- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Κυριακάτικο brunch στο Athenee με επικά γλυκά του Madame Fraise
Το κυριακάτικο ραντεβού των γλυκατζήδων
Το Madame Fraise, το πρώτο ζαχαροπλαστείο «φάντασμα» της Αθήνας, για τρεις Κυριακές στο κυριακάτικο brunch του Athenee
Λίγο πριν τα Χριστούγεννα έσκασε στην πόλη η πιο γλυκιά είδηση: ένα ζαχαροπλαστείο «φάντασμα», το πρώτο της Αθήνας, μόλις είχε ανοίξει. Έφτιαχνε βουτυρένια Paris Brest με mousseline από φουντούκια Piemonte και τραγανή πραλίνα à l'ancienne, διαφορετικά cheesecakes με μους τριαντάφυλλο, μια tarte tatin σκέτο ποίημα… Ο μόνος τρόπος να τα δοκιμάσεις ήταν μέσω της Wolt αφού το Madame Fraise δεν έχει φυσικό κατάστημα μόνο ένα εργαστήριο όπου δημιουργεί καθημερινά τα ζαχαρένια θαύματά του. Για αυτό και πήρε τον τίτλο του πρώτου αθηναϊκού ghost pastry shop.
Το delivery μέσω της πλατφόρμας Wolt εξακολουθεί να είναι ο μοναδικός δρόμος για να γνωρίσεις αυτά τα επικά γλυκά που δημιουργούν οι pastry chefs Γιάννης Κίκιρας και Ευγένιος Βαρδακαστάνης. Όμως, πού και πού παρουσιάζονται κάποιες αναπάντεχες ευκαιρίες για πιο… άμεσα τετ α τετ μεταξύ των γλυκατζήδων και αυτών των υπέροχων γλυκών. Τρεις τέτοιες ευκαιρίες μας περιμένουν τις ακόλουθες Κυριακές στο Athenee Athens.
Τις Κυριακές 23 και 30 Ιανουαρίου και την Κυριακή 6 Φεβρουαρίου το Athenee Athens φιλοξενεί στο καθιερωμένο κυριακάτικο brunch του το Madame Fraise. Από τις 12.00 το μεσημέρι έως τις 17.00 το απόγευμα θα έχουμε τη δυνατότητα να δοκιμάσουμε μία σειρά αέρινων γλυκών. Μια Tarte Vibrato με bitter cremeux σοκολάτας 70%, αλατισμένη καραμέλα toffee, άρωμα passion fruit και καραμελωμένα peanuts, ένα Millefeuille με Chantilly βανίλιας Μαδαγασκάρης, πραλίνα πεκάν και καραμελωμένη σφολιάτα και το ξακουστό Noble Panettone Marronchini του Madame Fraise με κάστανο, σοκολάτα γάλακτος και spread από κάστανο είναι μερικά από τα (πολλά) γλυκά που θα δοκιμάσουμε.
Επιπλέον μέχρι τις 6 Φεβρουαρίου θα μπορούμε να αγοράσουμε το Noble Panettone και τα Spreads στο pop up του Madame Fraise που θα λειτουργεί μέσα στο Athenee Athens.
Athenee Athens: Βουκουρεστίου 9 & Πανεπιστημίου, Σύνταγμα, 210 3251430
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αν αναζητάτε τη γλύκα της παράδοσης με σύγχρονη ματιά, η Mr. Tony σας καλεί να εξερευνήσετε τον κόσμο της
Χειμώνας, η αγαπημένη εποχή της σούπας
Μιλάμε με τον Χρήστο Τάχια, τη μαγειρική διάνοια πίσω από το επιτυχημένο street food στέκι
Ένα ταξίδι γευστικών αναμνήσεων αρχίζει στις 13 Νοεμβρίου
Ένα σύγχρονο all day bakery & patisserie στην Πλατεία 1866
Μεγάλο μέρος της ημέρας το περνάς στο γραφείο, φρόντισέ το σαν το σπίτι σου
Τις Κυριακές θέλεις δικούς σου ανθρώπους και φαγητό της οικειότητας
«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»
Σε αρχαίο ελαιώνα, με συγκομιδή με το χέρι
Εστιατόρια και bar που σε περιμένουν για να συζητήσεις όσα μόλις είδες
Οι επιλογές είναι πολλές και συνεχώς ανανεώνονται
Η τέλεια πρόταση για όλες τις στιγμές της ημέρας
Ενδιαφέροντα στοιχεία και στατιστικές έρευνες σχετικά με την αγορά του καφέ
Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής
Aναρωτηθήκατε ποτέ απο πού προήλθε ο καφές, απο που ξεκίνησε αυτό το μικρό φρούτο καφεόδεντρου; Ετοιμαστείτε για ένα ταξίδι στον χρόνο και τις ηπείρους.
Άλλός καφές στο Βιετνάμ, άλλος στην Κούβα και στην Σκανδιναβία
Οι ποικιλίες, η ιστορία και άλλα μυστικά του σε 24 λέξεις κλειδιά
Το Ποτάδικο δεν είναι απλώς άλλο ένα μπαρ, είναι ένας προορισμός που συνδυάζει την αγάπη για τη μουσική
Ιδιορρυθμίες, λόγοι συναισθηματικοί και άλλοι που δεν τρώμε κάποια φαγητά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.