- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Sproud, το τέλειο φυτικό γάλα γίνεται από… αρακά!
Έχει υψηλή διατροφική αξία και αποτελεί μια εξαιρετική πηγή πρωτεϊνών
Sproud: το φυτικό γάλα από αρακά είναι ο νέος σύμμαχος στη διατροφή σου
Ίσως το έχεις προσέξει. Εκείνο το χάρτινο κουτί με τις ασπρόμαυρες ρίγες. Στέκεται πάντα πάνω στον πάγκο του barista στα πιο ψαγμένα café και microroasteries της πόλης. Λέγεται Sproud και είναι το φυτικό γάλα που προτιμούν αυτοί που ξέρουν. Όχι, δεν φτιάχνεται από ξηρούς καρπούς ή σόγια. Το μυστικό της πλούσιας γεύσης αλλά και της υψηλής διατροφικής του αξίας είναι ο… αρακάς! Ναι, καλά διάβασες. Το Sproud παρασκευάζεται από την πρωτεΐνη του μπιζελιού, ενός λαχανικού που αποτελεί εξαιρετική πηγή πρωτεϊνών.
Την ιδέα σκέφτηκε μια καινοτόμα εταιρεία από το Μάλμε της Σουηδίας, που παρατήρησε ότι ο αρακάς είναι ιδανικός για τη δημιουργία ενός φυτικού ροφήματος. Χρειάζεται λιγότερο νερό για να καλλιεργηθεί, δεσμεύει άζωτο από την ατμόσφαιρα εμπλουτίζοντας με αυτό το έδαφος όπου καλλιεργείται, και περιέχει ποσότητες πρωτεϊνών που είναι δυνατόν να εξαχθούν χωρίς τη χρήση χημικών διαλυτών. Κι έτσι γεννήθηκε το Sproud. Έγινε τόσο γρήγορα δημοφιλές που πλέον είναι διαθέσιμο σε 28 χώρες.
Το Sproud έχει ουδέτερη γεύση και πλούσια, κρεμώδη υφή. Είναι ιδανικό για εκείνους που έχουν υιοθετήσει έναν υγιεινό τρόπο ζωής, για όσους ακολουθούν μια vegan διατροφή ή για τους ανθρώπους που έχουν δυσανεξία στη γλουτένη ή στη λακτόζη, καθώς δεν περιέχει τίποτα από τα δύο. Ταυτόχρονα όμως είναι τόσο γευστικό που αξίζει να το δοκιμάσεις ακόμα κι αν δεν ανήκεις σε κάποια από τις παραπάνω κατηγορίες.
Η σειρά περιλαμβάνει και μια έκδοση ειδική για barista, ιδανική για χρήση σε καφέ καθώς δεν αλλοιώνει τη γεύση του ροφήματος και διογκώνεται εξαιρετικά εύκολα δημιουργώντας ένα πλούσιο αφρόγαλα. Η έκδοση αυτή είναι χαμηλή σε σάκχαρα, πλούσια σε πρωτεΐνη και εμπλουτισμένη με βιταμίνες και σίδηρο. Ακόμη θα βρείτε τα Original και Unsweetend που προσφέρονται για γενική χρήση (κυρίως στη μαγειρική), αλλά θεωρούνται επίσης ισχυρός σύμμαχος σε μια ισορροπημένη διατροφή. Τέλος, υπάρχει ακόμα το Chocolate και η καινούργια γεύση Vanilla, δύο υπέροχες ιδέες για ένα γευστικό πρωινό ή για εκείνες τις στιγμές που λαχταράς ένα δροσιστικό ρόφημα.
Στη χώρα μας το Sproud είναι διαθέσιμο μέσω της εταιρείας PLANT FOODS και θα το βρείτε σε Specialty Coffee Shops, επιλεγμένα σούπερ μάρκετ, καταστήματα με premium προϊόντα και eshops σε όλη την Ελλάδα.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αν αναζητάτε τη γλύκα της παράδοσης με σύγχρονη ματιά, η Mr. Tony σας καλεί να εξερευνήσετε τον κόσμο της
Χειμώνας, η αγαπημένη εποχή της σούπας
Μιλάμε με τον Χρήστο Τάχια, τη μαγειρική διάνοια πίσω από το επιτυχημένο street food στέκι
Ένα ταξίδι γευστικών αναμνήσεων αρχίζει στις 13 Νοεμβρίου
Ένα σύγχρονο all day bakery & patisserie στην Πλατεία 1866
Μεγάλο μέρος της ημέρας το περνάς στο γραφείο, φρόντισέ το σαν το σπίτι σου
Τις Κυριακές θέλεις δικούς σου ανθρώπους και φαγητό της οικειότητας
«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»
Σε αρχαίο ελαιώνα, με συγκομιδή με το χέρι
Εστιατόρια και bar που σε περιμένουν για να συζητήσεις όσα μόλις είδες
Οι επιλογές είναι πολλές και συνεχώς ανανεώνονται
Η τέλεια πρόταση για όλες τις στιγμές της ημέρας
Ενδιαφέροντα στοιχεία και στατιστικές έρευνες σχετικά με την αγορά του καφέ
Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής
Aναρωτηθήκατε ποτέ απο πού προήλθε ο καφές, απο που ξεκίνησε αυτό το μικρό φρούτο καφεόδεντρου; Ετοιμαστείτε για ένα ταξίδι στον χρόνο και τις ηπείρους.
Άλλός καφές στο Βιετνάμ, άλλος στην Κούβα και στην Σκανδιναβία
Οι ποικιλίες, η ιστορία και άλλα μυστικά του σε 24 λέξεις κλειδιά
Το Ποτάδικο δεν είναι απλώς άλλο ένα μπαρ, είναι ένας προορισμός που συνδυάζει την αγάπη για τη μουσική
Ιδιορρυθμίες, λόγοι συναισθηματικοί και άλλοι που δεν τρώμε κάποια φαγητά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.