Θεματα

Bluefield Burger

Υπερατλαντική περιπέτεια γεύσης

86432-193840.jpg
Ζιζή Σφυρή
ΤΕΥΧΟΣ 308
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
7471-16933.jpg

Ο Θιακός Άγγελος Κατωπόδης έχει στο DNA του το σύνδρομο του Οδυσσέα, δηλαδή τάση για περιπέτεια, ανακάλυψη, καινούργιες ιδέες. Εφόδια που τον προίκισε η φύση και εκμεταλλεύτηκε κατάλληλα για να ταξιδέψει στην περιπέτεια της ζωής. Πήγε μετανάστης στην Αμερική μεταφέροντας εκεί τα κεφάλαιά του, οικογενειακοί λόγοι, όμως, τον έφεραν πάλι πίσω στην Ελλάδα. Κι αφού οι δουλειές καλά κρατούν και η νοσταλγία γύρισε τούμπα, αποφάσισε εδώ κι ένα χρόνο να ξετυλίξει στην Αθήνα το κουβάρι «νεοϋρκέζικη γεύση» στο street food. Ένα μικρό πόστο για αρχή στο Ν. Ψυχικό, σχεδόν σπιρτόκουτο, με τη «νεοϋορκίλα» στη διακόσμηση, ήταν ό,τι έπρεπε για delivery και take away. Μετά προστέθηκε και το dine in στη μικρή πρασιά, που έκλεισε και έγινε σέρα. Χαριτωμένο, funky, απλό, με μια νοστιμιά: τις σιδερένιες αγελάδες που βόσκουν στο μικρό παρτέρι της σέρας. 

To μεγάλο come back των burgers ακόμη και στη Ν. Υόρκη τον οδηγεί στην αναζήτηση και παρασκευή του τέλειου burger. Γι’ αυτό το λόγο στο Bluefield Βurger ό,τι τρως είναι αποτέλεσμα ψαξίματος του τέλειου υλικού, της σωστής δόσης, του ιδανικού ψησίματος. Το μπιφτέκι με αφράτο μοσχαρίσιο κιμά από sirloin και στήθος ψήνεται καταπληκτικά κρατώντας τους χυμούς και τη γεύση του. Τα ψωμάκια στα οποία το σερβίρουν είναι εξαιρετικά, όπως τα brioche για τα μίνι burgers και το English muffin – ολικής άλεσης που φτιάχνουν μόνοι τους. Οι σάλτσες τους, σπιτικές και μερακλίδικες, κάνουν τις γεύσεις να απογειώνονται. Η Jack Daniel’s βελούδινη και καραμελωμένη, η Bluefield με βάση το γιαούρτι και τη μαγιονέζα και με touch από ginger και άλλα μυστικά υλικά, η Blue Cheese ραφινάτη και πικάντικη, η Chili Sauce εκρηκτική και τέλος η ντοματοκρεμμυδάτη (για το γνήσιο αμερικάνικο hot dog) με καρυκεύματα που θα σε «στείλουν». 

Στον κατάλογο θα βρεις εκτός των classic burgers και των special hot dogs, burgers για χορτοφάγους, σάντουιτς με κοτόπουλο, fish and chips, λιχουδιές αμερικάνικες σαν τα καραμελωμένα chicken wings, σαλάτες υπέροχες (λάτρεψα τη strawberry blue salad με πράσινα λαχανικά, καραμελωμένα κάσιους, μαριναρισμένες σε μπαλσάμικο φράουλες και παρμεζάνα) και yuammie side dishes (πατατούλες country style, french fries, onion rings). Φεύγοντας και για να αποχαιρετήσεις την «πτήση» σου για Ν. Υόρκη, θα γευτείς τα βραβευμένα ως τα Νο 1 New York chocolate chip cookies από το CBS TV Channel (1983).

Bluefield Βurger, Αγγελοπούλου 3, Ν. Ψυχικό, 210 6777.739. Ανοιχτά καθημερινά από 12 το μεσημέρι έως 12 τα μεσάνυχτα.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μίξερ 10: Ο Στέλιος Παρλιάρος γράφει για τον καφέ
Ο Στέλιος Παρλιάρος δημιουργεί με μία δόση καφέ στο Μίξερ

«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»

Μίξερ #10: Συνταγές Στέλιου Παρλιάρου με καφέ
Μίξερ από τον Στέλιο Παρλιάρο: 11 συνταγές με καφέ

Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.