- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Πόσο σίγουροι είστε ότι έχετε δοκιμάσει αυθεντικό Panettone;
Στο Noble Pastry Athens θα βρεις φοβερό Panettone!
Φάγαμε αυθεντικό Panettone από το Lab της Noble Pastry Athens στο Παγκράτι
Στο Lab της Noble Pastry Athens, στη Λ. Υμηττού 225 στο Παγκράτι, το Panettone έχει πρωταγωνιστικό ρόλο. Από τη μυρωδιά και μόνο καταλαβαίνεις ότι βρίσκεσαι στο σωστό μέρος. Φουντούκια που καβουρδίζονται, αρώματα εσπεριδοειδών και βουτύρου συνθέτουν την τέλεια εικόνα. Τα κρεμασμένα, ανάποδα, Panettone παίρνουν τον χρόνο τους μέχρι να βρεθούν στην εξάγωνη, elegant, λευκή συσκευασία, ικανή να εντυπωσιάσει κάθε παραλήπτη. Χειροποίητα Classico με λεμόνι, πορτοκάλι και σταφίδα, Marronchini με σοκολάτα γάλακτος και κάστανο σε συσκευασία του 1kg, διατίθενται σε περιορισμένη ποσότητα.
Μπορεί για τους περισσότερους το Panettone να αποτελεί ένα σύμβολο των χριστουγεννιάτικων εορτασμών, αλλά για την ομάδα της Noble αυτό δεν ισχύει. Στόχος της είναι αυτό το προϊόν να μπει στην καθημερινότητα του κοινού. Τι καλύτερο άλλωστε από μια μεγάλη φέτα φρέσκου, προζυμένιου Panettone σε ένα coffee-break, ή στο πρωινό μας. Ίσως, ακόμη, lightly toasted, όπως προτείνουν οι δημιουργοί του στις οδηγίες σερβιρίσματος της συσκευασίας, σε συνδυασμό με handmade spreads και εποχιακές μαρμελάδες που έρχονται στη συνέχεια με την υπογραφή τους.
— Διαδικασία
Όλο το Noble Panettone project βασίζεται στο προζύμι, ως πρώτη ύλη, και τη διαχείρισή του. Η διαχείρισή του απαιτεί δεξιοτεχνία. Θέλει χρόνια εμπειρίας και αρκετές εργατοώρες για να μπορέσει κανείς πραγματικά να νιώσει και να καταλάβει σε βάθος κάθε στάδιο της διαδικασίας.
Γνώση η οποία δεν μεταδίδεται αλλά αποκτάται μέσω της επιμονής και της επανάληψης. Η ομάδα ασχολείται με την τέχνη του Panettone τα τελευταία 3 χρόνια σε επίπεδο έρευνας και ανάπτυξης, τελειοποιώντας το αποτέλεσμά του. Τους ενθουσιάζει το γεγονός ότι δεν σταματά να εξελίσσεται και να βελτιώνεται συνεχώς.
Η παραγωγή μιας φουρνιάς διαρκεί 3 μέρες, περιλαμβάνοντας μια αλληλουχία σταδίων ωρίμανσης της ζύμης με απόλυτη λεπτομέρεια σε θερμοκρασίες και χρόνους μέχρι το τελικό σημείο. Η διαδικασία ολοκληρώνεται με τα Panettone να κρέμονται ανάποδα για τουλάχιστον 8 ώρες, με σκοπό να διατηρήσουν τον τελικό όγκο των κυψελών τους. Σημαντικό μέρος της επιτυχίας του τελικού αποτελέσματος είναι και οι πρώτες ύλες που χρησιμοποιούν όπως: γαλλικό βούτυρο, ιταλικό αλεύρι από πετρόμυλους «Farina Petra», εκλεκτές ποικιλίες καρπών σοκολάτας από τη Chocolaterie de L’ Opera, ελληνικά βιολογικά αυγά και σίγουρα Κορινθιακή σταφίδα.
Τα Noble Panettone του 1kg μπορείτε να προμηθευτείτε κατόπιν παραγγελίας από τη Noble Pastry Athens, με αποστολή σε όλη την Ελλάδα μέσω courier αλλά και με την επιλογή παραλαβής από το κατάστημα της Υμηττού. Για τους κατοίκους του κέντρου της Αθήνας, ισχύει διανομή μέσω της πλατφόρμας της Wolt, από το ηλεκτρονικό τους ζαχαροπλαστείο Madame Fraise, όπου θα βρείτε επίσης μια κάρτα με περισσότερες επιλογές γαλλικής patisserie σε περιορισμένες ποσότητες.
Λ. Υμηττού 225 & Φρύνωνος
Τηλ.: επικοινωνίας: 2114186086
Instagram: noble_pastry_athens
Instagram: madamefraise_
Fb: Noble Pastry Athens
Fb: Madame Fraise Athens
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αν αναζητάτε τη γλύκα της παράδοσης με σύγχρονη ματιά, η Mr. Tony σας καλεί να εξερευνήσετε τον κόσμο της
Χειμώνας, η αγαπημένη εποχή της σούπας
Μιλάμε με τον Χρήστο Τάχια, τη μαγειρική διάνοια πίσω από το επιτυχημένο street food στέκι
Ένα ταξίδι γευστικών αναμνήσεων αρχίζει στις 13 Νοεμβρίου
Ένα σύγχρονο all day bakery & patisserie στην Πλατεία 1866
Μεγάλο μέρος της ημέρας το περνάς στο γραφείο, φρόντισέ το σαν το σπίτι σου
Τις Κυριακές θέλεις δικούς σου ανθρώπους και φαγητό της οικειότητας
«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»
Σε αρχαίο ελαιώνα, με συγκομιδή με το χέρι
Εστιατόρια και bar που σε περιμένουν για να συζητήσεις όσα μόλις είδες
Οι επιλογές είναι πολλές και συνεχώς ανανεώνονται
Η τέλεια πρόταση για όλες τις στιγμές της ημέρας
Ενδιαφέροντα στοιχεία και στατιστικές έρευνες σχετικά με την αγορά του καφέ
Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής
Aναρωτηθήκατε ποτέ απο πού προήλθε ο καφές, απο που ξεκίνησε αυτό το μικρό φρούτο καφεόδεντρου; Ετοιμαστείτε για ένα ταξίδι στον χρόνο και τις ηπείρους.
Άλλός καφές στο Βιετνάμ, άλλος στην Κούβα και στην Σκανδιναβία
Οι ποικιλίες, η ιστορία και άλλα μυστικά του σε 24 λέξεις κλειδιά
Το Ποτάδικο δεν είναι απλώς άλλο ένα μπαρ, είναι ένας προορισμός που συνδυάζει την αγάπη για τη μουσική
Ιδιορρυθμίες, λόγοι συναισθηματικοί και άλλοι που δεν τρώμε κάποια φαγητά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.