The Croissant Company: Τα τρομερά κρουασάν της Ελένης Καλλίδου
Από κρουασάν Πάβλοβα και Cheesecake μέχρι... κρουασάν με παστουρμά!
![evagelia-zarzoni.jpg evagelia-zarzoni.jpg](/images/120x120/3/jpg/sites/default/files/evagelia-zarzoni.jpg)
![Η Ελένη Καλλίδου και τα κρουασάν της Η Ελένη Καλλίδου και τα κρουασάν της](/images/1074x600/3/jpg/sites/default/files/article/2022/01/14/img_5501_ok.jpg)
Meet Your Makers: Η Ελένη Καλλίδου και ο Γιάννης Τουρλής φτιάχνουν πρωτότυπα κρουασάν στη Θεσσαλονίκη
Οι γιορτές φύγανε, αλλά κάτι μένει αν όχι στο ψυγείο σίγουρα στον εγκέφαλο. Σοκολάτες που λιώνουν, σιροπιαστά καλοψημένα, φρούτα που μεταμορφώθηκαν σε υπέροχες μαρμελάδες, πασπαλισμένες άχνες που κάνουν τα κρουασάν να θυμίζουν κορυφές χιονισμένων βουνών. Και άφησα τελευταίο το κρουασάν γιατί σήμερα είμαι στην πηγή του.
"The Croissant Company" γράφει η ταμπέλα απ’ έξω και μέσα η Ελένη Καλλίδου παίζει με τον ουρανίσκο μου. Κι αυτό γιατί έχει αναλάβει τη «αναβάθμιση» του απλού προϊόντος που παράγει ο άντρας της Γιάννης Τουρλής σε υπερπαραγωγή: Κρουασάν Πάβλοβα, κρουασάν Cheesecake, κρουασάν Black forest μέχρι κρουσάν με παστουρμά.
![Κρουασάν Πάβλοβα Κρουασάν Πάβλοβα](/images/w734/3/jpg/sites/default/files/ok_img_5504.jpg)
«Εγώ κορίτσι μου έκανα άσχετα πράγματα, ήμουν για χρόνια σε μια εταιρεία με είδη διακόσμησης. Απλά έχω πάθος με τα γλυκά και τα κρουασάν! Και όταν πιάνω κάτι μου αρέσει να το τελειοποιώ! Νομίζω πως αυτό που κάνω τώρα μου ταιριάζει καλύτερα από κάθε τι άλλο! Να φανταστείς, μπορεί να ξαπλώσω το βράδυ και να έχω σκεφτεί πέντε ιδέες και περιμένω να έρθει το πρωί για να τις υλοποιήσω!».
![ok_img_5511.jpg ok_img_5511.jpg](/images/w734/3/jpg/sites/default/files/ok_img_5511.jpg)
Το μικρόβιο πρέπει να είναι οικογενειακό. Η Ελένη βλέπεις είναι και αδερφή του γνωστού σεφ Βασίλη Καλλίδη. «Με το που ξεκίνησα εδώ, την επόμενη μέρα παράτησα τη δουλειά μου. Δημιουργήσαμε αυτό το χώρο με πολύ κόπο. Αλλάξαμε το όνομα, το design τα πάντα από την αρχή. Χρειαζόταν κάτι φρέσκο. Έχει περίπου τρία χρόνια που αρχίσαμε πολύ έντονα να ασχολούμαστε με πρωτοποριακές γεύσεις. Κάναμε λαγάνες με γεύση αντζούγια και ντολμαδάκια. Βασιλόπιτα αλμυρή με παστουρμά και γραβιέρα Κρήτης. Κριτσίνια με κράνμπερι. Και αυτό δεν τελειώνει πουθενά. Εγώ που επιμελούμαι και τη διακόσμηση όλων αυτών περνάω καταπληκτικά. Το Πάσχα, ας πούμε, που κάνουμε τσουρέκια τα στολίζω ένα-ένα με βρώσιμα λουλούδια».
![ok_img_5548.jpg ok_img_5548.jpg](/images/w734/3/jpg/sites/default/files/ok_img_5548.jpg)
Είναι πολύ ωραίο να βλέπεις ανθρώπους να τρέφονται ψυχικά από αυτό που κάνουν και να το φτάνουν στα άκρα. Μάλλον είναι κι αυτό οικογενειακό, γιατί και η κόρη της στην οποία έχει απίστευτη αδυναμία, είναι μόλις δεκαέξι ετών και είναι έξι φορές πρωταθλήτρια Ελλάδος στην ποδηλασία. Πάθος. Πολύ πάθος! Αυτό μας χρειάζεται λέει η κυρία Ελένη. Κάτι θα ξέρει...
![ok_img_5541.jpg ok_img_5541.jpg](/images/w734/3/jpg/sites/default/files/ok_img_5541.jpg)
Μπότσαρη 50, Θεσσαλονίκη, 2310831066, Facebook: Ελενη Καλλιδου
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ψήνονται στη σχάρα κατευθείαν από το ποτάμι, ή τηγανίζονται για τους μερακλήδες
Υλικά και άνθρωποι, ιστορία και παράδοση, γεύσεις και συνταγές δημιουργούν το κατάλληλο σκηνικό ώστε κάθε τόπος να αποτελεί έναν γαστρονομικό προορισμό
«Στην Ελλάδα, το φαγητό δεν είναι απλώς τροφή – είναι ιστορία, πολιτισμός, συναίσθημα.. Κάθε γεύμα φέρνει κοντά τους ανθρώπους και κάθε τραπέζι είναι μια γιορτή ζωής»
Μπαίνουμε στην κουζίνα και μαγειρεύουμε με διάσημα τοπικά προϊόντα από 30 γωνιές της Ελλάδος
Λαχταριστά μπέργκερς, φοβερές πίτσες, άπαιχτα σουβλάκια, ακόμα και σπιτικό φαγητό, όλα είναι εδώ
Φτιάξε και απόλαυσε τις καλύτερε μακαρονάδες ενόψη Ολυμπιακών Αγώνων
Για σουβλάκια, πίτσα, burger ή ό,τι σου έρθει στο μυαλό, μπες στο fagi.gr
Aυθεντικές ιταλικές γεύσεις, μαμαδίστικα πιάτα και American street food
Συνταγές βασισμένες στην εποχικότητα, άριστες πρώτες ύλες και value for money τιμές
Η νέα street food λιχουδιά της Αθήνας συμβαίνει στο Fuddy Duddy Pizza, στην οδό Λέκκα
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Έχει γεύση «πανάκριβη», εστέτ και γκουρμέ
Στο κέντρο της Χώρας, θα το εντοπίσεις και θα το αγαπήσεις αμέσως
Εδώ δεν θα φας «χθεσινό» παγωτό, μόνο υπέροχες γεύσεις με χαμηλά λιπαρά και τόσο όσο ζάχαρη, που φτιάχτηκαν την ημέρα που θα το επισκεφθείς
Ένας ολόκληρος κόσμος νοστιμιάς, πλασμένος από υλικά του πιο λαχταριστού ονείρου
Θα δοκιμάσεις εξαιρετικό French Toast με βατόμουρα και κρέμα πατισερί, αλλά και αλμυρά αβγοπιάτα και φρέσκα σάντουιτς.
Εδώ το φαγητό είναι μοίρασμα που φέρνει κοντά την παρέα και τα cocktails είναι κλασικά και δημιουργούνται με βάση τις αυθεντικές συνταγές
Ξεκινά με γευστικό και αρωματικό πρωινό και εκλεκτούς καφέδες, συνεχίζοντας με δροσιστικά και απολαυστικά cocktails
Cocktails, μοναδική θέα, και αξέχαστα βράδια
Ο σεφ του εστιατορίου The Lost Sheep εξηγεί γιατί στα πιάτα του γεύεσαι τη γαστρονομική κουλτούρα της πατρίδας του
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.