- CITY GUIDE
- PODCAST
-
32°
![chef_giorgos_tsoulis.jpg chef_giorgos_tsoulis.jpg](/images/120x120/3/jpg/sites/default/files/chef_giorgos_tsoulis.jpg)
![Τζατζίκι Τζατζίκι](/images/1074x600/3/jpg/sites/default/files/article/2022/02/24/edc0638bab3e8797f6e26ab82f87fc49_l.jpg)
Τζατζίκι, τυροκαυτερή και chimichurri: 3 σάλτσες για την Τσικνοπέμπτη
Τις θέλουμε τις σάλτσες μας την Τσικνοπέμπτη. Οι παρακάτω προτάσεις (τζατζίκι, τυροκαυτερή και chimichurri) συνοδεύουν επάξια όλα τα κρεατικά και κάνουν το γλέντι ακόμα πιο νόστιμο. Άσε που χωρίς σάλτσες, πού θα βουτάμε τις τηγανιτές πατάτες;
Τζατζίκι, το πατροπαράδοτο
- 2 μέτρια αγγούρια
- Αλάτι
- Πιπέρι
- 500 γρ. γιαούρτι στραγγιστό χωρισμένο
- 3 σκ. σκόρδο
- 50 ml. ελαιόλαδο
- 1 κ.γ. ξύδι από λευκό κρασί
- 4 φύλλα δυόσμου, ψιλοκομμένα
- Μέσα σε ένα μπολ, τρίβουμε τα αγγούρια από το χοντρό μέρος του τρίφτη. Τα αλατοπιπερώνουμε τα μεταφέρουμε σε ένα σουρωτήρι, όπου τα αφήνουμε να στραγγίξουν για 10 λεπτά περίπου.
- Παράλληλα, στο multi προσθέτουμε τα 250 γρ. από το γιαούρτι, τις σκ. σκόρδο και το ελαιόλαδο. Τα πολτοποιούμε μέχρι να λιώσει εντελώς το σκόρδο.
- Στη συνέχεια αδειάζουμε το μείγμα γιαουρτιού σε ένα μπολ και προσθέτουμε τα υπόλοιπα 250 γρ. γιαούρτι, το ξύδι, το δυόσμο και τα αγγούρια. Αλατοπιπερώνουμε και φορώντας γάντια μίας χρήσης ανακατεύουμε.
- Σερβίρουμε σε σκεύος που επιθυμούμε ραντίζοντας με ελαιόλαδο.
#tsoulotip: Ρίχνουμε αλάτι στα αγγούρια ώστε να βγάλουν όλη την υγρασία τους.
Τυροκαυτερή, κλασική και πικάντικη
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο για το σοτάρισμα και άλλα 50 ml. ελαιόλαδο για τη συνταγή
- 2 πράσινες καυτερές πιπεριές, χοντροκομμένες
- 2 κ.σ. ξύδι από λευκό κρασί
- 100 ml. νερό
- 500 γρ. φέτα θρυμματισμένη πολύ καλά
- 170 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
- 1 κ.γ. πάπρικα καπνιστή
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Τοποθετούμε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το αφήνουμε να κάψει.
- Μόλις κάψει, προσθέτουμε τις πιπεριές και τις σοτάρουμε ελαφρώς, μέχρι να μαλακώσουν.
- Έπειτα, σβήνουμε με ξύδι, αφήνουμε λίγο να εξατμιστεί και προσθέτουμε το νερό. Βράζουμε μέχρι να εξατμιστούν εντελώς τα υγρά.
- Μόλις εξατμιστούν τα υγρά, αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά και μεταφέρουμε τις πιπεριές στο multi μαζί με το ελαιόλαδο. Τις πολτοποιούμε μέχρι να γίνουν μία πάστα.
- Στη συνέχεια μεταφέρουμε τις πιπεριές σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέτουμε τη φέτα, το γιαούρτι και την πάπρικα. Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε πολύ καλά.
- Αδειάζουμε σε μπολάκια και σερβίρουμε.
#tsoulotip: Αν δεν θέλουμε ιδιαίτερη καυτερή την τυροκαυτερή μας, προσέχουμε να αφαιρέσουμε τα σπόρια και τις εσωτερικές λευκές μεμβράνες από τις πιπεριές καθώς αυτά είναι που περιέχουν την περισσότερη καψαϊκίνη και κάνουν τις πιπεριές ακόμα πιο καυτερές.
Chimichurri sauce
Μια σάλτσα, ιδανική για κρέας!
![Chimichurri sauce Chimichurri sauce](/images/w734/3/jpg/sites/default/files/e5d6b2287375a08cd0c4ee7d5ab1a8fc_l.jpg)
- 1 μάτσο κόλιανδρο, ψιλοκομμένο
- ¼ μάτσο μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- 1 κρεμμύδι μέτριο, ψιλοκομμένο
- 2 κ.σ. ρίγανη ξερή
- 100 ml ξύδι από κόκκινο κρασί
- 150 ml ελαιόλαδο
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτουμε όλα τα υλικά για την chimichurri sauce και τα ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
- Μόλις είναι έτοιμη η σάλτσα, τη μεταφέρουμε σε ένα βάζο και σερβίρουμε ή τη διατηρούμε στο ψυγείο.
#tsoulotip: Αν μας δυσκολεύει να ψιλοκόψουμε πολύ καλά τα υλικά, μπορούμε να τα βάλουμε και στο multi.
Βρείτε περισσότερα στη σελίδα του Γιώργου Τσούλη https://www.giorgostsoulis.com/
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
![](/images/w400/3/jpg/files/2024-02-02/final-voice-choice4.jpg)
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι σύμβουλοι-οινολόγοι της Zoumboulis & Associates φιλοξένησαν στην Ελλάδα τον νευροεπιστήμονα καθηγητή Gabriel Lepousez στο Μουσείο Οίνου Μάρκου
Η Καλαμάτα συνδυάζει ομορφιά, ιστορία, γλυκιά ζωή, όλα στα μέτρα του ανθρώπου
Το chef exchange experience που ζήσαμε στο Olea All Suite Hotel στη Ζάκυνθο & στο Dexamenes Seaside Hotel στην Ηλεία
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Το πρώτο φεστιβάλ γαστρονομίας και οίνου του νησιού
Με τα Ikaria Coffee kiosk και Ikaria Park μαθαίνει στους Ολλανδούς τα ελληνικά φαγητά και κρασιά
Premium συσκευασμένο παγωτό από την Ιταλία κατευθείαν σπίτι σου
Εδώ θα βρεις εξαιρετικής ποιότητας νωπά κοτόπουλα, αλλά και χειροποίητη κοτόπιτα, τραγανά buffalo wings και το περίφηµο «κοτοσούβλι»
Η καλύτερη ποιότητα στις ζύμες, αλλά και μια εμπειρία που διεγείρει όλες τις αισθήσεις
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Όσα φαστ-φουντ και να παρελάσουν από τις μόδες, η μπουγάτσα του Ιορδάνη, δεν κινδυνεύει. Γιατί στα Χανιά έχει ρίζες πιο στέρεες και από τον Φάρο.
Το ζαχαροπλαστείο που αλλάζει το τοπίο στα γλυκά
Με ασημένια μαχαιροπίρουνα, αστακό thermidor και την έννοια της φιλοξενίας του ‘70
Ας κάνουμε μια δροσερή βουτιά στην ιστορία της ψαροφαγίας, μια και το ψάρι είναι η αγαπημένη τροφή των Ελλήνων από την αρχαιότητα
Σπαρταριστή τσιπούρα, λαβράκι, κρανιός, φακρί έρχονται απευθείας από τις ελληνικές θάλασσες στο πιάτο μας και αποτελούν την τέλεια λύση για να εντάξουμε το καλό ψάρι στο καθημερινό μας τραπέζι
Είτε είναι ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας είτε ελεύθερης αλιείας, αποτελεί μια πολύτιμη πηγή βιταμινών και μετάλλων
Υπάρχουν υπερσύγχρονες μονάδες που παράγουν φρέσκο ψάρι, ψάρι ημέρας και ένα μελίσσι ανθρώπινου δυναμικού που αποτελείται από ιχθυοκαλλιεργητές, τους «βοσκούς της θάλασσας»
Ψητό, τηγανητό ή παστό, το κάθε ψάρι έχει τη νοστιμιά του
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.