23 λαχταριστά street food στέκια που πρέπει να ανακαλύψεις

Mozzart: Η τέχνη της αυθεντικής ιταλικής πίτσας

Mozzart, όπως λέμε mozzarella και art, γιατί η καλή πίτσα θέλει τέχνη!

1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
  • 1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Στο Mozzart θα δοκιμάσεις τρομερή πίτσα με φρέσκα ιταλικά προϊόντα και χειροποίητο ζυμάρι

Η Αθήνα είχε ανάγκη από μια υψηλής ποιότητας πίτσα και οι Μαρίνος Σταμούλης, Αλέξανδρος Περδικογιάννης και Αλέξανδρος Τζότζολας δημιούργησαν το απόλυτο street food στέκι. Ένα μέρος που μπορείς να βρεις λαχταριστή πίτσα με ολόφρεσκα υλικά και πρωτότυπους γευστικούς συνδυασμούς. Mozzart, όπως λέμε mozzarella και art, γιατί η καλή πίτσα θέλει τέχνη! Στον κατάλογο υπάρχουν δώδεκα επιλογές κλασικών γεύσεων, όπως η Μαργαρίτα και η Prosciutto e Parmigiano, αλλά και πειραγμένων που θα σε εκπλήξουν ευχάριστα – δοκίμασε την πίτσα με λουκάνικο και χόρτα ή τη Rappa Rossa με αυθεντική ντούγια, παντζάρι και ρόκα, και θα καταλάβεις τι εννοούμε. Με εξαιρετικής ποιότητας πατάτες και καραμελωμένο κρεμμύδι, η Patatina είναι μία vegan επιλογή που απολαμβάνουν όλοι. Υπάρχουν ακόμα εποχικές επιλογές που δεν θα βρεις στο μενού, οπότε ρώτα τι υπέροχο έχει φτιάξει πάλι ο pizzaiolo. Βέβαια τα διλήμματα δεν έχουν θέση εδώ αφού μπορείς να απολαύσεις είτε μια ολόκληρη, είτε μια μισή-μισή με διαφορετικά υλικά, είτε ένα κομμάτι από την αγαπημένη σου πίτσα! Αυτό που πρέπει να ξέρεις είναι ότι όλη η μαγεία της γεύσης βρίσκεται στα φρέσκα υλικά που έρχονται κατευθείαν από την Ιταλία και στο χειροποίητο ζυμάρι, ένας συνδυασμός ναπολιτάνικου και ρωμαϊκού στιλ, που είναι λεπτό και τραγανό. Το χειροποίητο ζυμάρι παραμένει για τουλάχιστον 48 ώρες σε ειδική θερμοκρασία στο ψυγείο πριν ψηθεί τελικά στον –κατασκευασμένο αποκλειστικά για πίτσες– φούρνο. Φυσικά, υπάρχουν και τρεις εξαιρετικές σαλάτες για συνοδευτικό, αν θέλεις κάτι δροσερό. Χάρη στο Mozzart, οι βόλτες στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας συνοδεύονται πλέον από ένα (ή πολλά) κομμάτι αυθεντικής ιταλικής πίτσας που, ας το παραδεχθούμε, έχει άλλη νοστιμιά!

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ