Θεματα

Πόσο σίγουροι είστε ότι έχετε δοκιμάσει αυθεντικό Panettone;

Στο Noble Pastry Athens θα βρεις φοβερό Panettone!

62222-137653.jpg
A.V. Team
ΤΕΥΧΟΣ 810
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
dsc06660.jpg

Φάγαμε αυθεντικό Panettone από το Lab της Noble Pastry Athens στο Παγκράτι

Στο Lab της Noble Pastry Athens, στη Λ. Υμηττού 225 στο Παγκράτι, το Panettone έχει πρωταγωνιστικό ρόλο. Από τη μυρωδιά και μόνο καταλαβαίνεις ότι βρίσκεσαι στο σωστό μέρος. Φουντούκια που καβουρδίζονται, αρώματα εσπεριδοειδών και βουτύρου συνθέτουν την τέλεια εικόνα. Τα κρεμασμένα, ανάποδα, Panettone παίρνουν τον χρόνο τους μέχρι να βρεθούν στην εξάγωνη, elegant, λευκή συσκευασία, ικανή να εντυπωσιάσει κάθε παραλήπτη. Χειροποίητα Classico με λεμόνι, πορτοκάλι και σταφίδα, Marronchini με σοκολάτα γάλακτος και κάστανο σε συσκευασία του 1kg, διατίθενται σε περιορισμένη ποσότητα.

Marronchini με σοκολάτα γάλακτος και κάστανο
Marronchini με σοκολάτα γάλακτος και κάστανο


Μπορεί για τους περισσότερους το Panettone να αποτελεί ένα σύμβολο των χριστουγεννιάτικων εορτασμών, αλλά για την ομάδα της Noble αυτό δεν ισχύει. Στόχος της είναι αυτό το προϊόν να μπει στην καθημερινότητα του κοινού. Τι καλύτερο άλλωστε από μια μεγάλη φέτα φρέσκου, προζυμένιου Panettone σε ένα coffee-break, ή στο πρωινό μας. Ίσως, ακόμη, lightly toasted, όπως προτείνουν οι δημιουργοί του στις οδηγίες σερβιρίσματος της συσκευασίας, σε συνδυασμό με handmade spreads και εποχιακές μαρμελάδες που έρχονται στη συνέχεια με την υπογραφή τους.

— Διαδικασία
Όλο το Noble Panettone project βασίζεται στο προζύμι, ως πρώτη ύλη, και τη διαχείρισή του. Η διαχείρισή του απαιτεί δεξιοτεχνία. Θέλει χρόνια εμπειρίας και αρκετές εργατοώρες για να μπορέσει κανείς πραγματικά να νιώσει και να καταλάβει σε βάθος κάθε στάδιο της διαδικασίας.

dsc00252.jpg

Γνώση η οποία δεν μεταδίδεται αλλά αποκτάται μέσω της επιμονής και της επανάληψης. Η ομάδα ασχολείται με την τέχνη του Panettone τα τελευταία 3 χρόνια σε επίπεδο έρευνας και ανάπτυξης, τελειοποιώντας το αποτέλεσμά του. Τους ενθουσιάζει το γεγονός ότι δεν σταματά να εξελίσσεται και να βελτιώνεται συνεχώς.

Η παραγωγή μιας φουρνιάς διαρκεί 3 μέρες, περιλαμβάνοντας μια αλληλουχία σταδίων ωρίμανσης της ζύμης με απόλυτη λεπτομέρεια σε θερμοκρασίες και χρόνους μέχρι το τελικό σημείο. Η διαδικασία ολοκληρώνεται με τα Panettone να κρέμονται ανάποδα για τουλάχιστον 8 ώρες, με σκοπό να διατηρήσουν τον τελικό όγκο των κυψελών τους. Σημαντικό μέρος της επιτυχίας του τελικού αποτελέσματος είναι και οι πρώτες ύλες που χρησιμοποιούν όπως: γαλλικό βούτυρο, ιταλικό αλεύρι από πετρόμυλους «Farina Petra», εκλεκτές ποικιλίες καρπών σοκολάτας από τη Chocolaterie de L’ Opera, ελληνικά βιολογικά αυγά και σίγουρα Κορινθιακή σταφίδα.

dsc06723.jpg

Τα Noble Panettone του 1kg μπορείτε να προμηθευτείτε κατόπιν παραγγελίας από τη Noble Pastry Athens, με αποστολή σε όλη την Ελλάδα μέσω courier αλλά και με την επιλογή παραλαβής από το κατάστημα της Υμηττού. Για τους κατοίκους του κέντρου της Αθήνας, ισχύει διανομή μέσω της πλατφόρμας της Wolt, από το ηλεκτρονικό τους ζαχαροπλαστείο Madame Fraise, όπου θα βρείτε επίσης μια κάρτα με περισσότερες επιλογές γαλλικής patisserie σε περιορισμένες ποσότητες.

dsc00103.jpg


Λ. Υμηττού 225 & Φρύνωνος
Τηλ.: επικοινωνίας: 2114186086
Instagram: noble_pastry_athens
Instagram: madamefraise_
Fb: Noble Pastry Athens
Fb: Madame Fraise Athens

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μίξερ 10: Ο Στέλιος Παρλιάρος γράφει για τον καφέ
Ο Στέλιος Παρλιάρος δημιουργεί με μία δόση καφέ στο Μίξερ

«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»

Μίξερ #10: Συνταγές Στέλιου Παρλιάρου με καφέ
Μίξερ από τον Στέλιο Παρλιάρο: 11 συνταγές με καφέ

Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.