- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Λότζα, το καλαμάκι σπίτι του
Όλα ψήνονται με τον παραδοσιακό τρόπο στα κάρβουνα και τη στιγμή που παραγγέλνονται ώστε να απολαμβάνεις κάθε μπουκιά
Τη Λότζα επισκέπτονται οι μερακλήδες του κρέατος από όλη την Αθήνα.
Ξέρεις τη διαφορά ενός προψημένου κρέατος και ενός νωπού που ψήνεται επιτόπου; Πηγαίνοντας στη Λότζα, θα τη μάθεις γιατί είναι το βασικό στοιχείο της φιλοσοφίας του ιδιοκτήτη Νίκου Γεωργόπουλου, ο οποίος θέλει να προσφέρει στο ζυθοψητοπωλείο του τα απλά πιάτα που αγαπήσαμε μεγαλώνοντας, αλλά μόνο με τα καλύτερα και τα πιο φρέσκα υλικά. Όλα ψήνονται με τον παραδοσιακό τρόπο στα κάρβουνα και τη στιγμή που παραγγέλνονται ώστε να απολαμβάνεις κάθε μπουκιά. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, ότι επισκέπτονται τη Λότζα μερακλήδες του κρέατος από όλη την Αθήνα. Πραγματικά ό,τι κρέας θέλεις σε χειροποίητο καλαμάκι, φρεσκοκομμένες τηγανητές πατάτες, μερακλίδικοι μεζέδες με άρωμα Ανατολής, μαμαδίστικες συνταγές που αναλαμβάνει η κυρία Δήμητρα να φτιάξει με αγάπη και μεράκι. Πιάτα που συνδυάζονται ιδανικά με τα ελληνικά κρασιά και μπίρες που προσφέρει η Λότζα. Αξίζει να τιμήσεις και τα μοσχαρίσια μπιφτέκια, το κασερλί-κεμπάπ γεμιστό με τυριά, πιπεριές και διάφορα μυρωδικά, τα λαχταριστά αυγά του πασάκα με σουτζούκι ή παστό χοιρινό, το χουνκιάρ μπεγεντί με καλαμάκι μοσχάρι που λιώνει στο στόμα και τη σούβλα συκωτάκι με γλυκάδια που θα σου μείνει αξέχαστη. Μπορείς αν θέλεις να απολαύσεις τα ολόφρεσκα χειροποίητα καλαμάκια και τυλιχτά. Θυμήσου, μόνο ντομάτα και κρεμμύδι. Οι εξαιρετικές γεύσεις, το φιλόξενο προσωπικό και ο ζεστός χώρος θα σε κάνουν να επιστρέψεις σύντομα στο φημισμένο ψητοπωλείο της Ηλιούπολης.