- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Nice n Easy: Το εστιατόριο που έκανε μόδα την υγιεινή κουζίνα
Ένα εστιατόριο-σταθμός
Για το ρεβεγιόν των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς τα Nice n Easy ετοιμάζουν δύο μοναδικά εορταστικά μενού
Ήταν (κι είναι) ένα εστιατόριο-σταθμός. Tα Nice n Easy ήταν από τα πρώτα εστιατόρια που υιοθέτησαν τη farm to table φιλοσοφία, φέρνοντας στο τραπέζι μας τις καλύτερες βιολογικές πρώτες ύλες των Eλλήνων παραγωγών και ανοίγοντας τον δρόμο για έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής. Η φιλόξενη σάλα του με τη συντροφιά της Marilyn Monroe, του Frank Sinatra (το τραγούδι του οποίου «Nice n Easy» έδωσε και το όνομα του εστιατορίου) και των υπόλοιπων αστέρων έγραψε τη δική της ιστορία στην αθηναϊκή εστίαση. Κι αυτή η νόστιμη αφήγηση συνεχίζεται μέχρι σήμερα, πιστή στις ίδιες αρχές που χρόνια πριν την έκαναν γνωστή από στόμα σε στόμα.
Μια καλή ευκαιρία να επισκεφθείς τα εστιατόρια Nice n Easy (αν, δηλαδή, δεν το έχεις ήδη κάνει) είναι κατά την περίοδο των γιορτών όταν οι σάλες στολίζονται εντυπωσιακά και τα φωτάκια χαρίζουν απλόχερα τη λάμψη τους. Για το ρεβεγιόν των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς τα Nice n Easy ετοιμάζουν δύο μοναδικά μενού τεσσάρων πιάτων. Ανάμεσά τους θα βρεις πιάτα που ισορροπούν γοητευτικά ανάμεσα στο οικείο και το σύγχρονο, όπως μια σούπα σελινόριζας με καραμελωμένα pecan και τρούφα, ένα τρυφερό Secreto Iberico με κυδώνια, κρέμα καρότου και σάλτσα από φρούτα του δάσους, ένα Gravlax καραβίδας με dressing σανγκουίνι ή μια φοβερά νόστιμη γαλοπούλα με παραδοσιακή γέμιση. Η τιμή των μενού είναι στα €59/άτομο για το ρεβεγιόν των Χριστουγέννων και στα €69/άτομο για την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς.