Τις Κυριακές το Diego γίνεται μια νόστιμη cevicheria
Ceviche, όστρακα και φυσικά κρασιά στην Αδριανού
![Ceviche στο Diego Ceviche στο Diego](/images/1074x600/3/jpg/sites/default/files/article/2022/01/15/270291353_4536303836491650_1619037652755991488_n.jpg)
To Diego στο Θησείο κάθε Κυριακή σερβίρει φοβερά νόστιμο ceviche στον πεζόδρομο της Αδριανού
Το Diego άνοιξε το φθινόπωρο και έγινε αμέσως στέκι. Άπλωσε κόκκινα καφάσια της Coca Cola στον πεζόδρομο της Αδριανού για να μας μεταφέρει στις υπαίθριες αγορές του Βιετνάμ και έβαψε τους τοίχους στα ζωηρά χρώματα της Αβάνας. Από την κουζίνα του ξεφουρνίζει γεύσεις του Βιετνάμ, της Ταϊλάνδης, της Λατινικής Αμερικής, street food σε μορφή υψηλής γαστρονομίας υπό τις οδηγίες των σεφ Ελένη Σαράντη και Ηλέκτρα Ρίγκου. Αυτά τις συνηθισμένες μέρες της εβδομάδας, γιατί για την Κυριακή φυλάει μια έκπληξη.
![Ceviche με τόνο, κόκκινα φρούτα, ρόδι και φουντούκια Ceviche με τόνο, κόκκινα φρούτα, ρόδι και φουντούκια](/images/w734/3/jpg/sites/default/files/270354926_615604506188498_6962732806944475047_n.jpg)
Από την προηγούμενη Κυριακή και για κάθε επόμενη το Diego μετατρέπεται σε cevicheria και μας δίνει ακόμα ένα λόγο να περιμένουμε την τελευταία μέρα της εβδομάδας. Είχα την ευκαιρία να δοκιμάσω το ceviche του από τους πρώτους. Κάτσαμε γύρω από ξύλινη ροτόντα έξω στον στρωμένο με χαλιά πεζόδρομο και θέα το ασταμάτητο πήγαινε- έλα των περαστικών.
![Tostadas με μοσχάρι ταρτάρ, χρένο, furikake και αυγά χρυσής ρέγγας Tostadas με μοσχάρι ταρτάρ, χρένο, furikake και αυγά χρυσής ρέγγας](/images/w734/3/jpg/sites/default/files/img_5590.jpg)
Αρχίσαμε με tostadas, τραγανά και πεντανόστιμα tacos με μοσχάρι ταρτάρ, χρένο, furikake και αυγά χρυσής ρέγγας (€12), κι ύστερα περάσαμε στο ομολογουμένως πολύ νόστιμο ceviche. Δοκιμάσαμε εκείνο με το λευκό ψάρι ημέρας (πετύχαμε τσιπούρα) με γάλα του τίγρη, υφές γλυκοπατάτας και φύκια (€12), αλλά και αυτό με τον τόνο, κόκκινα φρούτα, ρόδι και φουντούκια (€14) που τόσο καλά ισορροπούσε ανάμεσα στις απαραίτητες οξύτητες. Στον κατάλογο υπάρχουν ακόμα δύο ceviche ένα με κολοκύθα, σελινόριζα, μάνγκο, μανταρίνι, κουμ κουάτ και γκρέιπρφρουτ (€9) και ένα με σολομό, καρύδα, ανανά, dragonfruit και chips plantain (€11), αλλά και διάφορα όστρακα (€3,5/ τεμάχιο) που λειτουργούν ως μια τέλεια εισαγωγή.
![Ceviche με λευκό ψάρι ημέρας, γάλα του τίγρη, υφές γλυκοπατάτας και φύκια Ceviche με λευκό ψάρι ημέρας, γάλα του τίγρη, υφές γλυκοπατάτας και φύκια](/images/w734/3/jpg/sites/default/files/270291353_4536303836491650_1619037652755991488_n.jpg)
![Όστρακα Όστρακα](/images/w734/3/jpg/sites/default/files/img_5576_0.jpg)
Εκτός από το ceviche και τα όστρακα θα ανακαλύψεις ακόμα τέσσερα πιάτα με ναυαρχίδα το Crayfish Bucket (€25) για δύο που παρήγγειλαν σχεδόν όλες οι γειτονικές παρέες. Στην ουσία πρόκειται για ένα βουνό από καραβίδες που σερβίρεται μέσα σε λαδόκολλα μαζί με καλαμπόκι, μοβ πατάτες Περού και διάφορα μπαχαρικά. Είναι πράγματι πολύ εντυπωσιακό να το βλέπεις, φαντάζομαι και να το τρως.
![Crayfish Bucket Crayfish Bucket](/images/w734/3/jpg/sites/default/files/img_5573_0.jpg)
Για να συνοδέψεις το ceviche σου θα βρεις φυσικά κρασιά, αλλά και τρία φανταστικά cocktails (τα ήπιαμε όλα) με βάση το τζιν, το ρούμι ή την τεκίλα. Είναι ωραία και ξέγνοιαστα, αν αυτή την Κυριακή ο δρόμος σε βγάλει στο κέντρο, μην το σκεφτείς δύο φορές…
![img_5595.jpg img_5595.jpg](/images/w734/3/jpg/sites/default/files/img_5595_0.jpg)
Αδριανού 1, Θησείο, 210 3239353, Facebook: @athensdiego, instagram: diego.athens
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ψήνονται στη σχάρα κατευθείαν από το ποτάμι, ή τηγανίζονται για τους μερακλήδες
Υλικά και άνθρωποι, ιστορία και παράδοση, γεύσεις και συνταγές δημιουργούν το κατάλληλο σκηνικό ώστε κάθε τόπος να αποτελεί έναν γαστρονομικό προορισμό
«Στην Ελλάδα, το φαγητό δεν είναι απλώς τροφή – είναι ιστορία, πολιτισμός, συναίσθημα.. Κάθε γεύμα φέρνει κοντά τους ανθρώπους και κάθε τραπέζι είναι μια γιορτή ζωής»
Μπαίνουμε στην κουζίνα και μαγειρεύουμε με διάσημα τοπικά προϊόντα από 30 γωνιές της Ελλάδος
Λαχταριστά μπέργκερς, φοβερές πίτσες, άπαιχτα σουβλάκια, ακόμα και σπιτικό φαγητό, όλα είναι εδώ
Φτιάξε και απόλαυσε τις καλύτερε μακαρονάδες ενόψη Ολυμπιακών Αγώνων
Για σουβλάκια, πίτσα, burger ή ό,τι σου έρθει στο μυαλό, μπες στο fagi.gr
Aυθεντικές ιταλικές γεύσεις, μαμαδίστικα πιάτα και American street food
Συνταγές βασισμένες στην εποχικότητα, άριστες πρώτες ύλες και value for money τιμές
Η νέα street food λιχουδιά της Αθήνας συμβαίνει στο Fuddy Duddy Pizza, στην οδό Λέκκα
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Έχει γεύση «πανάκριβη», εστέτ και γκουρμέ
Στο κέντρο της Χώρας, θα το εντοπίσεις και θα το αγαπήσεις αμέσως
Εδώ δεν θα φας «χθεσινό» παγωτό, μόνο υπέροχες γεύσεις με χαμηλά λιπαρά και τόσο όσο ζάχαρη, που φτιάχτηκαν την ημέρα που θα το επισκεφθείς
Ένας ολόκληρος κόσμος νοστιμιάς, πλασμένος από υλικά του πιο λαχταριστού ονείρου
Θα δοκιμάσεις εξαιρετικό French Toast με βατόμουρα και κρέμα πατισερί, αλλά και αλμυρά αβγοπιάτα και φρέσκα σάντουιτς.
Εδώ το φαγητό είναι μοίρασμα που φέρνει κοντά την παρέα και τα cocktails είναι κλασικά και δημιουργούνται με βάση τις αυθεντικές συνταγές
Ξεκινά με γευστικό και αρωματικό πρωινό και εκλεκτούς καφέδες, συνεχίζοντας με δροσιστικά και απολαυστικά cocktails
Cocktails, μοναδική θέα, και αξέχαστα βράδια
Ο σεφ του εστιατορίου The Lost Sheep εξηγεί γιατί στα πιάτα του γεύεσαι τη γαστρονομική κουλτούρα της πατρίδας του
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.