- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Ο Θιακός Άγγελος Κατωπόδης έχει στο DNA του το σύνδρομο του Οδυσσέα, δηλαδή τάση για περιπέτεια, ανακάλυψη, καινούργιες ιδέες. Εφόδια που τον προίκισε η φύση και εκμεταλλεύτηκε κατάλληλα για να ταξιδέψει στην περιπέτεια της ζωής. Πήγε μετανάστης στην Αμερική μεταφέροντας εκεί τα κεφάλαιά του, οικογενειακοί λόγοι, όμως, τον έφεραν πάλι πίσω στην Ελλάδα. Κι αφού οι δουλειές καλά κρατούν και η νοσταλγία γύρισε τούμπα, αποφάσισε εδώ κι ένα χρόνο να ξετυλίξει στην Αθήνα το κουβάρι «νεοϋρκέζικη γεύση» στο street food. Ένα μικρό πόστο για αρχή στο Ν. Ψυχικό, σχεδόν σπιρτόκουτο, με τη «νεοϋορκίλα» στη διακόσμηση, ήταν ό,τι έπρεπε για delivery και take away. Μετά προστέθηκε και το dine in στη μικρή πρασιά, που έκλεισε και έγινε σέρα. Χαριτωμένο, funky, απλό, με μια νοστιμιά: τις σιδερένιες αγελάδες που βόσκουν στο μικρό παρτέρι της σέρας.
To μεγάλο come back των burgers ακόμη και στη Ν. Υόρκη τον οδηγεί στην αναζήτηση και παρασκευή του τέλειου burger. Γι’ αυτό το λόγο στο Bluefield Βurger ό,τι τρως είναι αποτέλεσμα ψαξίματος του τέλειου υλικού, της σωστής δόσης, του ιδανικού ψησίματος. Το μπιφτέκι με αφράτο μοσχαρίσιο κιμά από sirloin και στήθος ψήνεται καταπληκτικά κρατώντας τους χυμούς και τη γεύση του. Τα ψωμάκια στα οποία το σερβίρουν είναι εξαιρετικά, όπως τα brioche για τα μίνι burgers και το English muffin – ολικής άλεσης που φτιάχνουν μόνοι τους. Οι σάλτσες τους, σπιτικές και μερακλίδικες, κάνουν τις γεύσεις να απογειώνονται. Η Jack Daniel’s βελούδινη και καραμελωμένη, η Bluefield με βάση το γιαούρτι και τη μαγιονέζα και με touch από ginger και άλλα μυστικά υλικά, η Blue Cheese ραφινάτη και πικάντικη, η Chili Sauce εκρηκτική και τέλος η ντοματοκρεμμυδάτη (για το γνήσιο αμερικάνικο hot dog) με καρυκεύματα που θα σε «στείλουν».
Στον κατάλογο θα βρεις εκτός των classic burgers και των special hot dogs, burgers για χορτοφάγους, σάντουιτς με κοτόπουλο, fish and chips, λιχουδιές αμερικάνικες σαν τα καραμελωμένα chicken wings, σαλάτες υπέροχες (λάτρεψα τη strawberry blue salad με πράσινα λαχανικά, καραμελωμένα κάσιους, μαριναρισμένες σε μπαλσάμικο φράουλες και παρμεζάνα) και yuammie side dishes (πατατούλες country style, french fries, onion rings). Φεύγοντας και για να αποχαιρετήσεις την «πτήση» σου για Ν. Υόρκη, θα γευτείς τα βραβευμένα ως τα Νο 1 New York chocolate chip cookies από το CBS TV Channel (1983).
Bluefield Βurger, Αγγελοπούλου 3, Ν. Ψυχικό, 210 6777.739. Ανοιχτά καθημερινά από 12 το μεσημέρι έως 12 τα μεσάνυχτα.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Hot εστιατόρια, λαχταριστά street food στέκια και λαμπερά ξενοδοχεία
Ένα ξεχωριστό pop-up bakery στον 6ο όροφο του ξενοδοχείου St. George Lycabettus
Δεν έχει σημασία αν το δώρο είναι μικρό ή μεγάλο… Σημασία έχει η όμορφη κίνηση του να προσφέρεις, είτε αυτό είναι κάτι ακριβό είτε απλώς μια μακαρονάδα
Καλοφτιαγμένο, καθημερινό φαγητό, με συνέπεια και χωρίς περιττές εντυπώσεις
Τρεις εμβληματικοί χώροι, τρεις διαφορετικές προτάσεις διασκέδασης για αυτές τις γιορτές
Βουτυρένιοι κουραμπιέδες, λαχταριστά μελομακάρονα, αφράτα πανετόνε και πολλές ακόμα λιχουδιές
Από ξηρούς καρπούς μέχρι εκλεκτά τυριά και βιολογικό κρέας
Τα αστεράτα ξενοδοχεία και τα καλά εστιατόρια της Αθήνας έχουν ήδη ετοιμάσει τα εορταστικά μενού τους και μας περιμένουν για αξέχαστες βραδιές
Εδώ θα ανακαλύψεις τα αγαπημένα γλυκά των γιορτών
Οι έμπειροι σοκολατιέ, Ιωάννα και Δημήτρης, δημιουργούν σοκολατάκια bonbon, με γεμίσεις από πραλίνες, ganache και φρέσκα ζελέ φρούτων, χρησιμοποιώντας σοκολάτα υψηλής ποιότητας
Η ιδανική πρόταση για τα πιο γλυκά Χριστούγεννα!
Στα ράφια έχουν κάνει ήδη την εμφάνισή τους τα μελομακάρονα, ζουμερά και αρωματικά, και οι κουραμπιέδες με φρέσκο ελληνικό βούτυρο, την ίδια συνταγή που τιμά ο φούρνος εδώ και δεκαετίες
Όλα τα γλυκά που λαχταράς για το γιορτινό τραπέζι
Ένα από τα πλέον ιστορικά ζαχαροπλαστεία της πόλης, με τρία καταστήματα
Ένα σύγχρονο γαστρονομικό concept με έδρα το Μονακό, που εστιάζει στο private dining, τα themed dinners και τις cooking classes
Θα βρείτε εκλεκτά τυριά, ανάμεσά τους μια μεγάλη ποικιλία από φέτα αλλά και κασέρι, με εκείνη τη γεύση που θυμούνται οι παλιοί, βούτυρο γάλακτος, ιδανικό για τους χριστουγεννιάτικους κουραμπιέδες, αληθινό στραγγιστό γιαούρτι και άλλα πολλά
Τα εκλεκτά βιολογικά κρέατα των ευβιότοπων είναι εγγύηση
Οι ξηροί καρποί και τα αποξηραμένα φρούτα που θα βρείτε είναι ελληνικής προέλευσης, φρεσκοψημένοι και ιδανικοί για να πρωταγωνιστήσουν στα γλυκά των γιορτών
Μέσα στις γιορτές όλοι θα πάμε σε ένα τουλάχιστον γιορτινό τραπέζι – κι αν είμαστε τυχεροί, θα πάμε σε περισσότερα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.