5+1 νόστιμα στέκια γύρω από το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης
Τέχνη και brunch στο ίδιο τετράγωνο
5 νόστιμα στέκια για brunch, φαγητό και ποτό γύρω από το ΕΜΣΤ
Το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (ΕΜΣΤ) ξεκίνησε τη λειτουργία του μάλλον αργά. Η έναρξή του συμπίπτει με την αρχή του 21ου αιώνα, αλλά θα περάσουν ακόμα 20 χρόνια και πολλοί προσωρινοί χώροι διαμονής για τα έργα του πριν καταλήξει να λειτουργεί με όλη του τη δυναμική στη σημερινή του στέγη: το ιστορικό για την Αθήνα, παλιό εργοστάσιο ΦΙΞ. Ίσως και να άξιζε τόση αναμονή... Στους τέσσερις κατάλευκους ορόφους του ο επισκέπτης μπορεί σήμερα να θαυμάσει έργα ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών που θα τον κάνουν να συλλογιστεί ζητήματα επίκαιρα ή διαχρονικά, όπως η μετανάστευση, ο πόλεμος, η μοναξιά, η ίδια η ζωή. Συστήνονται πολλαπλές επισκέψεις. Κι επειδή μετά από αυτές τις επισκέψεις, θα έχεις πολλά να συζητήσεις, παρακάτω σου έχουμε μια λίστα με το πού θα το κάνεις… Με άλλα λόγια, ορίστε τα πιο νόστιμα στέκια της περιοχής σε απόσταση μόλις δύο τετραγώνων από το ΕΜΣΤ:
Brunch στο Hippy Hippo
Άνοιξε το φθινόπωρο και τα ολόλευκα τραπεζάκια του άρχισαν να γεμίζουν αμέσως με τους brunch lovers αυτής της πόλης. Και πραγματικά, το brunch του είναι από τα καλύτερα της Αθήνας! Δοκίμασε το υπέρτατο Avocado Toast, τα διαφορετικά σάντουιτς και τα πιο πληθωρικά croque madame και monsieur που έχεις δει… Με τίποτα μην παραλείψεις τα γλυκά, από τα Churros Pancakes μέχρι εκείνο το αφράτο brioche με την καραμελωμένη μπανάνα και τη βελούδινη κρέμα πατισερί. Αναστασίου Ζίννη 37, Κουκάκι, 211 4183649
Φαγητό στη Φάμπρικα του Ευφρόσυνου
Αν αντί για brunch προτιμάς καλομαγειρεμένα και νόστιμα πιάτα της ελληνικής κουζίνας όποτε κατευθείαν θα διασχίσεις τον δρόμο και θα περάσεις απέναντι στο εστιατόριο του Γιώργου Γκάτσου. Ο οποίος, αν και σπούδασε θεολογία στο Βελιγράδι, κατέληξε στη μαγειρική από μεγάλη αγάπη (σ.σ. εξού και η επωνυμία Ευφρόσυνος – είναι ο προστάτης των μαγείρων!). Πράγμα άλλωστε που φανερώνεται και από τη «φροντίδα» που έχουν όλα τα πιάτα του καταλόγου. Αναστασίου Ζίννη 34, 210 9246354
Καφές και λιχουδιές στο Morning Bar
Εκπληκτικός καφές, θεϊκά cinnamon rolls (και vegan), μπεργκεράκια που τρώγονται στα όρθια και ένα burnt cheesecake που έχει γίνει διάσημο σε όλη την Αθήνα. Αν βρεις ελεύθερο τραπεζάκι (δύσκολο) κάθεσαι. Διαφορετικά, παίρνεις στο χέρι εκείνο το μοσχομυριστό και αδιανόητα αφράτο bun με καφέ, καραμέλα και κάρδαμο και συνεχίζεις τη βόλτα σου. Οδυσσέα Ανδρούτσου 36
Κρασί στο Materia Prima
Ένα πραγματικά πολύ ιδιαίτερο wine bar για να συζητήσεις για όσα είδες στο ΕΜΣΤ δοκιμάζοντας ποικιλίες από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Πάρα πολλές ετικέτες (πολλές από αυτές και σε ποτήρι), σπάνια διαμάντια των αμπελώνων και πιάτα μιας νόστιμης μεσογειακής κουζίνας. Το μενού αλλάζει συχνά όπως και τα κρασιά, όρεξη να’ χεις! Φαλήρου 68, 210 9245935
Cocktail (-άρες!) στο Meerkat
Τι θα έλεγες για λίγο… σαφάρι; Το Meerkat (στα ελληνικά σουρικάτα) είναι ένα bar γεμάτο περιπέτεια που θα σε ταξιδέψει για λίγο στον εξωτισμό της Αφρικής. Σερβίρει φοβερά signature cocktails (πες «ναι» στο negroni τους) με φρέσκα φρούτα και σιρόπια που φτιάχνονται εδώ. Αλλά, αν προτιμάς, μπορείς να φτιάξεις και το κατάδικό σου cocktail με τη βοήθεια του barman! Βυζαντίου 7, 213 0453390
Last but not least: Είναι λίγο πιο μακριά από την εμβέλεια των δύο τετραγώνων, αλλά δεν γίνεται να μην αναφέρουμε το Naif (Λεοντίου 10, 210 9334946), το hot στέκι πίσω από τη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών. Απλό, χαλαρό, τελείως ανεπιτήδευτο, σερβίρει διάφορα σνακ (δοκίμασε τα σάντουιτς), κάποια comfort πιάτα όπως τα homemade chicken nuggets με βραχάκια πατάτας και σάλτσα ρεμουλάντ, αλλά και ωραιότατη pizza! Από το απόγευμα και μετά είναι must στέκι για ποτό και aperitivo (σ.σ. μαθαίνουμε ότι όλη η Στέγη μαζεύεται εδώ για after office drinks).
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τρώγοντας ρύζι, tofu και spring rolls σε μια καλύβα του Βόρειου Βιετνάμ
Τις Κυριακές θέλεις δικούς σου ανθρώπους και φαγητό της οικειότητας
3 αθηναϊκά πιάτα με κουνουπίδι που βάζουν κάτω τις μπριζόλες
Στην κουζίνα δεν πετάμε τίποτα, ούτε καν τους κουραμπιέδες!
Κανένας δεν έχει πολλή όρεξη να φάει την γαλοπούλα που περίσσεψε, και ποτέ δεν περισσεύει κάτι το οποίο έχει πολλή όρεξη να φάει κανένας, άλλος ή ο ίδιος
Της οικογένειας Κουτσουκτώνη, λειτουργεί από τη δεκαετία του 1950
Ψηφίστε και αναδείξτε τους νικητές. Τα αποτελέσματα θα δημοσιευτούν στο τέλος Ιανουαρίου 2025
Τα μπραντσάδικα είναι τα νέα ρεϊβάδικα
Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος ξεχωρίσαμε τους καλύτερους
Το ιδανικό σημείο αναφοράς για specialty coffee κι όχι μόνο
Στην A.V. είμαστε γλυκατζήδες και αυτά είναι τα γλυκά που λατρεύουμε
Φέτος το δικό σου γιορτινό τραπέζι θα είναι και το πιο νόστιμο
Άνοιξε ελεύθερα το σπίτι σου να μπει η γιορτή!
Μισός αιώνας και οι Αθηναίοι αντιμετωπίζουν το θρυλικό μπαρ σαν εκκλησία ή ναό
To Zuckerl Werkstatt ακολουθεί τεχνικές χειροτεχνίας 150 ετών και συνταγές του 18ου αιώνα
Γλυκές ιστορίες για χριστουγεννιάτικες γεύσεις
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Μυστικά για το ψήσιμο, δοσολογίες και χρόνοι και μια υπερτέλεια συνταγή
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.