Sunions: τα υβριδικά κρεμμύδια που δεν θα σε κάνουν να κλαις
Μια νέα ποικιλία κρεμμυδιών υπόσχεται «όχι πια δάκρυα»
Τα sunions είναι μια νέα ποικιλία κρεμμυδιών που προέκυψαν με γενετικές τροποποιήσεις και δεν φέρνουν δάκρυα όταν τα καθαρίζουμε.
Έχουμε δοκιμάσει κατά καιρούς διάφορα κόλπα, τα ψεκάσαμε με ξύδι, τα βάλαμε στην κατάψυξη για 30 λεπτά πριν τα ψιλοκόψουμε, τα καθαρίσαμε φορώντας τα γυαλιά του σκι. Όμως και πάλι, καθαρίζοντας κρεμμύδια… κλάμα η κυρία.
Ώσπου τη λύση έδωσε και πάλι η επιστήμη, όχι με ένα ακόμα θαυματουργό tip, αλλά με ένα νέο, λιγότερο δακρύβρεχτο, κρεμμύδι. Ονομάζεται sunion και είναι πιο ευγενικό και απαλό. Η ονομασία του προκύπτει από τις λέξεις sun (=ήλιος) και onion (κρεμμύδι). Πρόκειται για μια ολοκαίνουργια ποικιλία, για την ανάπτυξη της οποίας απαιτήθηκαν 30 χρόνια ερευνών. Όσοι τα δοκίμασαν λένε πως είναι πιο γλυκά και πιο τραγανά, λιγότερο πικάντικα, έχουν ηπιότερη κρεμμυδίλα και κυρίως δεν φέρνουν πια δάκρυα. Σαν παιδικό σαμπουάν, ένα πράμα.
Τα sunions είναι αποτέλεσμα μακροχρόνιων διασταυρώσεων και γενετικών τροποποιήσεων που μειώνουν την παραγωγή μιας πτητικής ένωσης που απελευθερώνεται από το κρεμμύδι, ως αμυντικός μηχανισμός, όταν το κόβουμε. Για την ώρα καλλιεργούνται μόλις από δύο αμερικανούς παραγωγούς, στη Νεβάδα και την Ουάσινγκτον, και κυκλοφορούν σε επιλεγμένα καταστήματα των ΗΠΑ και της Βρετανίας.
Μπορεί τα sunions αυτά καθαυτά να μη φέρνουν δάκρυα, όμως η τιμή τους είναι «κλάμα». Βέβαια, το υψηλό τους κόστος, τουλάχιστον για την ώρα που αποτελούν σπάνιο είδος πολυτελείας, είναι αναμενόμενο. Φυσικά, πωλούνται με το κομμάτι και όχι με το κιλό. Ένα πακετάκι των τριών κρεμμυδιών κοστίζει στη Βρετανία 1.80 ευρώ, όταν στην Ελλάδα το ενάμισι κιλό κοστίζει περίπου 1 ευρώ. Που σημαίνει πως για λίγο καιρό ακόμα θα ψιλοκόβουμε τα παραδοσιακό κρεμμυδάκι σφουγγίζοντας τα μάτια μας και βιώνοντας τα προσωπικά μας δράματα στην κουζίνα.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Εδώ θα ανακαλύψεις από δεκάδες noodles μέχρι τσιπς από φύκια
Αν αναζητάτε τη γλύκα της παράδοσης με σύγχρονη ματιά, η Mr. Tony σας καλεί να εξερευνήσετε τον κόσμο της
Χειμώνας, η αγαπημένη εποχή της σούπας
Μιλάμε με τον Χρήστο Τάχια, τη μαγειρική διάνοια πίσω από το επιτυχημένο street food στέκι
Ένα ταξίδι γευστικών αναμνήσεων αρχίζει στις 13 Νοεμβρίου
Ένα σύγχρονο all day bakery & patisserie στην Πλατεία 1866
Μεγάλο μέρος της ημέρας το περνάς στο γραφείο, φρόντισέ το σαν το σπίτι σου
Τις Κυριακές θέλεις δικούς σου ανθρώπους και φαγητό της οικειότητας
«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»
Σε αρχαίο ελαιώνα, με συγκομιδή με το χέρι
Εστιατόρια και bar που σε περιμένουν για να συζητήσεις όσα μόλις είδες
Οι επιλογές είναι πολλές και συνεχώς ανανεώνονται
Η τέλεια πρόταση για όλες τις στιγμές της ημέρας
Ενδιαφέροντα στοιχεία και στατιστικές έρευνες σχετικά με την αγορά του καφέ
Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής
Aναρωτηθήκατε ποτέ απο πού προήλθε ο καφές, απο που ξεκίνησε αυτό το μικρό φρούτο καφεόδεντρου; Ετοιμαστείτε για ένα ταξίδι στον χρόνο και τις ηπείρους.
Άλλός καφές στο Βιετνάμ, άλλος στην Κούβα και στην Σκανδιναβία
Οι ποικιλίες, η ιστορία και άλλα μυστικά του σε 24 λέξεις κλειδιά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.