- CITY GUIDE
- PODCAST
-
30°
Κυριακάτικο brunch στο Athenee με επικά γλυκά του Madame Fraise
Το κυριακάτικο ραντεβού των γλυκατζήδων
![Κυριακάτικο brunch στο Athenee με επικά γλυκά του Madame Fraise Κυριακάτικο brunch στο Athenee με επικά γλυκά του Madame Fraise](/images/1074x600/3/jpg/sites/default/files/article/2022/01/20/dsc02192.jpg)
Το Madame Fraise, το πρώτο ζαχαροπλαστείο «φάντασμα» της Αθήνας, για τρεις Κυριακές στο κυριακάτικο brunch του Athenee
Λίγο πριν τα Χριστούγεννα έσκασε στην πόλη η πιο γλυκιά είδηση: ένα ζαχαροπλαστείο «φάντασμα», το πρώτο της Αθήνας, μόλις είχε ανοίξει. Έφτιαχνε βουτυρένια Paris Brest με mousseline από φουντούκια Piemonte και τραγανή πραλίνα à l'ancienne, διαφορετικά cheesecakes με μους τριαντάφυλλο, μια tarte tatin σκέτο ποίημα… Ο μόνος τρόπος να τα δοκιμάσεις ήταν μέσω της Wolt αφού το Madame Fraise δεν έχει φυσικό κατάστημα μόνο ένα εργαστήριο όπου δημιουργεί καθημερινά τα ζαχαρένια θαύματά του. Για αυτό και πήρε τον τίτλο του πρώτου αθηναϊκού ghost pastry shop.
![Γιάννης Κίκιρας και Ευγένιος Βαρδακαστάνης Ευγένιος Βαρδακαστάνης και Γιάννης Κίκιρας](/images/w734/3/jpg/sites/default/files/dsc02178.jpg)
Το delivery μέσω της πλατφόρμας Wolt εξακολουθεί να είναι ο μοναδικός δρόμος για να γνωρίσεις αυτά τα επικά γλυκά που δημιουργούν οι pastry chefs Γιάννης Κίκιρας και Ευγένιος Βαρδακαστάνης. Όμως, πού και πού παρουσιάζονται κάποιες αναπάντεχες ευκαιρίες για πιο… άμεσα τετ α τετ μεταξύ των γλυκατζήδων και αυτών των υπέροχων γλυκών. Τρεις τέτοιες ευκαιρίες μας περιμένουν τις ακόλουθες Κυριακές στο Athenee Athens.
Τις Κυριακές 23 και 30 Ιανουαρίου και την Κυριακή 6 Φεβρουαρίου το Athenee Athens φιλοξενεί στο καθιερωμένο κυριακάτικο brunch του το Madame Fraise. Από τις 12.00 το μεσημέρι έως τις 17.00 το απόγευμα θα έχουμε τη δυνατότητα να δοκιμάσουμε μία σειρά αέρινων γλυκών. Μια Tarte Vibrato με bitter cremeux σοκολάτας 70%, αλατισμένη καραμέλα toffee, άρωμα passion fruit και καραμελωμένα peanuts, ένα Millefeuille με Chantilly βανίλιας Μαδαγασκάρης, πραλίνα πεκάν και καραμελωμένη σφολιάτα και το ξακουστό Noble Panettone Marronchini του Madame Fraise με κάστανο, σοκολάτα γάλακτος και spread από κάστανο είναι μερικά από τα (πολλά) γλυκά που θα δοκιμάσουμε.
![Noble Panettone Marronchini Noble Panettone](/images/w734/3/jpg/sites/default/files/dsc02147.jpg)
Επιπλέον μέχρι τις 6 Φεβρουαρίου θα μπορούμε να αγοράσουμε το Noble Panettone και τα Spreads στο pop up του Madame Fraise που θα λειτουργεί μέσα στο Athenee Athens.
Athenee Athens: Βουκουρεστίου 9 & Πανεπιστημίου, Σύνταγμα, 210 3251430
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
![](/images/w400/3/jpg/files/2024-02-02/final-voice-choice4.jpg)
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το πρώτο φεστιβάλ γαστρονομίας και οίνου του νησιού
Με τα Ikaria Coffee kiosk και Ikaria Park μαθαίνει στους Ολλανδούς τα ελληνικά φαγητά και κρασιά
Premium συσκευασμένο παγωτό από την Ιταλία κατευθείαν σπίτι σου
Εδώ θα βρεις εξαιρετικής ποιότητας νωπά κοτόπουλα, αλλά και χειροποίητη κοτόπιτα, τραγανά buffalo wings και το περίφηµο «κοτοσούβλι»
Η καλύτερη ποιότητα στις ζύμες, αλλά και μια εμπειρία που διεγείρει όλες τις αισθήσεις
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Όσα φαστ-φουντ και να παρελάσουν από τις μόδες, η μπουγάτσα του Ιορδάνη, δεν κινδυνεύει. Γιατί στα Χανιά έχει ρίζες πιο στέρεες και από τον Φάρο.
Το ζαχαροπλαστείο που αλλάζει το τοπίο στα γλυκά
Με ασημένια μαχαιροπίρουνα, αστακό thermidor και την έννοια της φιλοξενίας του ‘70
Ας κάνουμε μια δροσερή βουτιά στην ιστορία της ψαροφαγίας, μια και το ψάρι είναι η αγαπημένη τροφή των Ελλήνων από την αρχαιότητα
Σπαρταριστή τσιπούρα, λαβράκι, κρανιός, φακρί έρχονται απευθείας από τις ελληνικές θάλασσες στο πιάτο μας και αποτελούν την τέλεια λύση για να εντάξουμε το καλό ψάρι στο καθημερινό μας τραπέζι
Είτε είναι ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας είτε ελεύθερης αλιείας, αποτελεί μια πολύτιμη πηγή βιταμινών και μετάλλων
Υπάρχουν υπερσύγχρονες μονάδες που παράγουν φρέσκο ψάρι, ψάρι ημέρας και ένα μελίσσι ανθρώπινου δυναμικού που αποτελείται από ιχθυοκαλλιεργητές, τους «βοσκούς της θάλασσας»
Ψητό, τηγανητό ή παστό, το κάθε ψάρι έχει τη νοστιμιά του
Και το προτιμά μαγειρεμένο στην πιο λιτή, μεστή, αλλά και γρήγορη νοστιμιά του
«Αυτή η φρέσκια γεύση του ψαριού, η βαθιά κρουστή, ιωδιούχα και θαλασσινή, έχει γραφτεί ανεξίτηλα στο γευστικό dna των Ελλήνων»
Σε περιμένει με ένα μοναδικό σκηνικό στην καρδιά του λιμανιού
Ο αγαπημένος αθηναϊκός κήπος αλλάζει διαχείριση, αλλά όχι χρήση
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.