Θεματα

Sproud, το τέλειο φυτικό γάλα γίνεται από… αρακά!

Έχει υψηλή διατροφική αξία και αποτελεί μια εξαιρετική πηγή πρωτεϊνών

114868-649339.jpg
Μαρία Αλεξίου
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
sproud_blue13.jpg

Sproud: το φυτικό γάλα από αρακά είναι ο νέος σύμμαχος στη διατροφή σου

Ίσως το έχεις προσέξει. Εκείνο το χάρτινο κουτί με τις ασπρόμαυρες ρίγες. Στέκεται πάντα πάνω στον πάγκο του barista στα πιο ψαγμένα café και microroasteries της πόλης. Λέγεται Sproud και είναι το φυτικό γάλα που προτιμούν αυτοί που ξέρουν. Όχι, δεν φτιάχνεται από ξηρούς καρπούς ή σόγια. Το μυστικό της πλούσιας γεύσης αλλά και της υψηλής διατροφικής του αξίας είναι ο… αρακάς! Ναι, καλά διάβασες. Το Sproud παρασκευάζεται από την πρωτεΐνη του μπιζελιού, ενός λαχανικού που αποτελεί εξαιρετική πηγή πρωτεϊνών.

2-sproud-pea-milk-plant-based-online-aisle-9-product-1-real-shopper-interview-13.jpg

Την ιδέα σκέφτηκε μια καινοτόμα εταιρεία από το Μάλμε της Σουηδίας, που παρατήρησε ότι ο αρακάς είναι ιδανικός για τη δημιουργία ενός φυτικού ροφήματος. Χρειάζεται λιγότερο νερό για να καλλιεργηθεί, δεσμεύει άζωτο από την ατμόσφαιρα εμπλουτίζοντας με αυτό το έδαφος όπου καλλιεργείται, και περιέχει ποσότητες πρωτεϊνών που είναι δυνατόν να εξαχθούν χωρίς τη χρήση χημικών διαλυτών. Κι έτσι γεννήθηκε το Sproud. Έγινε τόσο γρήγορα δημοφιλές που πλέον είναι διαθέσιμο σε 28 χώρες.

6.2.jpg

Το Sproud έχει ουδέτερη γεύση και πλούσια, κρεμώδη υφή. Είναι ιδανικό για εκείνους που έχουν υιοθετήσει έναν υγιεινό τρόπο ζωής, για όσους ακολουθούν μια vegan διατροφή ή για τους ανθρώπους που έχουν δυσανεξία στη γλουτένη ή στη λακτόζη, καθώς δεν περιέχει τίποτα από τα δύο. Ταυτόχρονα όμως είναι τόσο γευστικό που αξίζει να το δοκιμάσεις ακόμα κι αν δεν ανήκεις σε κάποια από τις παραπάνω κατηγορίες.

7.jpg

Η σειρά περιλαμβάνει και μια έκδοση ειδική για barista, ιδανική για χρήση σε καφέ καθώς δεν αλλοιώνει τη γεύση του ροφήματος και διογκώνεται εξαιρετικά εύκολα δημιουργώντας ένα πλούσιο αφρόγαλα. Η έκδοση αυτή είναι χαμηλή σε σάκχαρα, πλούσια σε πρωτεΐνη και εμπλουτισμένη με βιταμίνες και σίδηρο. Ακόμη θα βρείτε τα Original και Unsweetend που προσφέρονται για γενική χρήση (κυρίως στη μαγειρική), αλλά θεωρούνται επίσης ισχυρός σύμμαχος σε μια ισορροπημένη διατροφή. Τέλος, υπάρχει ακόμα το Chocolate και η καινούργια γεύση Vanilla, δύο υπέροχες ιδέες για ένα γευστικό πρωινό ή για εκείνες τις στιγμές που λαχταράς ένα δροσιστικό ρόφημα.

sproud10.jpg

Στη χώρα μας το Sproud είναι διαθέσιμο μέσω της εταιρείας PLANT FOODS και θα το βρείτε σε Specialty Coffee Shops, επιλεγμένα σούπερ μάρκετ, καταστήματα με premium προϊόντα και eshops σε όλη την Ελλάδα.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μίξερ 10: Ο Στέλιος Παρλιάρος γράφει για τον καφέ
Ο Στέλιος Παρλιάρος δημιουργεί με μία δόση καφέ στο Μίξερ

«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»

Μίξερ #10: Συνταγές Στέλιου Παρλιάρου με καφέ
Μίξερ από τον Στέλιο Παρλιάρο: 11 συνταγές με καφέ

Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.