- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Scorpina, η δημιουργική ψαροφαγία στα καλύτερά της
Αξίζει να δώσετε προσοχή στις ωμές παρασκευές
Η Scorpina θυμίζει άνετο, γαλλικό bistrot, στην κουζίνα της όμως πρωτοστατούν τα πιάτα μιας βαθιά νόστιμης όσο και δημιουργικής ψαροφαγίας.
Μεγάλες ροτόντες κυριαρχούν στη φωτεινή σάλα, ολοστρόγγυλα φωτιστικά (μοιάζουν με φυσαλίδες) σκορπούν ολόγυρα το απαλό φως τους και χαρωπές σκορπίνες «κολυμπούν» στους τοίχους… Στο κέντρο όλων μια κομψή μπάρα, που θα ζήλευαν τα περισσότερα αθηναϊκά bars. Η γαλήνια σάλα της Scorpina σου μεταδίδει την ηρεμία της, θυμίζει άνετο, γαλλικό bistrot, στην κουζίνα της όμως πρωτοστατούν τα πιάτα μιας βαθιά νόστιμης όσο και δημιουργικής ψαροφαγίας. Ο εξαιρετικός σεφ Αλέξανδρος Ούντιλα και η ομάδα του παίρνουν την ολόφρεσκη πρώτη ύλη που καταφτάνει από ψαράδες σε όλη την Ελλάδα και τη μετατρέπουν σε πιάτα που πρέπει να δοκιμάσει κανείς τουλάχιστον μία φορά στη ζωή του… Αξίζει να δώσετε προσοχή στις ωμές παρασκευές (καρπάτσιο, σεβίτσε, ταρτάρ) γιατί εδώ βρίσκεται όλη η νοστιμάδα του φρέσκου ψαριού. Σε αυτή την κατηγορία οπωσδήποτε να δοκιμάσετε τον τόνο τατάκι με ρέβα, καρότο, μαριναρισμένα φύκια wakame και dressing φρούτων και λαχανικών, αλλά και το ωραίο μαγιάτικο καρπάτσιο με πίκλα πράσινου μήλου, popcorn κινόας και μαγιονέζα jalapeno. Επίσης, με τίποτα μην παραλείψετε την Καρμπονάρα με χέλι, παπαρδέλες, κρόκο αυγού, βούτυρο και παρμεζάνα, και φυσικά όλα τα σπαρταριστά ψάρια που ψήνονται (με ομολογουμένως μεγάλη μαεστρία) στη σχάρα. Θα συνοδεύσετε το γεύμα σας με κάποιο κρασί από την άκρως ενημερωμένη λίστα με ετικέτες του ελληνικού και διεθνή αμπελώνα (αρκετές εκ των οποίων και σε ποτήρι) και το μόνο σίγουρο είναι ότι θα ξαναέρθετε σύντομα…