφαγες τόσο γρήγορα την μπαλίτσα κι ας ήταν το καλύτερο Κρακ του κόσμου.
“La Maison Fine Pastry”, Δημοσθένους 149, Καλλιθέα, 216-7006518
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αν αναζητάτε τη γλύκα της παράδοσης με σύγχρονη ματιά, η Mr. Tony σας καλεί να εξερευνήσετε τον κόσμο της
Χειμώνας, η αγαπημένη εποχή της σούπας
Μιλάμε με τον Χρήστο Τάχια, τη μαγειρική διάνοια πίσω από το επιτυχημένο street food στέκι
Ένα ταξίδι γευστικών αναμνήσεων αρχίζει στις 13 Νοεμβρίου
Ένα σύγχρονο all day bakery & patisserie στην Πλατεία 1866
Μεγάλο μέρος της ημέρας το περνάς στο γραφείο, φρόντισέ το σαν το σπίτι σου
Τις Κυριακές θέλεις δικούς σου ανθρώπους και φαγητό της οικειότητας
«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»
Σε αρχαίο ελαιώνα, με συγκομιδή με το χέρι
Εστιατόρια και bar που σε περιμένουν για να συζητήσεις όσα μόλις είδες
Οι επιλογές είναι πολλές και συνεχώς ανανεώνονται
Η τέλεια πρόταση για όλες τις στιγμές της ημέρας
Ενδιαφέροντα στοιχεία και στατιστικές έρευνες σχετικά με την αγορά του καφέ
Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής
Aναρωτηθήκατε ποτέ απο πού προήλθε ο καφές, απο που ξεκίνησε αυτό το μικρό φρούτο καφεόδεντρου; Ετοιμαστείτε για ένα ταξίδι στον χρόνο και τις ηπείρους.
Άλλός καφές στο Βιετνάμ, άλλος στην Κούβα και στην Σκανδιναβία
Οι ποικιλίες, η ιστορία και άλλα μυστικά του σε 24 λέξεις κλειδιά
Το Ποτάδικο δεν είναι απλώς άλλο ένα μπαρ, είναι ένας προορισμός που συνδυάζει την αγάπη για τη μουσική
Ιδιορρυθμίες, λόγοι συναισθηματικοί και άλλοι που δεν τρώμε κάποια φαγητά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.