Θεματα

Φάγαμε τα νησιά σάντουιτς

7 σούπερ νησιώτικα προϊόντα ανάμεσα σε δυο φέτες ψωμί

50591-153528.jpg
Μαρία Κοραχάη
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
74369-150137.jpg

Το καλοκαίρι στριμώχνουμε και στριμωχνόμαστε. Σε πηγμένα μπαράκια, σε ουρές κυλικείων θερινών σινεμά, σε πλακόστρωτα στενάκια. Στριμωχνόμαστε γουστόζικα φορώντας τακούνια ή με γλυκιά προσμονή ενώ το ντάκιρι φράουλα χτυπιέται στο μίξερ και η ξαπλώστρα περιμένει. Το στρίμωγμα του Αυγούστου στα νησιά είναι σέξι. Φαντάσου τώρα στριμωγμένο παραδοσιακό ζαμπόνι Απειράνθου με βούτυρο Νάξου και ντόπια γραβιέρα. Καλύτερο κι από σεξ.

Σαντορίνη

image

Άνυδρα ντοματάκια Σαντορίνης, ψητή λευκή μελιτζάνα Σαντορίνης, λάδι, μπαλσάμικο

Νάξος

image

Γραβιέρα Νάξου, βούτυρο Νάξου, ζαμπόνι Απειράνθου (σούπερ αλλαντικό καλύτερο και από προσούτο -το φτιάχνει ένας παππούς στην Απείρανθο και το παίρνεις έτοιμο με 2,90€) Το σάντουιτς μπορείς να το βρεις στο πασίγνωστο Ραντεβού στο λιμάνι Χώρας Νάξου

Κρήτη

image

Ανθότυρο, ελιά, απάκι και ρίγανη

Μύκονος

image

Λούζα, ρόκα, μανιτάρια, φιλαδέλφεια, γραβιέρα

Λευκάδα

image

Ντομάτα, φέτα, σαλάμι Λευκάδας

Λήμνος

image

Καλαθάκι Λήμνου, ντομάτα, πάστα ελιάς, κρεμμύδι, ρίγανη

Κέρκυρα

image

Γραβιέρα Αμφιλοχίας, νούμπουλο, ντομάτα, μαρούλι

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μίξερ 8: Ο Στέλιος Παρλιάρος γράφει για τα ελληνικά προϊόντα
Δημιουργώντας με ξακουστά τοπικά υλικά από 30 γωνιές της Ελλάδας με τον Στέλιο Παρλιάρο

Υλικά και άνθρωποι, ιστορία και παράδοση, γεύσεις και συνταγές δημιουργούν το κατάλληλο σκηνικό ώστε κάθε τόπος να αποτελεί έναν γαστρονομικό προορισμό

Στέλιος Παρλιάρος
Ο Στέλιος Παρλιάρος μας παίρνει μαζί του σε ένα ταξίδι γεύσης σε 30 γωνιές της Ελλάδος

«Στην Ελλάδα, το φαγητό δεν είναι απλώς τροφή – είναι ιστορία, πολιτισμός, συναίσθημα.. Κάθε γεύμα φέρνει κοντά τους ανθρώπους και κάθε τραπέζι είναι μια γιορτή ζωής»

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.