Άμα πηγαίνεις (ή έρχεσαι) προς Πόρτο Χέλι - Σπέτσες, είσαι με παρέα μεγάλη και έχετε την όρεξη του Οβελίξ, αξίζει να κάνετε μια στάση στο χωριό Καρατζάς (ταμπέλα πάνω στον δρόμο λίγο μετά το χωριό Τραχειά), και την τιμημένη ταβέρνα του Μπατζάβαλη. Χωρίς τίποτα ιδιαίτερο στο ντεκόρ, (με μια αυλή όμως με δροσιές, γλάστρες και βασιλικούς), ο Μπατζάβαλης είναι από τους εστιάτορες που κρατούν όλα τα σπουδαία για τα πιάτα που προσφέρει η κουζίνα τους. Το μπιφτέκι της φωτογραφίας είναι τεράστιο τόσο ώστε να πιάνει όλο το πιάτο (αν θυμάμαι καλά μας είπε πως ζυγίζει γύρω στα 600 γραμμάρια)! Και είναι και πεντανόστιμο, με κρέας ΑΑΑ από ζώα δικά του, αφράτο, με μπόλικες ρίγανες και αλατοπίπερα.
Τα πιάτα για γίγαντες με διαολεμένη όρεξη δεν σταματούν εδώ. Η χωριάτικη έρχεται σε πιάτο- σουπιέρα με όλα τα φρέσκα μποστανικά και με φέτα (επίσης δική τους) σε μέγεθος τούβλου (δες φωτό).
Οι πατάτες που τηγανίζονται εκείνη την ώρα σερβίρονται σε μεγάλη πιατέλα (η μια μερίδα...), ο «μεζές» λουκάνικο (πολύ νόστιμος) χορταίνει από μόνος του τέσσερα άτομα. Παίζουν και όλα τα υπόλοιπα μιας τυπικής, καλής χωριάτικης ταβέρνας που έχει καθημερινούς πελάτες τους συγχωριανούς και την γύρω περιοχή και που όλα τα υλικά είναι δικά τους.
Το μεγάλο χιτ όλων, όμως, είναι η περίφημη μπογάνα, αρνί ψητό για ώρες στη γάστρα μέσα στα πικάντικα αλατοπίπερα και μαζί με πατάτες λουκούμι. Ακόμη καλύτερος ο λογαριασμός, φάγαμε και ήπιαμε 10-12 άτομα υπέροχα και του σκασμού με ευρώ 135!
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Εδώ θα ανακαλύψεις από δεκάδες noodles μέχρι τσιπς από φύκια
Αν αναζητάτε τη γλύκα της παράδοσης με σύγχρονη ματιά, η Mr. Tony σας καλεί να εξερευνήσετε τον κόσμο της
Χειμώνας, η αγαπημένη εποχή της σούπας
Μιλάμε με τον Χρήστο Τάχια, τη μαγειρική διάνοια πίσω από το επιτυχημένο street food στέκι
Ένα ταξίδι γευστικών αναμνήσεων αρχίζει στις 13 Νοεμβρίου
Ένα σύγχρονο all day bakery & patisserie στην Πλατεία 1866
Μεγάλο μέρος της ημέρας το περνάς στο γραφείο, φρόντισέ το σαν το σπίτι σου
Τις Κυριακές θέλεις δικούς σου ανθρώπους και φαγητό της οικειότητας
«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»
Σε αρχαίο ελαιώνα, με συγκομιδή με το χέρι
Εστιατόρια και bar που σε περιμένουν για να συζητήσεις όσα μόλις είδες
Οι επιλογές είναι πολλές και συνεχώς ανανεώνονται
Η τέλεια πρόταση για όλες τις στιγμές της ημέρας
Ενδιαφέροντα στοιχεία και στατιστικές έρευνες σχετικά με την αγορά του καφέ
Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής
Aναρωτηθήκατε ποτέ απο πού προήλθε ο καφές, απο που ξεκίνησε αυτό το μικρό φρούτο καφεόδεντρου; Ετοιμαστείτε για ένα ταξίδι στον χρόνο και τις ηπείρους.
Άλλός καφές στο Βιετνάμ, άλλος στην Κούβα και στην Σκανδιναβία
Οι ποικιλίες, η ιστορία και άλλα μυστικά του σε 24 λέξεις κλειδιά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.