- CITY GUIDE
- PODCAST
-
23°
![114868-649339.jpg 114868-649339.jpg](/images/120x120/3/jpg/sites/default/files/contributor/114868-649339.jpg)
![Πιτσόγυρο: η απάντηση στο δίλημμα πίτσα ή σουβλάκι Πιτσόγυρο: η απάντηση στο δίλημμα πίτσα ή σουβλάκι](/images/1074x600/3/jpg/sites/default/files/article/2022/02/25/viber_image_2022-01-19_17-00-26-139.jpg)
Στο Πιάτσα Καλαμάκι για πιτσόγυρο, ένα λαχταριστό συνδυασμό πίτσας και γύρου
Η pinsa romana είναι μια αρχαία συνταγή για ζυμάρι πίτσας που μας έρχεται από τη Ρώμη. Πρόκειται για μία λαχταριστή ζύμη, αφράτη και μαλακή, ικανή να στοιχειώσει τον ύπνο σου. Κάνε τώρα εικόνα αυτό το ζυμάρι να αλείφεται με σάλτσα για πίτσα, να πασπαλίζεται γενναιόδωρα με gouda, bacon, ντομάτα και πιπεριά και τέλος με λεπτοκομμένο… γύρο! Φαντάσου το να ψήνεται αργά και βασανιστικά κι έπειτα να μεταμορφώνεται σε ένα πληθωρικό τυλιχτό σουβλάκι… Αυτό είναι το λεγόμενο πιτσόγυρο και φτιάχτηκε για εσένα που δεν μπόρεσες ποτέ να απαντήσεις στο αιώνιο ερώτημα «πίτσα ή σουβλάκι;».
![c0356-0.jpg c0356-0.jpg](/images/w734/3/jpg/sites/default/files/c0356-0.jpg)
![Πιτσόγυρο Πιτσόγυρο](/images/w734/3/jpg/sites/default/files/viber_image_2022-01-19_17-00-23-366_2.jpg)
Η ιδέα του πιτσόγυρου μας έρχεται από τον Βόλο, αλλά εδώ και λίγο καιρό μπορούμε να απολαύσουμε την ευρηματική αυτή λιχουδιά και στην Αθήνα, στο πάντα «ανήσυχο» Πιάτσα Καλαμάκι. Το ψητοπωλείο που έγινε γνωστό μέσα από την τεράστια ποικιλία του σε τυλιχτά, η οποία είναι πραγματικά εντυπωσιακή. Θα βρεις πάνω από 100 διαφορετικές επιλογές σε τυλιχτά που κλείνουν μέσα τους από χοιρινό πανσετάκι και ξεροψημένα κεφτεδάκια μέχρι κεμπάπ κασερλί και … τηγανιτά καλαμαράκια! Πέρα από τις πρωτότυπες προτάσεις, όμως, το Πιάτσα Καλαμάκι ξεχώρισε κυρίως για την ασυναγώνιστη ποιότητά του και τις καλές τιμές του. Για παράδειγμα, οι τηγανιτές πατάτες που μπαίνουν στα σουβλάκια είναι ολόφρεσκες, καθαρίζονται και κόβονται στο χέρι κάθε πρωί.
![Πιτσόγυρο Πιτσόγυρο](/images/w734/3/jpg/sites/default/files/viber_image_2022-01-19_17-00-22-468.jpg)
Εκτός από σουβλάκια, θα βρεις πολλές ακόμα λιχουδιές όπως burgers, μπουρί Θεσσαλονίκης, μαγειρευτά, σκεπαστές και το ξακουστό θρακόψωμο, που γνώρισε τεράστια επιτυχία. Με τέτοιες ευρηματικές συνταγές και αυτή την ποιότητα όπως ήταν επόμενο, το Πιάτσα Καλαμάκι γρήγορα απέκτησε φανατικό κοινό και καταστήματα σε ολοένα και περισσότερες γειτονιές. Σίγουρα κάποιο βρίσκεται κοντά σου και σε περιμένει για να δοκιμάσεις ένα αχνιστό, τρυφερό και γιγαντιαίο (το μέγεθός του φτάνει τα 25εκ.) πιτσόγυρο…
Νέα Σμύρνη: 2ας Μαΐου 34 (κεντρ. πλατεία), 210.93.43.023
Χαλάνδρι: Ηρακλείου 2 (πεζόδρομος), 210.68.01.555
Κυψέλη: Φωκίωνος Νέγρη 17 (πεζόδρομος), 210.86.12.195
Ηλιούπολη: Πλατεία Εθνικής Αντιστάσεως 10-12, 210.99.43.049
Πειραιάς: Ακτή Μουτσοπούλου 23, Πασαλιμάνι, Πειραιάς, 210.412.2111
Αιγάλεω: Δημαρχείου 22, Πλατεία Εσταυρωμένου, ComingSoon
www.piatsakalamaki.gr, Fb: @piatsakalamakiofficial, Instagram: @piatsakalamaki
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
![](/images/w400/3/jpg/files/2024-02-02/final-voice-choice4.jpg)
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το πρώτο φεστιβάλ γαστρονομίας και οίνου του νησιού
Με τα Ikaria Coffee kiosk και Ikaria Park μαθαίνει στους Ολλανδούς τα ελληνικά φαγητά και κρασιά
Premium συσκευασμένο παγωτό από την Ιταλία κατευθείαν σπίτι σου
Εδώ θα βρεις εξαιρετικής ποιότητας νωπά κοτόπουλα, αλλά και χειροποίητη κοτόπιτα, τραγανά buffalo wings και το περίφηµο «κοτοσούβλι»
Η καλύτερη ποιότητα στις ζύμες, αλλά και μια εμπειρία που διεγείρει όλες τις αισθήσεις
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Όσα φαστ-φουντ και να παρελάσουν από τις μόδες, η μπουγάτσα του Ιορδάνη, δεν κινδυνεύει. Γιατί στα Χανιά έχει ρίζες πιο στέρεες και από τον Φάρο.
Το ζαχαροπλαστείο που αλλάζει το τοπίο στα γλυκά
Με ασημένια μαχαιροπίρουνα, αστακό thermidor και την έννοια της φιλοξενίας του ‘70
Ας κάνουμε μια δροσερή βουτιά στην ιστορία της ψαροφαγίας, μια και το ψάρι είναι η αγαπημένη τροφή των Ελλήνων από την αρχαιότητα
Σπαρταριστή τσιπούρα, λαβράκι, κρανιός, φακρί έρχονται απευθείας από τις ελληνικές θάλασσες στο πιάτο μας και αποτελούν την τέλεια λύση για να εντάξουμε το καλό ψάρι στο καθημερινό μας τραπέζι
Είτε είναι ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας είτε ελεύθερης αλιείας, αποτελεί μια πολύτιμη πηγή βιταμινών και μετάλλων
Υπάρχουν υπερσύγχρονες μονάδες που παράγουν φρέσκο ψάρι, ψάρι ημέρας και ένα μελίσσι ανθρώπινου δυναμικού που αποτελείται από ιχθυοκαλλιεργητές, τους «βοσκούς της θάλασσας»
Ψητό, τηγανητό ή παστό, το κάθε ψάρι έχει τη νοστιμιά του
Και το προτιμά μαγειρεμένο στην πιο λιτή, μεστή, αλλά και γρήγορη νοστιμιά του
«Αυτή η φρέσκια γεύση του ψαριού, η βαθιά κρουστή, ιωδιούχα και θαλασσινή, έχει γραφτεί ανεξίτηλα στο γευστικό dna των Ελλήνων»
Σε περιμένει με ένα μοναδικό σκηνικό στην καρδιά του λιμανιού
Ο αγαπημένος αθηναϊκός κήπος αλλάζει διαχείριση, αλλά όχι χρήση
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.