- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Τα καλύτερα χριστουγεννιάτικα στολίδια... τρώγονται!
Η Αλεξάνδρα Μιμίκου δημιουργεί βρώσιμες χριστουγεννιάτικες μπάλες και πολλά ακόμα νόστιμα
Η Αλεξάνδρα Μιμίκου δημιουργεί σοκολατένιες χριστουγεννιάτικες μπάλες, kits για gingerbread σπιτάκια και κουλουράκια που ζωγραφίζονται με βρώσιμα χρώματα.
Και μια Δευτέρα, σαν όλες τις άλλες, καταφθάνουν στο γραφείο κάτι όμορφες χριστουγεννιάτικες μπάλες που -για στάσου!- τρώγονται. Μάλιστα, η Αλεξάνδρα Μιμίκου δημιουργεί τα πιο ευφάνταστα χριστουγεννιάτικα γλυκά που θα απολαύσει όλη η οικογένεια αλλά και οι καλεσμένοι. Ευτυχώς για εμάς, η Αλεξάνδρα άφησε την καριέρα της στις εταιρείες τροφίμων για να κάνει το πάθος της, τη ζαχαροπλαστική, επάγγελμα. Το αποτέλεσμα είναι υπέροχα γλυκά από αγνές πρώτες ύλες με λιγότερη ζάχαρη και πολλή φαντασία.
Ειδικά τις ημέρες των Χριστουγέννων όμως, το εργαστήριό της είναι ο ιδανικός προορισμός για πρωτότυπα γλυκά δώρα για μικρούς και μεγάλους. Εδώ θα βρεις όλα τα αγαπημένα γλυκά, όπως μελομακάρονα, κουραμπιέδες, δίπλες και άλλα λαχταριστά αλλά και ιδιαίτερες δημιουργίες. Εντυπωσιακές είναι οι χειροποίητες χριστουγεννιάτικες μπάλες-στολίδια με 55% σοκολάτα υγείας που ταιριάζουν τόσο πάνω στο δέντρο, όσο και ως επιδόρπιο στο χριστουγεννιάτικο τραπέζι. Από την άλλη, τα χριστουγεννιάτικα δεντράκια από σοκολάτα ή μπεζέδες είναι το κατάλληλο δώρο για τους συναδέλφους σου.
Η Αλεξάνδρα όμως δεν ξεχνά τους μεγαλύτερους θαυμαστές των Χριστουγέννων, που δεν είναι άλλοι από τα παιδιά! Στο εργαστήριό της θα βρεις κουλουράκια σε εορταστικά σχήματα και χρώματα, ειδικό kit για να δημιουργήσεις gingerbread μπισκοτόσπιτο που θα στολίσει το σπίτι τις ημέρες των γιορτών και θα φαγωθεί με μεγάλη λαχτάρα από τα πιτσιρίκια. Το αγαπημένο μου όμως είναι η κασετίνα με τα χειροποίητα, χριστουγεννιάτικα μπισκότα με βούτυρο αγελάδος, μαύρη ζάχαρη και επικάλυψη από λευκή ζαχαρόπαστα. Όχι μόνο γιατί είναι πεντανόστιμα, αλλά γιατί συνοδεύονται από τρεις μαρκαδόρους με βρώσιμο μελάνι για να τα ζωγραφίσεις παρέα με τα παιδιά!
www.alexandramimikou.com
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αν αναζητάτε τη γλύκα της παράδοσης με σύγχρονη ματιά, η Mr. Tony σας καλεί να εξερευνήσετε τον κόσμο της
Χειμώνας, η αγαπημένη εποχή της σούπας
Μιλάμε με τον Χρήστο Τάχια, τη μαγειρική διάνοια πίσω από το επιτυχημένο street food στέκι
Ένα ταξίδι γευστικών αναμνήσεων αρχίζει στις 13 Νοεμβρίου
Ένα σύγχρονο all day bakery & patisserie στην Πλατεία 1866
Μεγάλο μέρος της ημέρας το περνάς στο γραφείο, φρόντισέ το σαν το σπίτι σου
Τις Κυριακές θέλεις δικούς σου ανθρώπους και φαγητό της οικειότητας
«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»
Σε αρχαίο ελαιώνα, με συγκομιδή με το χέρι
Εστιατόρια και bar που σε περιμένουν για να συζητήσεις όσα μόλις είδες
Οι επιλογές είναι πολλές και συνεχώς ανανεώνονται
Η τέλεια πρόταση για όλες τις στιγμές της ημέρας
Ενδιαφέροντα στοιχεία και στατιστικές έρευνες σχετικά με την αγορά του καφέ
Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής
Aναρωτηθήκατε ποτέ απο πού προήλθε ο καφές, απο που ξεκίνησε αυτό το μικρό φρούτο καφεόδεντρου; Ετοιμαστείτε για ένα ταξίδι στον χρόνο και τις ηπείρους.
Άλλός καφές στο Βιετνάμ, άλλος στην Κούβα και στην Σκανδιναβία
Οι ποικιλίες, η ιστορία και άλλα μυστικά του σε 24 λέξεις κλειδιά
Το Ποτάδικο δεν είναι απλώς άλλο ένα μπαρ, είναι ένας προορισμός που συνδυάζει την αγάπη για τη μουσική
Ιδιορρυθμίες, λόγοι συναισθηματικοί και άλλοι που δεν τρώμε κάποια φαγητά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.