Θεματα

Το μεγαλύτερο μπιφτέκι της Πελοποννήσου

Το βρήκαμε στην Αργολίδα (και είναι πεντανόστιμο)

43861-98572.jpg
Νενέλα Γεωργελέ
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
74285-149945.jpg

Άμα πηγαίνεις (ή έρχεσαι) προς Πόρτο Χέλι - Σπέτσες, είσαι με παρέα μεγάλη και έχετε την όρεξη του Οβελίξ, αξίζει να κάνετε μια στάση στο χωριό Καρατζάς (ταμπέλα πάνω στον δρόμο λίγο μετά το χωριό Τραχειά), και την τιμημένη ταβέρνα του Μπατζάβαλη. Χωρίς τίποτα ιδιαίτερο στο ντεκόρ, (με μια αυλή όμως με δροσιές, γλάστρες και βασιλικούς), ο Μπατζάβαλης είναι από τους εστιάτορες που κρατούν όλα τα σπουδαία για τα πιάτα που προσφέρει η κουζίνα τους. Το μπιφτέκι της φωτογραφίας είναι τεράστιο τόσο ώστε να πιάνει όλο το πιάτο (αν θυμάμαι καλά μας είπε πως ζυγίζει γύρω στα 600 γραμμάρια)! Και είναι και πεντανόστιμο, με κρέας ΑΑΑ από ζώα δικά του, αφράτο, με μπόλικες ρίγανες και αλατοπίπερα. 

n

Τα πιάτα για γίγαντες με διαολεμένη όρεξη δεν σταματούν εδώ. Η χωριάτικη έρχεται σε πιάτο- σουπιέρα με όλα τα φρέσκα μποστανικά και με φέτα (επίσης δική τους) σε μέγεθος τούβλου (δες φωτό).

n

Οι πατάτες που τηγανίζονται εκείνη την ώρα σερβίρονται σε μεγάλη πιατέλα (η μια μερίδα...), ο «μεζές» λουκάνικο (πολύ νόστιμος) χορταίνει από μόνος του τέσσερα άτομα. Παίζουν και όλα τα υπόλοιπα μιας τυπικής, καλής χωριάτικης ταβέρνας που έχει καθημερινούς πελάτες τους συγχωριανούς και την γύρω περιοχή και που όλα τα υλικά είναι δικά τους.

n

Το μεγάλο χιτ όλων, όμως, είναι η περίφημη μπογάνα, αρνί ψητό για ώρες στη γάστρα μέσα στα πικάντικα αλατοπίπερα και μαζί με πατάτες λουκούμι. Ακόμη καλύτερος ο λογαριασμός, φάγαμε και ήπιαμε 10-12 άτομα υπέροχα και του σκασμού με ευρώ 135!

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μίξερ 10: Ο Στέλιος Παρλιάρος γράφει για τον καφέ
Ο Στέλιος Παρλιάρος δημιουργεί με μία δόση καφέ στο Μίξερ

«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»

Μίξερ #10: Συνταγές Στέλιου Παρλιάρου με καφέ
Μίξερ από τον Στέλιο Παρλιάρο: 11 συνταγές με καφέ

Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.