- CITY GUIDE
- PODCAST
-
32°
Το Κρεοπωλείο της Αγοράς είναι ο παράδεισος της Τσικνοπέμπτης
Εδώ θα βρεις τα άπαντα για το τραπέζι της τσίκνας
![114824-667199.jpg 114824-667199.jpg](/images/120x120/3/jpg/sites/default/files/contributor/114824-667199.jpg)
![Το Κρεοπωλείο της Αγοράς είναι ο παράδεισος της Τσικνοπέμπτης Το Κρεοπωλείο της Αγοράς είναι ο παράδεισος της Τσικνοπέμπτης](/images/1074x600/3/jpg/sites/default/files/article/2022/02/22/_m_l2999.jpg)
Στο Κρεοπωλείο της Αγοράς για εκλεκτό κρέας σε εξαιρετικές τιμές
Στα ράφια κρασιά στοιχισμένα στην εντέλεια. Απέναντι περίεργα ζυμαρικά, ρύζι για risotto και σάλτσες κάθε λογής. «Το κρεοπωλείο της Αγοράς» μπορεί να έχει τη λέξη «κρεοπωλείο» στον τίτλο του, αλλά στα αλήθεια είναι ένας μικρός γαστρονομικός παράδεισος. Φυσικά, βασιλιάς εδώ είναι το κρέας, μια που η γαστριμαργική αυτή γωνιά ανήκει στην οικογένεια Μποζιονέλου, που προμηθεύει με εκλεκτές κοπές τα καλύτερα εστιατόρια των Αθηνών εδώ και μισό αιώνα. Ο Χρήστος και ο Φώτης Μποζιονέλος σκέφτηκαν να αξιοποιήσουν τη μακρά παράδοση της οικογένειάς τους στο κρέας, εμπλουτίζοντάς της με ωραία προϊόντα με τέτοιο τρόπο ώστε «κάθε νοικοκυρά να βρει τα άπαντα για το κυριακάτικο τραπέζι της», όπως συνηθίζουν να λένε.
![Το Κρεοπωλείο της Αγοράς Το Κρεοπωλείο της Αγοράς](/images/w734/3/jpg/sites/default/files/_m_l3016.jpg)
Το πρώτο «Κρεοπωλείο της Αγοράς» άνοιξε μέσα στη λαχαναγορά του Ρέντη το 2013 με το σκεπτικό να προσφέρει ποιοτικά προϊόντα σε πολύ-πολύ οικονομικές τιμές, έτσι που η σχέση ποιότητας-τιμής είναι πραγματικά ασυναγώνιστη. Το δεύτερο κατάστημα στο Παλαιό Φάληρο ακολούθησε λίγα χρόνια αργότερα κι αυτό στην ίδια λογική. Και στα δύο κρεοπωλεία η ποικιλία είναι πραγματικά εντυπωσιακή. Θα βρεις πραγματικά τα άπαντα, από κοτόπουλο και χοιρινό, μέχρι διάφορες κοπές σε Black Angus και Wagyu! Εκτός από σπάνιες κοπές από όλο τον κόσμο (τις οποίες παρεμπιπτόντως εισάγουν οι ίδιοι), το ελληνικό κρέας έχει επίσης την τιμητική του: μοσχαράκια από τα Τρίκαλα, χοιρινό από τη Χαλκίδα, χειροποίητα λουκάνικα από την Καρδίτσα, αμνοερίφια από κάθε γωνιά της Ελλάδας!
Δίπλα στα παραπάνω θα βρεις και μερικές παρασκευές που θα σου λύσουν τα χέρια στην κουζίνα, όπως μπιφτεκάκια κοτόπουλου, καλαμάκια (χοιρινό και κοτόπουλο), ατομικά κοντοσούβλια, αλλά και κοτομπουκιές από φιλέτο κοτόπουλου που παρασκευάζονται στο κρεοπωλείο κάθε μέρα. Το καλύτερο όλων όμως είναι ο λεπτοκομμένος γύρος (κοτόπουλο και χοιρινό) από φρέσκο κρέας που κόβεται εδώ καθημερινά. Είναι πεντανόστιμος και η τέλεια ιδέα για να φτιάξεις σπιτικό σουβλάκι που δεν θα του λείπει τίποτα! Οι πιο μερακλήδες θα ευχαριστηθούν τα παραδοσιακά γαρδουμπάκια, τα κοκορέτσια και το σπληνάντερο, λιχουδιές που στο Κρεοπωλείο της Αγοράς είναι διαθέσιμες όλο τον χρόνο.
![_m_l3005.jpg _m_l3005.jpg](/images/w734/3/jpg/sites/default/files/_m_l3005.jpg)
Ακόμα, θα ανακαλύψεις εκλεκτά τυριά από όλη την Ελλάδα (υπέροχες οι γραβιέρες της Νάξου, της Πάρου και των Λειψών), ελληνικά και ιταλικά αλλαντικά, αλλά και μια καπνιστή πανσέτα δικής τους παραγωγής, ξακουστή για τη νοστιμιά της.
![_m_l3121.jpg _m_l3121.jpg](/images/w734/3/jpg/sites/default/files/_m_l3121.jpg)
Προφανώς το κρεοπωλείο αυτό είναι ό,τι πρέπει για την Τσικνοπέμπτη! Στο κατάστημα του Π. Φαλήρου μάλιστα θα βρεις και όλα τα απαραίτητα εργαλεία (από μαντεμένια τηγάνια μέχρι ψησταριές) για μια ονειρεμένη Τσικνοπέμπτη στο σπίτι. Φεύγοντας διάλεξε και μία από τις δεκάδες ετικέτες (ελληνικών) κρασιών και είσαι πανέτοιμος για το καλύτερο φαγοπότι της τσίκνας.
Υ.Γ. Σύντομα θα λειτουργήσει και e-shop, αλλά μέχρι τότε μπορείς να κάνεις την παραγγελία σου τηλεφωνικά με παράδοση την επόμενη μέρα εντός Αττικής.
![_m_l3133.jpg _m_l3133.jpg](/images/w734/3/jpg/sites/default/files/_m_l3133.jpg)
Οδός Κ, Άγιος Ιωάννης Ρέντης, 210 4836414 και Λ. Ελευθέριου Βενιζέλου 206, Παλαιό Φάληρο, 210 9885318, Facebook: @tokreopwleiothsagoras, Instagram: @to_kreopoleio_tis_agoras
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
![](/images/w400/3/jpg/files/2024-02-02/final-voice-choice4.jpg)
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι σύμβουλοι-οινολόγοι της Zoumboulis & Associates φιλοξένησαν στην Ελλάδα τον νευροεπιστήμονα καθηγητή Gabriel Lepousez στο Μουσείο Οίνου Μάρκου
Η Καλαμάτα συνδυάζει ομορφιά, ιστορία, γλυκιά ζωή, όλα στα μέτρα του ανθρώπου
Το chef exchange experience που ζήσαμε στο Olea All Suite Hotel στη Ζάκυνθο & στο Dexamenes Seaside Hotel στην Ηλεία
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Το πρώτο φεστιβάλ γαστρονομίας και οίνου του νησιού
Με τα Ikaria Coffee kiosk και Ikaria Park μαθαίνει στους Ολλανδούς τα ελληνικά φαγητά και κρασιά
Premium συσκευασμένο παγωτό από την Ιταλία κατευθείαν σπίτι σου
Εδώ θα βρεις εξαιρετικής ποιότητας νωπά κοτόπουλα, αλλά και χειροποίητη κοτόπιτα, τραγανά buffalo wings και το περίφηµο «κοτοσούβλι»
Η καλύτερη ποιότητα στις ζύμες, αλλά και μια εμπειρία που διεγείρει όλες τις αισθήσεις
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Όσα φαστ-φουντ και να παρελάσουν από τις μόδες, η μπουγάτσα του Ιορδάνη, δεν κινδυνεύει. Γιατί στα Χανιά έχει ρίζες πιο στέρεες και από τον Φάρο.
Το ζαχαροπλαστείο που αλλάζει το τοπίο στα γλυκά
Με ασημένια μαχαιροπίρουνα, αστακό thermidor και την έννοια της φιλοξενίας του ‘70
Ας κάνουμε μια δροσερή βουτιά στην ιστορία της ψαροφαγίας, μια και το ψάρι είναι η αγαπημένη τροφή των Ελλήνων από την αρχαιότητα
Σπαρταριστή τσιπούρα, λαβράκι, κρανιός, φακρί έρχονται απευθείας από τις ελληνικές θάλασσες στο πιάτο μας και αποτελούν την τέλεια λύση για να εντάξουμε το καλό ψάρι στο καθημερινό μας τραπέζι
Είτε είναι ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας είτε ελεύθερης αλιείας, αποτελεί μια πολύτιμη πηγή βιταμινών και μετάλλων
Υπάρχουν υπερσύγχρονες μονάδες που παράγουν φρέσκο ψάρι, ψάρι ημέρας και ένα μελίσσι ανθρώπινου δυναμικού που αποτελείται από ιχθυοκαλλιεργητές, τους «βοσκούς της θάλασσας»
Ψητό, τηγανητό ή παστό, το κάθε ψάρι έχει τη νοστιμιά του
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.