- CITY GUIDE
- PODCAST
-
20°
Sweet Nolan: το νέο pastry shop του Σωτήρη Κοντιζά μόλις άνοιξε
Η πολυαναμενόμενη άφιξη της πόλης είναι επιτέλους εδώ
Sweet Nolan: το νέο εγχείρημα του Σωτήρη Κοντιζά μόλις άνοιξε στην Απόλλωνος και είναι αφιερωμένο στα γλυκά
Στη διάρκεια της δεύτερης καραντίνας έσκασε μια είδηση που εξαπλώθηκε μέσα σε λίγες ώρες με την ταχύτητα του φωτός: ο Σωτήρης Κοντιζάς και η ομάδα του είχαν μόλις ανοίξει το ”PS: Luncheon”, ένα εικονικό εστιατόριο που ερχόταν στα σπίτια μας αποκλειστικά μέσω της πλατφόρμας delivery Wolt. Στο μενού του έβρισκες από χειροποίητα noodles και προζυμένια καρβέλια, μέχρι DIY kits για να μαγειρέψεις εύκολα το βραδινό σου. Κυρίως, όμως, έβρισκες το βελούδινο θαύμα που άκουγε στην ονομασία Burnt Cheesecake, και ήταν φτιαγμένο αποκλειστικά με το δικό τους lactic τυρί και vanilla bourbon.
Νομίζω ότι δεν υπάρχει γλυκατζής σε αυτή την πόλη που να το δοκίμασε και να μην υποκλίθηκε. Για αυτό και όταν λίγο αργότερα ακούσαμε ότι το επόμενο εγχείρημα της ομάδας του Nolanverse (του φανταστικού σύμπαντος της μαγειρικής ομάδας πίσω από το Nolan, το PROVELEGGIOS και το PS Luncheon) θα ήταν αφιερωμένο εξ ολοκλήρου στα γλυκά, μετράγαμε τις εβδομάδες. Και, επιτέλους, μετά από μήνες προετοιμασίας και αναμονής, το Sweet Nolan είναι εδώ, έχοντας μόλις λίγες ώρες που είναι ανοιχτό.
«Σχεδιάσαμε αυτό το πρότζεκτ άρρηκτα συνδεδεμένο με τις αξίες και το concept του Nolan. Η τύχη μας ήταν ότι μπορέσαμε να το συνδέσουμε και χωροταξικά. Στον χώρο ακριβώς δίπλα από το εστιατόριο άρχισε να στήνεται το ζαχαροπλαστείο. Στο εργαστήριο του Nolanverse, στο υπόγειο του PROVELEGGIOS, άρχισαν να δουλεύονται τα γλυκά. Δεν ήταν μια ιδέα της στιγμής ή απλώς ένα απωθημένο. Ήταν ένα τολμηρό βήμα. Να μπούμε σε μια νέα αγορά, να κάνουμε κάτι που δεν έχουμε ξανακάνει και να συνεχίσουμε να εξελισσόμαστε», αναφέρει η ομάδα του Nolanverse.
To Sweet Nolan είναι ένα ζαχαροπλαστείο που φτιάχνει φρέσκα γλυκά, άγλυκα και χωρίς απαραίτητα περίτεχνα ντεκόρ, εμπνευσμένα από τις αναμνήσεις και τα ταξίδια των δημιουργών του. Με ζυμάρια, λευκές κρέμες και φρούτα, γλυκά που μοιάζουν απλά, αλλά δεν είναι καθόλου. Έτσι, θα βρεις τα pasties de nata, τα ξακουστά ταρτάκια της Πορτογαλίας, το περίφημο cheesecake που έκανε χαλασμό, κι ακόμα λαχταριστά cookies, βουτυρένια brioche, chocobreads, αέρινες tarte tatin και lemon tarts, τσουρέκια με anko paste… Όλα σε περιμένουν παρατεταγμένα σε μαρμάρινες προθήκες (σ.σ. ο κομψός σχεδιασμός οφείλεται στην Trail Practice και στον Μάνο Μπαμπούνη) στο σύγχρονο αυτό, αστικό ζαχαροπλαστείο που κάτι μας λέει ότι δεν θα χορταίνουμε…
Απόλλωνος 6Β, Σύνταγμα, 210 3240698, Ώρες Λειτουργίας: καθημερινά 11π.μ. -11μ.μ., Instagram: @sweet_nolan
INFO
Ο καινούργιος κρίκος στην αλυσίδα Nolanverse (Nolan, PS Luncheon, Proveleggios), είναι σπέσιαλ αφιερωμένος στα γλυκά. Δίπλα ακριβώς στο δημοφιλέστατο Nolan, με χώρο εντυπωσιακό μέσα στο μίνιμαλ στιλ του και με προθήκες που αδειάζουν σε dt από τους πιστούς του σταρ Σωτήρη Κοντιζά που φτάνουν μέχρι εδώ για να γευτούν pasteis de nata, lemon tarts και tart tatin, choux, τσουρέκια με anko paste και φυσικά basque cheesecake, όλα από τα χέρια του αγαπημένου και σταρ σεφ Σωτήρη Κοντιζά.
Δες αναλυτικάΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Χειμώνας, η αγαπημένη εποχή της σούπας
Μιλάμε με τον Χρήστο Τάχια, τη μαγειρική διάνοια πίσω από το επιτυχημένο street food στέκι
Ένα ταξίδι γευστικών αναμνήσεων αρχίζει στις 13 Νοεμβρίου
Ένα σύγχρονο all day bakery & patisserie στην Πλατεία 1866
Μεγάλο μέρος της ημέρας το περνάς στο γραφείο, φρόντισέ το σαν το σπίτι σου
Τις Κυριακές θέλεις δικούς σου ανθρώπους και φαγητό της οικειότητας
«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»
Σε αρχαίο ελαιώνα, με συγκομιδή με το χέρι
Εστιατόρια και bar που σε περιμένουν για να συζητήσεις όσα μόλις είδες
Οι επιλογές είναι πολλές και συνεχώς ανανεώνονται
Η τέλεια πρόταση για όλες τις στιγμές της ημέρας
Ενδιαφέροντα στοιχεία και στατιστικές έρευνες σχετικά με την αγορά του καφέ
Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής
Aναρωτηθήκατε ποτέ απο πού προήλθε ο καφές, απο που ξεκίνησε αυτό το μικρό φρούτο καφεόδεντρου; Ετοιμαστείτε για ένα ταξίδι στον χρόνο και τις ηπείρους.
Άλλός καφές στο Βιετνάμ, άλλος στην Κούβα και στην Σκανδιναβία
Οι ποικιλίες, η ιστορία και άλλα μυστικά του σε 24 λέξεις κλειδιά
Το Ποτάδικο δεν είναι απλώς άλλο ένα μπαρ, είναι ένας προορισμός που συνδυάζει την αγάπη για τη μουσική
Ιδιορρυθμίες, λόγοι συναισθηματικοί και άλλοι που δεν τρώμε κάποια φαγητά
Ένα από τα ομορφότερα σημεία να απολαύσεις τη θέα της Ακρόπολης
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.