- CITY GUIDE
- PODCAST
-
18°
The Croissant Company: Τα τρομερά κρουασάν της Ελένης Καλλίδου
Από κρουασάν Πάβλοβα και Cheesecake μέχρι... κρουασάν με παστουρμά!
Meet Your Makers: Η Ελένη Καλλίδου και ο Γιάννης Τουρλής φτιάχνουν πρωτότυπα κρουασάν στη Θεσσαλονίκη
Οι γιορτές φύγανε, αλλά κάτι μένει αν όχι στο ψυγείο σίγουρα στον εγκέφαλο. Σοκολάτες που λιώνουν, σιροπιαστά καλοψημένα, φρούτα που μεταμορφώθηκαν σε υπέροχες μαρμελάδες, πασπαλισμένες άχνες που κάνουν τα κρουασάν να θυμίζουν κορυφές χιονισμένων βουνών. Και άφησα τελευταίο το κρουασάν γιατί σήμερα είμαι στην πηγή του.
"The Croissant Company" γράφει η ταμπέλα απ’ έξω και μέσα η Ελένη Καλλίδου παίζει με τον ουρανίσκο μου. Κι αυτό γιατί έχει αναλάβει τη «αναβάθμιση» του απλού προϊόντος που παράγει ο άντρας της Γιάννης Τουρλής σε υπερπαραγωγή: Κρουασάν Πάβλοβα, κρουασάν Cheesecake, κρουασάν Black forest μέχρι κρουσάν με παστουρμά.
«Εγώ κορίτσι μου έκανα άσχετα πράγματα, ήμουν για χρόνια σε μια εταιρεία με είδη διακόσμησης. Απλά έχω πάθος με τα γλυκά και τα κρουασάν! Και όταν πιάνω κάτι μου αρέσει να το τελειοποιώ! Νομίζω πως αυτό που κάνω τώρα μου ταιριάζει καλύτερα από κάθε τι άλλο! Να φανταστείς, μπορεί να ξαπλώσω το βράδυ και να έχω σκεφτεί πέντε ιδέες και περιμένω να έρθει το πρωί για να τις υλοποιήσω!».
Το μικρόβιο πρέπει να είναι οικογενειακό. Η Ελένη βλέπεις είναι και αδερφή του γνωστού σεφ Βασίλη Καλλίδη. «Με το που ξεκίνησα εδώ, την επόμενη μέρα παράτησα τη δουλειά μου. Δημιουργήσαμε αυτό το χώρο με πολύ κόπο. Αλλάξαμε το όνομα, το design τα πάντα από την αρχή. Χρειαζόταν κάτι φρέσκο. Έχει περίπου τρία χρόνια που αρχίσαμε πολύ έντονα να ασχολούμαστε με πρωτοποριακές γεύσεις. Κάναμε λαγάνες με γεύση αντζούγια και ντολμαδάκια. Βασιλόπιτα αλμυρή με παστουρμά και γραβιέρα Κρήτης. Κριτσίνια με κράνμπερι. Και αυτό δεν τελειώνει πουθενά. Εγώ που επιμελούμαι και τη διακόσμηση όλων αυτών περνάω καταπληκτικά. Το Πάσχα, ας πούμε, που κάνουμε τσουρέκια τα στολίζω ένα-ένα με βρώσιμα λουλούδια».
Είναι πολύ ωραίο να βλέπεις ανθρώπους να τρέφονται ψυχικά από αυτό που κάνουν και να το φτάνουν στα άκρα. Μάλλον είναι κι αυτό οικογενειακό, γιατί και η κόρη της στην οποία έχει απίστευτη αδυναμία, είναι μόλις δεκαέξι ετών και είναι έξι φορές πρωταθλήτρια Ελλάδος στην ποδηλασία. Πάθος. Πολύ πάθος! Αυτό μας χρειάζεται λέει η κυρία Ελένη. Κάτι θα ξέρει...
Μπότσαρη 50, Θεσσαλονίκη, 2310831066, Facebook: Ελενη Καλλιδου
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αν αναζητάτε τη γλύκα της παράδοσης με σύγχρονη ματιά, η Mr. Tony σας καλεί να εξερευνήσετε τον κόσμο της
Χειμώνας, η αγαπημένη εποχή της σούπας
Μιλάμε με τον Χρήστο Τάχια, τη μαγειρική διάνοια πίσω από το επιτυχημένο street food στέκι
Ένα ταξίδι γευστικών αναμνήσεων αρχίζει στις 13 Νοεμβρίου
Ένα σύγχρονο all day bakery & patisserie στην Πλατεία 1866
Μεγάλο μέρος της ημέρας το περνάς στο γραφείο, φρόντισέ το σαν το σπίτι σου
Τις Κυριακές θέλεις δικούς σου ανθρώπους και φαγητό της οικειότητας
«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»
Σε αρχαίο ελαιώνα, με συγκομιδή με το χέρι
Εστιατόρια και bar που σε περιμένουν για να συζητήσεις όσα μόλις είδες
Οι επιλογές είναι πολλές και συνεχώς ανανεώνονται
Η τέλεια πρόταση για όλες τις στιγμές της ημέρας
Ενδιαφέροντα στοιχεία και στατιστικές έρευνες σχετικά με την αγορά του καφέ
Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής
Aναρωτηθήκατε ποτέ απο πού προήλθε ο καφές, απο που ξεκίνησε αυτό το μικρό φρούτο καφεόδεντρου; Ετοιμαστείτε για ένα ταξίδι στον χρόνο και τις ηπείρους.
Άλλός καφές στο Βιετνάμ, άλλος στην Κούβα και στην Σκανδιναβία
Οι ποικιλίες, η ιστορία και άλλα μυστικά του σε 24 λέξεις κλειδιά
Το Ποτάδικο δεν είναι απλώς άλλο ένα μπαρ, είναι ένας προορισμός που συνδυάζει την αγάπη για τη μουσική
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.