- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
ΧΗ.ΜΑ.: Η Χημεία και τα Μαθηματικά σε εορταστικό mood
Τα εστιατόρια ΧΗ.ΜΑ γιορτάζουν τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά με τον δικό τους μοναδικό τρόπο
Ρεβεγιόν Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς στα εστιατόρια ΧΗ.ΜΑ.
Αν είσαι λάτρης του κρέατος πιθανότατα ξέρεις ήδη απ’ έξω τα εστιατόρια ΧΗ.ΜΑ. που φημίζονται για τα ζουμερά, στην εντέλεια ψημένα κρεατικά τους. Τα εστιατόρια ΧΗ.ΜΑ. άνοιξαν πριν από 16 χρόνια από τα αδέλφια Τόλη και Μπάμπη Μπρικέ. Χημικός ο ένας, μαθηματικός ο άλλος, ένωσαν τα αρχικά των επαγγελμάτων τους μαζί και τις δυνάμεις τους και από τότε μέχρι σήμερα δεν σταματούν να μας εκπλήσσουν. Το μυστικό τους; Πιάτα φτιαγμένα με τις καλύτερες και πιο φρέσκες πρώτες ύλες, μαγειρεμένα με υψηλού επιπέδου τεχνογνωσία, μεράκι, αγάπη και σεβασμό προς τους πιστούς θαμώνες τους.
Μια που το μεγάλο ατού στα εστιατόρια ΧΗ.ΜΑ. είναι το ζουμερό και εξαιρετικής ποιότητας κρέας, όπως είναι φυσικό τις γιορτινές μέρες έχουν την τιμητική τους. Για την παραμονή των Χριστουγέννων οι σεφ των εστιατορίων δημιούργησαν μοναδικά πιάτα όπως κοκοράκι γεμιστό στον φούρνο με ξηρούς καρπούς, αποξηραμένα φρούτα και σάλτσα από γλυκό, κόκκινο κρασί, μήλα και δαμάσκηνα, αλλά και μία γλυκιά βελουτέ σούπα κολοκύθας με ginger και καβουρδισμένο σουσάμι. Την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, πάλι, θα ανακαλύψεις άλλες νοστιμιές όπως ένα φοβερό ρολάκι από καπνιστό αρνί γεμιστό με καπνιστό τυρί Μετσόβου και πιπεριές Φλωρίνης, που συνοδεύεται με αγριόρυζο σε σάλτσα από ξηρούς καρπούς και ιδανικά συνδυάζεται με μία γλυκιά βελουτέ σούπα κάστανο αρωματισμένη με brandy και ελαφριά κρέμα. Μην αμελήσεις να δοκιμάσεις τα υπέροχα γλυκά και ειδικά τη (must have!) σούπα σοκολάτας…
Συνόδευσε το εορταστικό σου γεύμα με κάποιο από τα εξαιρετικά κρασιά της προσεγμένης λίστας και τσούγκρισε στο νέο, νόστιμο έτος που μας περιμένει…
Tip: Όλα τα πιάτα σερβίρονται με μαθηματική ακρίβεια και χημική ισορροπία!