Θεματα

Μακαρόνια με κιμά: 5 εστιατόρια που τα φτιάχνουν τέλεια

Ο ορισμός του comfort food έχει τα μυστικά του

56855-123975.JPG
Κατερίνα Βνάτσιου
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μακαρόνια με κιμά

Άλ3ξ – The fresh pasta bar, Ella, Cupola, Mailo’s, Άνετον: Εδώ θα φας τα τέλεια μακαρόνια με κιμά

Έχω καταλήξει ότι τα μακαρόνια με κιμά δεν είναι φαγητό, αλλά ψυχοθεραπεία. Μοιάζουν με τεράστια, παρηγορητική αγκαλιά (αυτό που λέμε «ο ορισμός του comfort food») και μετά από δυο-τρεις πιρουνιές δεν καλοθυμάσαι τι είναι αυτό που σε απασχολούσε πριν λίγο. Δεν ξέρω γιατί συμβαίνει αυτό. Ίσως γιατί μας θυμίζουν τη μαμά μας, ίσως πάλι γιατί αυτή η παχύρευστη κόκκινη σάλτσα πάνω από ένα βουνό ζυμαρικών μαζί με μια γενναία δόση τριμμένης παρμεζάνας είναι για πολλούς η απεικόνιση της ευτυχίας. Ε, λοιπόν, τα παρακάτω εστιατόρια μαγειρεύουν αυτή την «ευτυχία» απλώς τέλεια:

Άλ3ξ – The fresh pasta bar

Σε ένα από τα ωραιότερα σημεία του Κολωνακίου, στην Πλατεία Δεξαμενής, το pasta bar της Άλεξ Βασιλάτου καταλαμβάνει ελάχιστα τετραγωνικά μέτρα κι όμως είναι στέκι. Τι κι αν είναι λιλιπούτειο; Στα τηγάνια του στριφογυρίζει μερικές από τις πιο λαχταριστές μακαρονάδες της πόλης, με ολόφρεσκα ζυμαρικά και σάλτσες με γαργαλιστικό άρωμα. Ανάμεσά τους και η θρυλική πια “Classics” δηλαδή λινγκουίνι με κιμά με κεφαλογραβιέρα, παρμεζάνα Reggiano και γιαούρτι. Καταφθάνει στο τραπέζι σου ζουμερή και μερακλίδικη, ένα αχνιστό ποίημα. Πλατεία Δεξαμενής 3, Κολωνάκι, 210 3644142

Ella

_m_l6512.jpg


Η κουζίνα της παινεμένης Νένας Ισμυρνόγλου, σεφ στο εστιατόριο Ella επί της Μητροπόλεως, είναι τόσο πληθωρική όσο και το χαμόγελό της. Μόνο εκείνη θα μπορούσε να φτιάξει την τέλεια παραλλαγή της υπέρτατης μακαρονάδας με κιμά. Στον κατάλογο θα τη βρεις ως «Παπαρδέλες Ραγού»: με ραγού από μοσχαρίσιο κιμά, μοσχομυριστά βότανα και μια πλούσια σάλτσα μετσοβόνε που πραγματικά απογειώνει το πιάτο. Την παραγγέλνεις σπίτι σου μέσω Wolt ή την ευχαριστιέσαι στα τραπεζάκια με θέα τον πεζόδρομο της Πετράκη. Μητροπόλεως 26, Σύνταγμα, 210 3315547

Cupola

Ωραίο και κομψό ιταλικό στο Παγκράτι που φημίζεται για τις πίτσες του όμως και οι μακαρονάδες του δεν πάνε πίσω! Οι φρέσκες tagliatelle που περιχύνονται με μια καυτή κόκκινη σάλτσα από ψιλοκομμένο και σιγοβρασμένο χτένι μοσχαριού είναι απλά… μια οπτασία! Τις απολαμβάνεις στα ηλιόλουστα τραπεζάκια του μικρού πεζόδρομου ή σπίτι σου μέσω Wolt. Ευφορίωνος 13, Παγκράτι, 211 4117444

Mailo’s

Έκανε χαμό με το που άνοιξε γιατί, αν και σερβίρει τα μακαρόνια του σε χάρτινα κυπελλάκια για απόλαυση στο χέρι, η pasta του δεν είναι καθόλου «πρόχειρη». Τουναντίον! Πλάθεται εδώ καθημερινά από την αρχή, το ίδιο και οι σάλτσες που την αγκαλιάζουν. Σε μακαρόνια με κιμά θα βρεις το κλασικό “Beef Ragu” (σιγομαγειρεμένο μοσχαράκι, λιωμένο σε σάλτσα φρέσκιας ντομάτας με μυρωδικά), αλλά και το “Confused Pastitsio”, δηλαδή σιγομαγειρεμένο μοσχαρίσιο κιμά με κρεμώδη μπεσαμέλ τυριών! Πατριάρχου Ιωακείμ 39, Κολωνάκι, 210 7210177

Άνετον

aneton.jpg


Η κλασική μακαρονάδα με κιμά που ονειρεύεσαι τα βράδια της λιγούρας. Πλούσια σαλτσούλα με κιμά, ντομάτα, καρότο και σκόρδο, μακαρόνι βρασμένο ολόσωστα. Έχει €8, θα τη βρεις στον κατάλογο του delivery και ίσα που θα την προλάβεις γιατί κάπου εκεί το μεσημέρι την προτιμούν οι εργαζόμενοι σε όλα τα γύρω γραφεία! Ναυάρχου Νικοδήμου 3, Σύνταγμα, 210 8066700

Υ. Γ1. Για την οικονομικότερη μακαρονάδα με κιμά της Αθήνας βρες τον Kiriko (Κωλέττη 9, Εξάρχεια). Πολύ τίμια για μόλις €3!

Υ.Γ2. Φυσικά και έχουμε την ιδανική συνταγή για τέλεια μακαρόνια με κιμά. Θα τη διαβάσεις εδώ, μαζί και όλα τα μυστικά της.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μίξερ 10: Ο Στέλιος Παρλιάρος γράφει για τον καφέ
Ο Στέλιος Παρλιάρος δημιουργεί με μία δόση καφέ στο Μίξερ

«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»

Μίξερ #10: Συνταγές Στέλιου Παρλιάρου με καφέ
Μίξερ από τον Στέλιο Παρλιάρο: 11 συνταγές με καφέ

Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.