Θεματα

Το Lost Athens γιορτάζει σερβίροντας τα καλύτερά του πιάτα

Από τις 14 έως τις 20 του Δεκέμβρη στην Αρχελάου συμβαίνουν πολλές νόστιμες εκπλήξεις

56855-123975.JPG
Κατερίνα Βνάτσιου
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Τα πιάτα του Lost Athens

Το Lost Athens στο Παγκράτι συμπληρώνει τα δύο χρόνια λειτουργίας του και το γιορτάζει μαγειρεύοντας ξανά τα πιο χαρακτηριστικά του πιάτα

Θυμάμαι ακόμη την πρώτη φορά που δοκίμασα τα λαζάνια με ραγού μανιταριών, σάλτσα τρούφας και εκείνη την ονειρεμένη μπεσαμέλ από αγκινάρα Ιερουσαλήμ. Καθόμουν στο τραπέζι με φόντο το κόκκινο σύνθημα που έγινε viral: “enjoy your fucking dinner”. Αυτή η φράση, τα έλεγε όλα: είσαι σε ένα εστιατόριο απροσποίητο, απλό, ξεκάθαρο. Ένα χώρο ανοιχτό προς όλες τις ετερόκλητες παρέες γιατί ξέρει ότι αυτό που στο τέλος όλους μας ενώνει είναι το φαγητό.

Τα πιάτα του Lost Athens

Εκείνο το πρώτο βράδυ στο Lost Athens το ένα πιάτο ήταν καλύτερο από το άλλο, γεγονός που με έκανε να επιστρέψω για πολλά ακόμα βράδια, ξανά και ξανά, από ειλικρινή λαχτάρα να δοκιμάσω όλες τις προτάσεις του μενού. Σε διάστημα μερικών εβδομάδων είχα προλάβει ήδη να ξεχωρίσω τα αγαπημένα μου πιάτα, για αυτό και όταν το μενού άλλαξε, μια κρυάδα την έφαγα… Το Lost Athens δεν είχε πει, όμως, την τελευταία του λέξη.  Επανήλθε με ένα δεύτερο μενού γεμάτο κι αυτό με άλλες, καινούργιες νόστιμες εκπλήξεις. Όλα αυτά τα πιάτα, λοιπόν, που εξάπλωσαν τη φήμη του Lost Athens σε όλη την πόλη επιστρέφουν για λίγες μέρες με αφορμή τα δεύτερα γενέθλια του ανατρεπτικού εστιατορίου.

012.jpg

Από την Τρίτη 14 μέχρι και την Κυριακή 19 Δεκεμβρίου στο στέκι της Αρχελάου οι σεφ Γιώργος Ζαχείλας και Στράτος Βλασσόπουλος θα μαγειρεύουν αποκλειστικά τα πιο χαρακτηριστικά πιάτα του Lost Athens. Πιστεύω ότι οι περισσότεροι από εσάς, όπως κι εγώ, θα αναγνωρίσετε κάποιον από τους παρακάτω «τίτλους»:

  • Τάκος - Korean style κοτόπουλο / chipotle mayo / σιρόπι σφενδάμου / σιναπόσπορος
  • Μεδούλι - χειροποίητες πίκλες / κρέμα αγριοράπανο / κρέμα αγριοράπανο
  • Μπάο - soft shell καβούρι / kimchi λάχανο / mayo chilly / bonito
  • Τατάκι μοσχάρι - dashi μανιτάρι / mayo truffle / φρέσκια τρούφα
  • Σασίμι - ψάρι ημέρας / ponzu ντομάτας / gel mango / watermelon radish
  • Φασόλια - relish ντομάτα / ανεβατό / σέλερυ τουρσί
  • Μπουράτα - φρούτα εποχής / ρόκα / καρύδια / πίκλα φινόκιο
  • Λαζάνια - ραγού μανιταριών / bechamel αγγινάρα Ιερουσαλήμ / σάλτσα τρούφας
  • Ραβιόλι - πάπια / κρέμα κάστανο / πραλίνα φουντούκι
  • Ψάρι ημέρας - άγρια χόρτα / λαδολέμονο / μάραθος
  • Καλαμάρι νιόκι - gnocchi πατάτας / κουσκους λαχανικών / σισαμέλαιο
  • Κοντοσούβλι secreto - αφρός πράσινο μήλο / chimichuri κόλιανδρος / lemongrass
  • Choux - passion fruit / αλατισμένη καραμέλα / καπνιστό ρούμι / ανανάς
  • Τιραμισού - baba / κρέμα μασκαρπόνε / Marsala - kahlua / coffee ganache
003.jpg

Αυτά μέχρι τις και τις 19. Γιατί στις 20 Δεκεμβρίου το Lost Athens ετοιμάζει ένα street party με φρέσκα κρασιά και burgers (άλλο μεγάλο κεφάλαιο στο Lost Athens). Θα τα πούμε εκεί, μέχρι τότε, stay lost…

009.jpg

Αρχελάου 7, Παγκράτι, 210 7230832, www.lostathens.gr, Fb: @lost.athens, Instagram: @lost.athens

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μίξερ 10: Ο Στέλιος Παρλιάρος γράφει για τον καφέ
Ο Στέλιος Παρλιάρος δημιουργεί με μία δόση καφέ στο Μίξερ

«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»

Μίξερ #10: Συνταγές Στέλιου Παρλιάρου με καφέ
Μίξερ από τον Στέλιο Παρλιάρο: 11 συνταγές με καφέ

Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.