- CITY GUIDE
- PODCAST
-
25°
Τα καλύτερα χριστουγεννιάτικα στολίδια... τρώγονται!
Η Αλεξάνδρα Μιμίκου δημιουργεί βρώσιμες χριστουγεννιάτικες μπάλες και πολλά ακόμα νόστιμα
Η Αλεξάνδρα Μιμίκου δημιουργεί σοκολατένιες χριστουγεννιάτικες μπάλες, kits για gingerbread σπιτάκια και κουλουράκια που ζωγραφίζονται με βρώσιμα χρώματα.
Και μια Δευτέρα, σαν όλες τις άλλες, καταφθάνουν στο γραφείο κάτι όμορφες χριστουγεννιάτικες μπάλες που -για στάσου!- τρώγονται. Μάλιστα, η Αλεξάνδρα Μιμίκου δημιουργεί τα πιο ευφάνταστα χριστουγεννιάτικα γλυκά που θα απολαύσει όλη η οικογένεια αλλά και οι καλεσμένοι. Ευτυχώς για εμάς, η Αλεξάνδρα άφησε την καριέρα της στις εταιρείες τροφίμων για να κάνει το πάθος της, τη ζαχαροπλαστική, επάγγελμα. Το αποτέλεσμα είναι υπέροχα γλυκά από αγνές πρώτες ύλες με λιγότερη ζάχαρη και πολλή φαντασία.
Ειδικά τις ημέρες των Χριστουγέννων όμως, το εργαστήριό της είναι ο ιδανικός προορισμός για πρωτότυπα γλυκά δώρα για μικρούς και μεγάλους. Εδώ θα βρεις όλα τα αγαπημένα γλυκά, όπως μελομακάρονα, κουραμπιέδες, δίπλες και άλλα λαχταριστά αλλά και ιδιαίτερες δημιουργίες. Εντυπωσιακές είναι οι χειροποίητες χριστουγεννιάτικες μπάλες-στολίδια με 55% σοκολάτα υγείας που ταιριάζουν τόσο πάνω στο δέντρο, όσο και ως επιδόρπιο στο χριστουγεννιάτικο τραπέζι. Από την άλλη, τα χριστουγεννιάτικα δεντράκια από σοκολάτα ή μπεζέδες είναι το κατάλληλο δώρο για τους συναδέλφους σου.
Η Αλεξάνδρα όμως δεν ξεχνά τους μεγαλύτερους θαυμαστές των Χριστουγέννων, που δεν είναι άλλοι από τα παιδιά! Στο εργαστήριό της θα βρεις κουλουράκια σε εορταστικά σχήματα και χρώματα, ειδικό kit για να δημιουργήσεις gingerbread μπισκοτόσπιτο που θα στολίσει το σπίτι τις ημέρες των γιορτών και θα φαγωθεί με μεγάλη λαχτάρα από τα πιτσιρίκια. Το αγαπημένο μου όμως είναι η κασετίνα με τα χειροποίητα, χριστουγεννιάτικα μπισκότα με βούτυρο αγελάδος, μαύρη ζάχαρη και επικάλυψη από λευκή ζαχαρόπαστα. Όχι μόνο γιατί είναι πεντανόστιμα, αλλά γιατί συνοδεύονται από τρεις μαρκαδόρους με βρώσιμο μελάνι για να τα ζωγραφίσεις παρέα με τα παιδιά!
www.alexandramimikou.com
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι τάσεις, τα trends και το κόστος της αγαπημένης μας συνήθειας
Είναι γλυκιά, είναι διαχρονική, είναι νησιώτισσα, είναι η μαστίχα Χίου. Ας μαγειρέψουμε με πρωταγωνίστρια αυτή και ας την αφήσουμε να μας ταξιδέψει στο Βόρειο Αιγαίο.
Μέσω του βασιλιά Καρόλου του 12ου της Σουηδίας που έζησε εκεί εξόριστος!
Η ευεργετική δράση του μοναδικού αυτού υλικού τεκμηριώνεται επιστημονικά
«Από το θρυλικό υποβρύχιο μέχρι την πασίγνωστη ελληνική τσίχλα του 1970, η μαστίχα Χίου μαζί με το ελαιόλαδο είναι το νούμερο ένα προϊόν της ελληνικής γη »
Το πολύτιμο δάκρυ του μαστιχόνδενδρου από την αρχαιότητα έως σήμερα χρησιμοποιείται ως τρόφιμο και ως θεραπευτικό υλικό
Το τέλος των διακοπών είναι σαν το hangover. Θέλει αντίδοτο για να έρθεις στα ίσα σου. Συντονίσου αθηναϊκά!
Κάποιες από τις πιο νόστιμες μπουγάτσες που δοκίμασες ποτέ θα τις βρεις εδώ
Εδώ θα βρεις μοναδικές επιλογές που θα αναβαθμίσουν την καθημερινή σου απόλαυση
Ένα brand που δημιουργήθηκε από την ανάγκη της αγοράς για υψηλού επιπέδου organic καφέδων
Ξυπνά γλυκά τις αισθήσεις με τις απίστευτες δημιουργίες του
Έλα για τον καφέ, μείνε για την ενέργεια, γίνε μέρος αυτής της μοναδικής κοινότητας!
Δεν είναι απλώς ένα ακόμη διαδικτυακό μαγαζί από όπου μπορείς να προμηθευτείς εκλεκτό καφέ για το σπίτι. Έχει ολόκληρη φιλοσοφία από πίσω
Τι καλύτερο από το να έχετε τον αγαπημένο σας καφέ πάντα στη διάθεσή σας, χωρίς να χρειάζεται να φύγετε από το σπίτι;
20-22 Σεπτεμβρίου και 27-29 Σεπτεμβρίου τρώμε burgers στο Αμαξοστάσιο στο Γκάζι
Εστιατόρια, μοντέρνες ταβέρνες και wine bars για τη σεζόν που ξεκινάει ορεξάτη
Που δεν είναι πλατεία, αλλά ένα στέκι-κολιέ με πέντε μόνο στέκια που δεν αδειάζουν καμιά ώρα της ημέρας
Μάλλον τη θέση της γιαγιάς στην κουζίνα πήρε φέτος ο νεαρός εγγονός
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.